Το καλυτερο για την περιοχη

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή ορκωμοσίας του νέου νομαρχιακού συμβουλίου Ροδόπης, που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου. Η σύνθεση του νέου νομαρχιακού συμβουλίου ίσως είναι από τις καλύτερες, εφόσον αποτελείται από ισάξιο αριθμό ανδρών και γυναικών, χριστιανών και μουσουλμάνων αλλά και ηλικιών. Συγγενείς, τοπικά κομματικά στελέχη, φίλοι των νέων νομαρχιακών συμβούλων παραβρέθηκαν στην τελετή συμμετέχοντας κι αυτοί με την ηθική στήριξή τους, στους νέους κυρίως ανθρώπους, που αναλαμβάνουν καθήκοντα στην αυτοδιοίκηση.

Το κλίμα ιδιαίτερα συγκινησιακό από την πλευρά του νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη που συμπληρώνει 12 χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Την ορκωμοσία έκανε ο πρόεδρος της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου Γιώργος Μηνόπουλος τονίζοντας τόσο το έργο και την πορεία του κ. Γιαννακίδη, όσο και την ανάγκη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.

Γιώργος Μηνόπουλος, πρόεδρος της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου: «Ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας»

«Ήρθε πια η στιγμή να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας οι οποίοι μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουμε το γραμμάτιο και να φανούμε ικανοί και άξιοι της εμπιστοσύνης. Όμως επειδή σαν άτομα δεν μπορούμε να τα δούμε γι’ αυτό θα πρέπει να δράσουμε μέσα από την συλλογικότητα. Είναι μεγάλη η στιγμή, γιατί ορκιστήκαμε όλοι μαζί σήμερα, δώσαμε μία πολύ μεγάλη υπόσχεση, άτομα με διαφορετικές αντιλήψεις, με διαφορετικές πεποιθήσεις και εκλογικές αντιλήψεις, με διαφορετικό θρήσκευμα, ήθη και έθιμα καθώς και παραδόσεις. Όλα αυτά αποτελούν ένα πλουραλισμό και ένα πλούτο που μέσα από διάλογο μπορεί να μας οδηγήσουν στην σωστή επιλογή. Θα κάνουμε σωστές επιλογές και στοχεύουμε στα προβλήματα και θα μπορούμε να επιδιώξουμε την επίλυσή τους. Με τον ίδιο μηχανισμό μπορούμε να δημιουργήσουμε ιδέες, να πάρουμε πρωτοβουλίες και να προχωρήσουμε στην υλοποίησή τους. Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία της υπερνομαρχίας των δύο διαμερισμάτων. Η διευρυμένη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει ρόλο λειτουργικό. Ο νομάρχης Ροδόπης είναι άξιος και δοκιμασμένος μ’ όλους εσάς που εκπροσωπείτε τα δύο φύλλα, τις ηλικίες αλλά και τις νεότερες και παλιές αντιλήψεις. Πιστεύω ότι θα είναι μία δημιουργική τετραετία».

Άρης Γιαννακίδης, νομάρχης Ροδόπης: «θα προσπαθήσω να συνθέσω και να δώσω το έναυσμα για συμπόρευση όλων των νομαρχιακών συμβούλων για την ανάπτυξη της Ροδόπης»

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Συμπληρώνω 12 χρόνια και όλη η πολιτική μου διαδρομή είναι ταυτοποιημένη και συνυφασμένη με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Ο λαός μας έδωσε το εισιτήριο, επέλεξε και αξιολόγησε, προσδιόρισε και συγκεκριμενοποίησε ρόλους θεσμικούς. Επωμιζόμαστε όλοι μας τη θεσμική ευθύνη, να είμαστε μέρος του κυριότερου συλλογικού οργάνου, του νομαρχιακού συμβουλίου. Στη ζωή δεν χαρίζεται τίποτα, σαν νομάρχης ζητώ τη συνεργασία όλων, θα προσπαθήσω να συνθέσω και να δώσω το έναυσμα για συμπόρευση όλων των νομαρχιακών συμβούλων για προοπτική ανάπτυξης της Ροδόπης».

Μιχάλης Αθανασιάδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης:

«Όλοι μαζί θα δουλέψουμε σ’ ένα κλίμα συνεργασίας για το καλό της περιοχής»

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας θα δουλέψουμε για το καλό της περιοχής. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας, η διευθέτηση των προβλημάτων της περιοχής και το να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε καταστάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η τετραετία θα συνοδευτεί με δημιουργική παρουσία χρόνου και το νομαρχιακό συμβούλιο θα στηρίζεται στη συνεργασία, ώστε να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Λυπάμαι που σε αυτό το νομαρχιακό συμβούλιο δεν μπόρεσαν να εκπροσωπηθούν και οι άλλες πολιτικές θέσεις, γιατί πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο».

Χρύσα Μανωλιά, βουλευτής Ροδόπης: «Εύχομαι να νοιώσετε με το πέρας

της τετραετίας, χαρά και ικανοποίηση ότι πετύχατε τους στόχους σας»

«Ορκιστήκατε για μία νέα τετραετία, με όνειρα για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο. Σας εύχομαι δύναμη και να νοιώσετε με το πέρας της τετραετίας χαρά και ικανοποίηση ότι πετύχατε αυτά που είχατε ονειρευτεί να κάνετε μέσα στην αυτοδιοίκηση. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε και θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου».

Μετά το πέρας της τελετής και των χαιρετισμών φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί και συνεχάρησαν ο ένας τον άλλο υποσχόμενοι ότι από την νέα χρονιά που θα αναλάβουν και επίσημα τις αρμοδιότητές τους θα συνεργαστούν για το καλό του τόπου.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.