Το Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης στις γιορτες Παλιας Ξανθης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχει και εφέτος ενεργά στις γιορτές «Παλιάς Πόλης» της Ξάνθης με σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και δράσης για τα παιδιά καθώς και με μια τιμητική εκδήλωση για δύο προσωπικότητες που συνέβαλαν στη διάσωση, ανάδειξη και προβολή του ιστορικού προσώπου της πόλης μας

Αναλυτικά:

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009,

ώρα 19:00

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009, στις 19:00, τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τους εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής παρουσιάζουν και προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να συμμετάσχουν στα επιδαπέδια παιχνίδια:”Σπάσε το μπαλόνι & φτιάξε το πάζλ”, “Ο Βυθός”, “Ευρωπαϊκή σκυταλοδρομία”, “Xειροτεχνίες”.

Τα παιχνίδια έχουν ως αντικείμενό τους την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν την ιστορία της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σε περιβαλλοντικά ζητήματα όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής και της συνακόλουθης απώλειας της βιοποικιλότητας

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς Πόλης στην σκηνή «Νησάκι».

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009, ώρα 20:00

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Πόλης βραβεύουν την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009, στις 20:00, τον τέως Νομάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Θανόπουλο και τον Συγγραφέα κ. Δημήτρη Μαυρίδη, σε ένδειξη αναγνώρισης του αγώνα τους για τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή του ιστορικού προσώπου της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης πολύτιμης προσφοράς τους στην Ξάνθη και τη Θράκη

Για τους βραβευθέντες θα μιλήσουν:

• Ιωάννης Διαφωνίδης, Εκδότης της εφημερίδας «Εμπρός»

• Φωκίων Π. Κοτζαγιώργης, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας Νεότερης Ελλάδας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ξενοδοχείου «Έλενα», στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό Καπνεργατών 9 και θα πλαισιωθεί με ένα σύγχρονο πολυμεσικό οδοιπορικό στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 19:00

Στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς Πόλης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα», προσκαλούν όλα τα παιδιά την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009, στις 19:00, στην παρουσίαση του παραμυθιού του Ευγενίου Τριβιζά, «Το όνειρο του Σκιάχτρου» με αφηγητές τα παιδιά του Δροσερού Ξάνθης.

Ο κυρ-Δίκανος, ο γαιοκτήμονας, κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο όμως αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά. Τʼ αφήνει να τρώνε τα λαχανικά τού κυρ-Δίκανου. Τα πουλιά το ονομάζουν Αχυρούλη και του υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν ο κυρ Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ….

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς Πόλης στην σκηνή «Νησάκι».

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 19:00

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς Πόλης, προσκαλεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009, στις 19:00, στην σκηνή «Νησάκι», τους μικρούς του φίλους στην παρουσίαση του παραμυθιού… «Μια σταλιά ρεβίθια και μια χούφτα… παραμύθια!» με αφηγήτρια την παραμυθού, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Μεταφράστρια Γαλλικής λογοτεχνίας κυρία Εύη Γεροκώστα.

«Μια φορά κι έναν καιρό, η παραμυθού Εύη Γεροκώστα, ταξίδεψε σε τόπους μακρινούς και παράξενους. Είδε κι άκουσε πολλά. Κάποτε αποφάσισε να πάρει το δρόμο του γυρισμού. Τι έφερε μαζί της…; Μια σταλιά ρεβίθια και μια χούφτα… παραμύθια, που τα μοιράζεται με μικρούς και μεγάλους».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς Πόλης στην σκηνή «Νησάκι».

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 19:00

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009, στις 19:00, την αφηγήτρια-παραμυθού, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και μεταφράστρια Γαλλικής λογοτεχνίας, κυρία Εύη Γεροκώστα στην αφήγηση του παραμυθιού… «Παραμύθι να σου πω; Παραμύθι είμʼ εγώ…!».

Μια βασιλοπούλα μέσα σʼ ένα παπουτσάκι…

… μια ζωγραφιά που ζωντανεύει…

… ένα σκουφί που πετά μακριά…

… κι άλλα πολλά, παράξενα και μαγικά, που φανερώνει η παραμυθού μας

καθώς ξετυλίγει την κόκκινη κλωστή των παραμυθιών του κόσμου,

σε μια αφήγηση για μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς Πόλης στην σκηνή «Νησάκι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.