«Το ΠΑΣΟΚ ειναι το κομμα που συναντα και κερδιζει την εμπιστοσυνη των πολιτων».

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η βουλευτής Α΄ Αθηνών Μιλένα Αποστολάκη κατά την παρουσία της στην Κομοτηνή ως ομιλήτρια σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ Κομοτηνής. Η κ. Αποστολάκη συνοδευόμενη από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή, τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Παύλο Δαμιανίδη και την πρώην βουλευτή Χρύσα Μανωλιά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις φοιτητικές εκλογές και σε διαγραφόμενη νίκη της ΠΑΣΠ ενώ προτίμησε να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση που αφορούσε στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών στις οποίες το ΠΑΣΟΚ προηγείται αλλά η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία είναι μειωμένη και αν αυτή η διαφορά στις ευρωεκλογές εκδηλωθεί ως νίκη στο νήμα με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ρήξεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Αποστολάκη αναφέρθηκε στον καταιγισμό δημοσκοπήσεων που θα συνεχίζεται και στο μέλλον. «Αυτές οι δημοσκοπήσεις έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το σταθερό και αδιαμφισβήτητο προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο ομολογουμένως είναι σταθερό, ηχηρό και σε καμία περίπτωση δεν είναι καθόλου οριακό» τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό «δεδομένου του ότι το ΠΑΣΟΚ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων δεν μπορεί να τροφοδοτήσει κανενός είδους εφησυχασμό ή έπαρση για την παράταξη προκειμένου αυτή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών που δηλώνουν εξαιρετικά προβληματισμένοι σε σχέση με την παροντική και τη μελλοντική κατάσταση της χώρας και στρέφουν τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ».

Η κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι σέβεται τις ανάγκες και την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικογένειας που αισθάνεται, ίσως για πρώτη φορά, ότι το μέλλον των παιδιών της θα είναι χειρότερο από το δικό της μέλλον, δίνοντας απάντηση μέσα από το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κινήματος.

Κάλεσμα για ηχηρό παρών

στις ευρωεκλογές

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη ιδιαιτέρως στις ευρωεκλογές έκανε έκκληση στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου να δώσει ένα ηχηρό παρών σε μια μάχη που έχει πολύ μεγάλη σημασία για το μέλλον της Ευρώπης, για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην ήπειρο αλλά και ειδικότερα και για το μέλλον της Ελλάδας καθώς το αποτέλεσμά τους θα είναι ο προάγγελος της πολιτικής αλλαγής που χρειάζεται ο τόπος. «Εμείς από την πλευρά μας αγωνιζόμαστε για αυτό, τα μηνύματα είναι θετικά, θα κερδίσουμε τη μάχη ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη, αυτή των εθνικών εκλογών, την οποία και πάλι με όλες μας τις δυνάμεις, με συνέπεια και ήθος θα κερδίσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο και τη σημερινή βαθιά οικονομική, πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και θεσμική κρίση».

Σε ό,τι αφορά στον πολλαπλό χαρακτήρα της κρίσης η κ. Αποστολάκη τόνισε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο αίτημα αποκατάστασης των θεσμών που ποδοπατούνται με τον πιο προκλητικό τρόπο, όχι μόνο των θεσμών αλλά συνολικά ενός οικοδομήματος και επιτευγμάτων που κατακτήθηκαν με τον κόπο και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο τα δύο μεγάλα κόμματα αναλώνονται στη σκανδαλολογία παραμερίζοντας το κρίσιμο θέμα των ευρωεκλογών η κ. Αποστολάκη διευκρίνισε ότι «σε κάθε χώρα, σε κάθε κοινωνία την ατζέντα σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό την καθορίζει η κυβέρνηση. Συνεπώς, και στη χώρα μας, λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, η ευρωπαϊκή ατζέντα βρίσκεται εκτός του καθημερινού δημόσιου διαλόγου ως παρεπόμενο των πολιτικών της κυβέρνησης της «σεμνότητας και της ταπεινότητας», η οποία βρίσκεται σήμερα απολογούμενη ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας για ένα μπαράζ σκανδάλων που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα το συνολικό δημόσιο ήθος της χώρας και δραπετεύει από νόμιμες κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, γεγονός πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, που δεν μπορεί παρά να ερμηνεύεται ως μία έμμεση ομολογία της απώλειας της δεδηλωμένης γιατί γνωρίζοντας ότι οι ψηφοφορίες αυτές είναι μυστικές άρα η έκβασή τους αβέβαιη τις προλαβαίνει προκειμένου να γαντζωθεί με οποιοδήποτε κόστος γύρω από την εξουσία».

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης

Σε ό,τι αφορά στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Αποστολάκη εξήγησε ότι είναι χρέος της, «δεδομένου ότι κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι είναι ίδιοι και υπάρχει ένα οριζόντιο σαθρό πολιτικό σύστημα, -πράγμα ανακριβές-, να αναδείξει προκαλώντας όλες εκείνες τις διαδικασίες κοινοβουλευτικές και πολιτικές από τις οποίες υπάρχει η δυνατότητα να επέλθει κάθαρση και να μην ξαναϋπάρξει ατιμωρησία. Επομένως, οφείλουμε να δώσουμε δείγματα γραφής για τη δική μας πολιτική απόφαση και δέσμευση, το δημόσιο ήθος να μην κυριαρχείται και χαρακτηρίζεται από τέτοιου είδους συμπεριφορές και παράνομες πρακτικές».

Η κ. Αποστολάκη ανέφερε ότι δίπλα σε αυτά το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την δική του κυβερνητική θητεία. Έτσι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για το 5% του ΑΕΠ για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για την επαναφορά του Εθνικού Συστήματος Υγείας απέναντι στη συνειδητή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υγείας, για μια εξωτερική πολιτική που δεν εξαντλείται σε ανέξοδα χαμόγελα αλλά έχει στρατηγική και διασφαλίζει το κύρος της χώρας στα διεθνή φόρα, για το δεύτερο κύκλο μεταρρυθμίσεων σε ό,τι αφορά στον Β’ Καποδίστρια και την περιφερειακή ανάπτυξη, για πολιτικές κοινωνικής συνοχής. «Κατά την άποψή μου, ο συνδυασμός αυτών των δύο ταυτόχρονων πρωτοβουλιών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που συνεισφέρουν στην κατεύθυνση της διαφάνειας και στην αντιμετώπιση της κρίσης του πολιτικού συστήματος σήμερα και την ίδια στιγμή το προγραμματικό ΠΑΣΟΚ των συγκεκριμένων δεσμεύσεων και πρωτοβουλιών για την έξοδο της χώρας από την κρίση που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε όλες τις μετρήσεις είναι το κόμμα που συναντά και κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Ουζγκιούρ Μεμέτ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.