Το μικρο παιδι του Παρατηρητη της Θρακης ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

3 χρόνια, πριν το 1998, σαν σήμερα 7 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η προσπάθεια του Παρατηρητή της Θράκης να διεισδύσει στα ερτζιανά και να ανοίξει τα φτερά του στον αέρα της Ροδόπης και της Θράκης.

Η συχνότητα των 94 FM και το Ράδιο Φάσμα με 10 χρόνια παρουσίας, μέχρι το 1998, πέρασε σε νέα χέρια τον Αύγουστο του 1988. Έγραφε τότε το δελτίο τύπου του ΠτΘ «Από τον Αύγουστο του 1998 η εταιρεία «Παρατηρητής Ε.Π.Ε.» έχει να αντιπαλέψει πλέον για ένα ραδιόφωνο κύρους και στις «σελίδες» των ερτζιανών. Χαρά της. Και ξεκίνησε με έμπειρους συνεργάτες – πλοηγούς στα πελάγη της ραδιοφωνίας και ικανότατους δημοσιογράφους «Παρατηρητές». Η ιδιοκτήτρια Τζένη Κατσαρή – Βαφειάδη αναγνωρίζοντας την ικανότητα και την επαγγελματική εμπειρία των συνεργατών της ξεκίνησε, σαν σήμερα τη διαμόρφωση ενός προγράμματος κύρους και επιτυχίας, στηριζόμενο στις σύγχρονες επιταγές της επικοινωνίας. Η επιλογή ξεκάθαρη από την αρχή. Καλή μουσική και αντικειμενική ενημέρωση. Πρώτοι παρατηρητές αγωνιστές ο Μάριος Λιάγκης, η Χρύσα Δουλάκη, η Σοφία Παιδαράκη, ο Κυριάκος Κατσίκας, ο Σταμάτης Σακελλίων, η Νατάσσα Δοσεμετζή, ο Θανάσης Αντωνίου, η Άννα Πατρωνίδου, η Μαρία Αμπατζή και Γιάννης Γιαγκίνης αργότερα, και άλλοι πολύτιμοι συνεργάτες. Λίγες ημέρες μετά την 7η Σεπτεμβρίου ξεκινά και το πρόγραμμα του ΡΑΔΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ 94FM.

Ο αέρας της Ροδόπης, ο ραδιοφωνικός, γέμισε φωνές ανεξάρτητες, δυνατές, ενημερωμένες και καλλιεργημένες. Ο αέρας της Ροδόπης γέμισε νότες του Δ. Σαββόπουλου, του Γιώργου Νταλάρα, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Σωκράτη Μάλαμα, της Μελίνας Κανά, του Λουδοβίκου και τόσων άλλων αποκλεισμένων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέχρι τότε.

Η όρεξη του «Παρατηρητή της Θράκης» δε σταμάτησε όμως μόνο στην εφημερίδα και το ραδιόφωνο που πλέον λειτουργούσαν άψογα. Ενώ αποκτούσε πλέον και το ραδιόφωνο ακροατές και φίλους, διοργάνωσε την πρώτη μεγάλη συναυλία στις 14 Νοέμβρη του 1998 με το Διονύση Σαββόπουλο. Το στίγμα δόθηκε, και άοκνα από τότε το ραδιόφωνο παρουσίασε, με όποιο κόστος σημαίνει αυτό, στην Κομοτηνή εκδηλώσεις με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ελένη Δήμου, Μελίνα Κανά, Μανώλη Ρασούλη, Πυξ Λαξ.

Τα studio του Ράδιο Παρατηρητή 94FM, σύγχρονα εξοπλισμένα, υποδέχθηκαν τα τρία αυτά χρόνια πλήθος πολιτικών, ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, πνευματικών ανθρώπων, φορέων του πανεπιστημίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.

Φέτος τα γενέθλια είναι σημαντικά γιατί το 2001, συμπληρώνοντας πια τρία χρόνια, το Ράδιο Παρατηρητής 94FM ανανέωσε τα προγράμματά του με υψηλές συνεργασίες (Σκαϊ 100,4, Deutche Welle, BBC) με στόχο την άμεση ενημέρωση της Θράκης. Βέβαια και το δυναμικό της ενισχύθηκε φέτος αποτελεσματικά με τη συνεργασία του Δάμωνα Δαμιανού, ο οποίος με την δημοσιογραφική του ομάδα ενημερώνει το κοινό για τα πολιτικά – κοινωνικά, πολιτιστικά νέα του τόπου.

Τα όνειρα βέβαια δεν σταματούν ποτέ και τα χρόνια μπροστά θα σημάνουν πολλές αλλαγές στα ραδιοφωνικά της Θράκης. Το ΡΑΔΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ βέβαια γνωρίζει ότι θα είναι εδώ δυναμικά και μελωδικά μπροστά.

Χρόνια Πολλά.

Μάριος Λιάγκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.