Τηλε-ενημερωση για τους σεισμους

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, συγκεντρώθηκαν σήμερα μαθητές του σχολείου, όπως και των Δημοτικών Αιγείρου, Ιάσμου και Ξυλαγανής προκειμένου να ενημερωθούν με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης γύρω απ’ τους σεισμούς και πώς πρέπει ν’ αντιδράσουν σε μια δύσκολη στιγμή.

Εκ του μακρόθεν η επικοινωνία με τον τηλεοπτικό δέκτη και τον ομιλητή, κ. Ηλία Κούτσικο, διδάκτορα φυσικό – γεωφυσικό, των 100 μαθητών Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και των συνοδών δασκάλων τους που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Ο κ. Κούτσικος είχε σαν θέμα «Απλά και Πρακτικά θέματα για τους Σεισμούς» και η ομιλία του εντάσσεται σε μια σειρά τηλε-εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε πανελλήνια κλίμακα. Η πληροφόρηση των μαθητών οφείλεται σε μια συνεργασία του ΟΤΕ με το Ινστιτούτο Ερευνών Ανατολικού Αιγαίου, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Πρόκειται για μια προσφορά του ΟΤΕ που αντιμετωπίζει ως επίκαιρο το θέμα των σεισμών για την Ελλάδα, «μια κατεξοχήν σεισμογενή περιοχή».

Με την τηλε-επικοινωνία περίπου 12.000 μαθητές όλης της χώρας θα έχουν αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο ενημέρωσης από ανθρώπους που κατέχουν σε βάθος το αντικείμενο.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.