Τις πληγεισες απο την κακοκαιρια περιοχες του νομου επισκεφθηκαν πολιτικοι και θεσμικοι φορεις

Στο πλευρό των αγροτών του νομού μας σπεύδουν μετά το τέλος των σφοδρών βροχοπτώσεων οι πολιτικοί και θεσμικοί φορείς της περιοχής μας, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους.

Έτσι μεταξύ άλλων, τις περιοχές που επλήγησαν επισκέφθηκαν ο νεοκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Μουστάφα Κατραντζή και Αθανάσιο Αραμπατζή αλλά και τον γεωπόνο κ. Γεώργιο Μποτρότσο. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μέτιος βρέθηκε στους οικισμούς του Θρυλορίου, του Φύλακα, των Αμαράντων, της Καλλιθέας, του Παμφόρου, του Βάκου, των Ισάλων και των Δουκάτων, όπου και διαπίστωσε το μέγεθος των καταστροφών που υπέστησαν οι καλλιεργητές, ενώ συνομίλησε μαζί τους και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες για καλύτερη αντιμετώπιση των πλημμυρών στο μέλλον.

 

Νίκος Τσαλικίδης «Πρωτοφανής και ολοκληρωτική η ζημιά των καλλιεργειών»

 

Στο πλευρό των αγροτών της Ροδόπης και συγκεκριμένα αυτών των οικισμών του Παμφόρου, των Αμαράντων, της Καλλιθέας, του Βάκου, των Αρχοντικών, των Δουκάτων, των Αγίων Θεοδώρων και της Νέας Αδριανής βρέθηκε και ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Τσαλικίδης. Ο κ. Τσαλικίδης έκανε λόγο για «πρωτοφανή και ολοκληρωτική ζημιά των καλλιεργειών» από το χαλάζι που έπεσε τις βραδινές ώρες τις Παρασκευής, το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες των καλλιεργητών «πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο».

 

Όπως επεσήμανε ο ίδιος «η αναγγελία από τους καλλιεργητές θα γίνει από 1 μέχρι 15 Αυγούστου και κατόπιν θα γίνουν οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ», εκτιμήσεις τις οποίες χαρακτήρισε «επιτακτική ανάγκη» μαζί με την καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς όπως υπογράμμισε «οι οικογένειες των καλλιεργητών έχουν μοναδικό εισοδηματικό πόρο τις συγκεκριμένες καλλιέργειες οι οποίες προσβλήθηκαν έντονα το προηγούμενο διάστημα από τις πλημμύρες και από την εντομολογική επίθεση που υποβάθμισε ήδη την ποιότητά τους».

 

«Ανάσα στο όλο θλιβερό γεγονός» τόνισε τέλος ο ίδιος «αποτελεί σύμφωνα με δέσμευση από τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ ότι οι προηγούμενες καταστροφές από πλημμύρες, όπου δεν δηλώθηκαν ή δεν καταγράφηκαν θα εκτιμηθούν ανάλογα και θα συναθροιστούν στο ποσοστό αυτών των αποζημιώσεων που θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να δοθούν το συντομότερο δυνατό».

 

Με τον Γιάννη Σταυρίδη και τον Αθανάσιο Πανάγο στο πλευρό του ο Αχμέτ Χατζηοσμάν

 

Μαζί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη αλλά και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιο Πανάγο, έδωσε το «παρών» και ο βουλευτής ν. Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκαν καλλιεργούμενες εκτάσεις του ν. Ροδόπης, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος των καταστροφών. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στον Ροδίτη, το Λοφάριο, τον Βάκο, το Πάμφορο, τον Κάλχα και τον Φύλακα όπου διαπίστωσαν πως το επίπεδο των καταστροφών είναι πολύ υψηλό. Μάλιστα όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηοσμάν «σε πολλές των περιπτώσεων υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργούμενων εκτάσεων». Ο ίδιος υπογράμμισε την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής μας, από τις αλλεπάλληλες καταστροφές και τα προβλήματα και τόνισε πως ο ίδιος θα εργαστεί για τη γρηγορότερη επίλυση των ζητημάτων αυτών.

 

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αϊχάν Καρά Γιουσούφ

 

Στις πληγείσες περιοχές περιόδευσε και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ν.Ροδόπης με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, μεταξύ των οποίων ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τάκης Χαρίτου και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Απόστολος Κουτάβας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.