Το Bitcoin μπαινει στη ζωη μας

Τα κρυπτονομίσματα και οι ευκαιρίες που δημιουργούν σε ομιλία στην Κομοτηνή

Τις μεγάλες δυνατότητες, αλλά και τις κακοτοπιές των κρυπτονομισμάτων παρουσίασε στο BitcoinTalk που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή ο σύμβουλος ίντερνετ κ. Γρήγορης Σεμπελίδης.
 
Ο κ. Σεμπελίδης προσπάθησε να ξεκαθαρίσει την συγκεχυμένη εικόνα που υπάρχει στο μυαλό πολλών για το θέμα όλων των κρυπτονομισματων, το γνωστότερο από τα οποία είναι το bitcoin.
 
Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός για τον οποίο όσοι ασχολούνται με το χώρο, από Νομικής, Φορολογικής ή και τεχνικής πλευράς, έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο BitcoinTalk, στα πρότυπα των ανάλογων συναντήσεων που γίνονται στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας ομιλίες σαν και αυτή της Τετάρτης στον τόπο τους, μεταφέροντας στον κόσμο μια συνολική εικόνα, ώστε να μπορέσει κανείς να πάρει μια συνολική εικόνα για το τι είναι κρυπτονόμισμα, ποιες οι εφαρμογές του στη ζωή μας, και πώς αυτό μπορεί να μας ενδιαφέρει γενικά.
 
Τα κρυπτονομίσματα, που ξεκίνησαν με το bitcoin πριν από μερικά χρόνια και πλέον αριθμούν αρκετές εκατοντάδες, εγκυμονούν, σημείωσε ο κ. Σεμπελίδης, και κινδύνους, τους οποίους συνήθως γεννά η απληστία. «Όταν προτού ενημερωθούμε για το τι είναι το κρυπτονόμισμα και πώς πρέπει να φερθούμε και τι να κάνουμε, αρχίζουμε να κινούμαστε αψυχολόγητα, όπως να αγοράζουμε κρυπτονόμισμα, ακολουθώντας το πλήθος. Πρόκειται για μια περίπτωση στην οποία είναι πολύ εύκολο να χάσει κανείς χρήματα» εξήγησε ο ίδιος.
 

«Όσο μιλάμε για το χρήμα, μιλάμε μόνο για το κερδοσκοπικό του κομμάτι» διευκρίνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως «υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τρόποι και εφαρμογές της τεχνολογίας Blockchain» (η τεχνική βάση επάνω στην οποία βασίζονται όλα τα κρυπτονομίσματα), με τον ομιλητή να εκφράζει την άποψη πως το καλύτερο πράγμα επάνω στο οποίο μπορεί να επενδύσει κανείς είναι η γνώση αυτής της διαδικασίας.
 
Μάλιστα ανέφερε πως για κάποιον νέο, ο οποίος μπαίνει τώρα στην αγορά εργασίας ή ξεκινά τις σπουδές του, αυτός είναι ένας τομέας, ο οποίος θα δει ραγδαία ανάπτυξη στο μέλλον.
 
Ήδη σε κάποια πανεπιστήμια έχουν αρχίσει να ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας να προσφέρει ένα μεταπτυχιακό στο θέμα του ψηφιακού χρήματος, αλλά και πανεπιστήμια όπως η Οξφόρδη και το Στάνφορντ ξεκινούν να οργανώνουν τέτοια τμήματα. Γενικά όμως αυτή τη στιγμή κανένας δεν έχει καθαρή εικόνα για το πόσο μπορεί να απλωθεί στη ζωή μας.
 
Για αυτό ακόμα είναι άγνωστο ποιες εφαρμογές μπορεί να έχει. Αυτή τη στιγμή όλα τα κρυπτονομίσματα υπολογίζεται πως έχουν κεφαλαιοποίηση γύρω στα 500 δις δολάρια, με τον κ. Σεμπελίδη να επισημαίνει πως όλα είναι πιθανά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.