Θετικα τα σχολια για την υποψηφιοτητα της Ντιλεκ Χαμπιμπ

Ιδιαίτερη τιμή για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελεί η υποψηφιότητα της κοινωνιολόγου από την Κομοτηνή Ντιλέκ Χαμπίμπ για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη. Πρόκειται για μια νέα δραστήρια γυναίκα και επιστήμονα, ενεργό πολίτη στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Τα θετικά τους σχόλια σχετικά με την υποψηφιότητα αυτή μετέφεραν στον ΠτΘ οι: Τάκης Χαρίτος, γραμματέας της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μουσταφά Μουσταφά, πρώην βουλευτής του ΣΥΝ, Σαμή Καραμπουγιούκογλου και Οζάν Αχμέτογλου, δημοσιογράφοι, Χασάν Αχμέτ, γιατρός και ποιητής.

Τάκης Χαρίτος, γραμματέας

της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Ιδιαίτερη τιμή για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελεί η υποψηφιότητα

της Ντιλέκ Χαμπίμπ»

Ιδιαίτερη τιμή για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελεί η υποψηφιότητα της Ντιλέκ Χαμπίπ για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Χαρίτου, «Για εμάς αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που η Ντιλέκ Χαμπίμπ δέχτηκε να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ένα ψηφοδέλτιο ελπίδας, προοπτικής και νίκης».

Ο κ. Χαρίτος συνεχάρη δημόσια την κ. Χαμπίμπ, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι, δεδομένων όλων αυτών των χαρακτηριστικών που διακρίνουν την υποψήφια ευρωβουλευτή, η υποψηφιότητά της θα δώσει έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό ότι «η Ελλάδα, η Ευρώπη είναι πολυπολιτισμικές κοινωνίες που έχουν μόνο να ωφεληθούν από την διεύρυνση και την ανάπτυξη των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών που ζουν σε αυτές. Επίσης, αποτελεί ισχυρό συμβολισμό για τη δική μας Αριστερά. Στο σχέδιο για μια άλλη Ευρώπη και για τις αλλαγές στην Ελλάδα που προσδοκούμε είναι ανοιχτές προς συζήτηση οι θέσεις μας που αφορούν τις αλλαγές στην περιοχή μας σχετικά με τη μειονότητα. Πιστεύω ότι ενισχύουν και αναβαθμίζουν συνολικά την περιοχή και την ανάπτυξή της».

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ευελπιστεί η υποψηφιότητα της κ. Χαμπίμπ να βρει θετική απήχηση στην περιοχή μας και να δώσει την ευκαιρία να διαμορφωθεί μια νέα σχέση των πολιτών της μειονότητας, κυρίως, των νέων ανθρώπων, με την πολιτική που «θα ξεπερνά τα στερεότυπα που -μέχρι τώρα γνωρίσαμε- των απλών δημόσιων σχέσεων, του χτυπήματος στην πλάτη, του ρουσφετιού, αλλά θα βάζει στο κέντρο τις ανάγκες, ιδιαίτερα, των νέων ανθρώπων και των κοινωνικά αδύνατων».

Μουσταφά Μουσταφά, πρώην βουλευτής του ΣΥΝ:

«Η υποψηφιότητα της Ν. Χαμπίμπ σηματοδοτεί ό,τι πιο προοδευτικό, αγωνιστικό και ελπιδοφόρο υπάρχει στην περιοχή μας»

Θετικά βλέπει την υποψηφιότητα της Ντιλέκ Χαμπίμπ ο κ. Μουσταφά, «Η υποψηφιότητά της σηματοδοτεί ό,τι πιο προοδευτικό, αγωνιστικό και ελπιδοφόρο υπάρχει στην περιοχή μας». Επίσης, σχολίασε θετικά και το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις ευρωεκλογές, καθώς «εκφράζει την σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας».

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η υποψηφιότητα της κ. Χαμπίμπ, σύμφωνα με τον κ. Μουσταφά, καθώς η συμμετοχή μιας γυναίκας στο ψηφοδέλτιο θα κληθεί να αναδείξει τα ιδιαίτερα προβλήματα της μειονότητας, αλλά και του γυναικείου πληθυσμού της περιοχής μας, γενικότερα.

Σαμή Καραμπουγιούκογλου,

δημοσιογράφος:

«Ήρθε η ώρα να συμμετέχουν και οι γυναίκες που έχουν

να προσφέρουν πολλά»

Θετική χαρακτήρισε και ο κ. Καραμπουγιούκογλου την επιλογή της υποψηφιότητας της Ντιλέκ Χαμπίπ, μιας αξιόλογης προσωπικότητας από την περιοχή, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή μιας γυναίκας στο ψηφοδέλτιο. «Είναι θετικό γεγονός η συμμετοχή της Ντιλέκ Χαμπίμπ για τη μειονότητα, για το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και για την περιοχή. Η κ. Χαμπίμπ έχει αποδείξει -όσο καιρό είναι σ’ αυτή την περιοχή- ότι ξέρει να δουλεύει, είναι μια από τις προσωπικότητες στον χώρο της μειονότητας που κινείται πιο πολύ από πάρα πολλούς που έχουν θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ασχέτως αν είναι έξω απ’ αυτή τη διαδικασία. Έχει προσφέρει πολύ περισσότερα από κάποιους που έχουν εκλεγεί στην περιοχή μας είτε από την πλειοψηφία, είτε από τη μειοψηφία».

Όσο για τις υποψηφιότητες που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια των υπόλοιπων κομμάτων, ο κ. Καραμπουγιούκογλου ευελπιστεί να συμπεριληφθούν γυναίκες από την περιοχή, κυρίως, από τη μειονότητα, κάτι που έπρεπε να ισχύει και στα προηγούμενα ψηφοδέλτια. «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συμμετέχουν και οι γυναίκες, οι οποίες έχουν να προσφέρουν πολλά», είπε τονίζοντας ότι τα ποσοστά των γυναικών στα δημοτικά και τα νομαρχιακά συμβούλια, στις κοινότητες, ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις χώρες όπως η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Οζάν Αχμέτογλου,

δημοσιογράφος:

«Μας γεμίζει με ελπίδες

για το μέλλον»

Ο κ. Αχμέτογλου πιστεύει ότι η υποψηφιότητα της Ντιλέκ Χαμπίμπ είναι μια τιμητική θέση τόσο για την ίδια, όσο και για τη μειονότητα. «Ελπίζω να εκφράσει μια ουσιαστική θέση στο κόμμα, αλλά και να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες της μειονότητας. Πιστεύω ότι είναι ανάγκη ο σεβασμός προς τη μειονότητα, όσον αφορά στον πολιτισμό και τα δικαιώματά της», είπε ο κ. Αχμέτογλου, ο οποίος ευχήθηκε η υποψηφιότητα της κ. Χαμπίμπ να βάλει το δικό της λιθαράκι σ’ αυτόν τον σκοπό.

Ο ίδιος μίλησε θετικά για υποψηφιότητα μιας γυναίκας, αυτή της κ. Χαμπίμπ, λέγοντας ότι «μας γεμίζει με ελπίδες για το μέλλον»,
ενώ ευχήθηκε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τα άλλα κόμματα.

Χασάν Αχμέτ, γιατρός, ποιητής:

«Η υποψηφιότητα της

κ. Χαμπίμπ θα κάνει καλό για τη δημοκρατία στην περιοχή μας και σ’ ολόκληρη τη χώρα μας»

Ο κ. Αχμέτ, από πλευράς του, μετέφερε την ικανοποίησή του από τη θέση που έχει πάρει τελευταία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα μειονοτικά ζητήματα. «Ευχαριστούμε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που μετά από τόσα χρόνια έχει πάρει μια θετική θέση για τα ζητήματα της μειονότητας που πρέπει να λυθούν άμεσα για να μπορέσουμε να μιλάμε για πραγματική ισονομία και ισοπολιτεία. Ας γίνει παράδειγμα και για τα άλλα κόμματα».

Όσο για την υποψηφιότητα της Ντιλέκ Χαμπίμπ, υποστήριξε ότι είναι τιμητική η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «Η συμμετοχή της υποψηφιότητας της κ. Χαμπίμπ τιμά την μειονότητα. Θα κάνει καλό για τη δημοκρατία στην περιοχή μας και σ’ ολόκληρη τη χώρα μας».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.