Θεματικες Οργανωσεις ιδρυει η Ν.Δ.

ΠτΘ: κ Αθανασιάδη τι διεμείφθη μεταξύ των στελεχών της Ν.Δ., τι εισπράξατε εσείς ως κλίμα από την παρουσία του κ, Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη ,πώς διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση ενόψει και των νέων συνθηκών που δημιουργήθηκαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα και πώς από εδώ και πέρα θα κινηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος της Ν.Δ.;

Μ.Α.:
Το κλίμα είναι πάρα πολύ θετικό. Βλέπουμε ότι η Ν.Δ. προχωρά με πολύ καλούς ρυθμούς και κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του κόσμου. Σε ό,τι αφορά τον αντιπολιτευτικό της λόγο, θεωρούμε ότι είναι ένας λόγος ουσίας και ποιότητας, -αυτό άλλωστε διεφάνη και από την ομιλία του Προέδρου στις παραγωγικές τάξεις, καθώς και από τις απαντήσεις οι οποίες δόθηκαν κατά την συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα ΜΜΕ.

Εκ των πραγμάτων θεωρούμε λοιπόν ότι το κλίμα είναι θετικό για τη Ν.Δ. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι εμείς ως κομματικός μηχανισμός εφησυχάζουμε.

Εξακολουθούμε να δουλεύουμε, γιατί το βασικό που μας ενδιαφέρει, είναι οι δικές μας πολιτικές θέσεις, οι δικές μας πολιτικές σκέψεις για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κτήμα της κοινωνίας, να έχουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας ώστε την επόμενη ημέρα που η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση, αυτή την κοινωνία να την έχουμε βοηθό στις προσπάθειες για την ανάκαμψη και την πρόοδο της χώρας.

ΠτΘ: Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις σε οργανωτικό επίπεδο, έγιναν κάποιες συζητήσεις, μεταξύ των στελεχών για κινήσεις από εδώ και πέρα;

Μ.Α.:
Βεβαιότατα. Το Σάββατο το μεσημέρι είχαμε μία σύσκεψη- η καθιερωμένη σύνοδος των προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών- υπό την παρουσία του γραμματέα του Οργανωτικού κ. Τουσιάκη και του γραμματέα της ΚΕ του κ. Μεϊμαράκη. Σε αυτή τη συνάντηση παρευρίσκονταν και η Επιτροπή η οποία είχε φτιάξει το σχέδιο για τον κανονισμό περιφερειακής οργάνωσης. Έγινε μία πρώτη συζήτηση για αυτό το σχέδιο.

Η Επιτροπή λειτούργησε με βάση τις εντολές που δόθηκαν από το συνέδριο, για τη σύνταξη ενός νέου κανονισμού Περιφερειακής οργάνωσης και για ένα νέο κανονισμό λειτουργίας της Κεντρικής Επιτροπής, με σκοπό να ανοιχτεί το κόμμα περισσότερο προς την κοινωνία, να γίνει ένα κόμμα περισσότερο λειτουργικό, περισσότερο παραγωγικό και μία οργάνωση που θα μπορεί πέραν της γραφειοκρατικής διεκπεραιώσεως διαφόρων θεμάτων ή των διαφόρων εκλογικών διαδικασιών, να μπορεί να είναι και ένα εργαστήρι παραγωγής πολιτικής σκέψης και πολιτικών θέσεων.

Θεωρούμε και το διατυπώσαμε αυτό κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ότι με το νέο κανονισμό περιφερειακής οργάνωσης δίνονται αυτές οι δυνατότητες. Δίνονται οι δυνατότητες σε πολλά από τα στελέχη μας και σε πολλούς από αυτούς που ανήκουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και θέλουν να εργαστούν μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, άτομα που ανήκουν στο χώρο της αγοράς, του συνδικαλισμού, της οικονομίας, να μπορούν να συμμετέχουν στις οργανώσεις του κόμματος και εκεί πλέον να καταθέτουν τις απόψεις, τις σκέψεις, να γίνεται επεξεργασία αυτών των απόψεων σε επίπεδο νομαρχιακό ή περιφέρειας και στη συνέχεια αυτές οι θέσεις να καταγράφονται στην κεντρική διοίκηση και να αποτελούν πλέον θέσεις του κόμματος μετά την επεξεργασία και από την Κεντρική Επιτροπή.

ΠτΘ: Θα γίνουν αλλαγές δηλαδή στην Περιφερειακή οργάνωση του κόμματος;

Μ.Α.:
Γίνονται θεαματικές αλλαγές και μάλιστα θετικές, σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο, τριτοβάθμιο και τεταρτοβάθμιο επίπεδο.

Η κομματική μας οργάνωση πλέον θα λειτουργεί σε 4 επίπεδα, μετά από την έγκριση και τη συζήτηση που θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή πιθανότατα το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Σύμφωνα με το σχέδιο περιφερειακής οργάνωσης, θα έχουμε ένα πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης με τους οργανωτικούς πυρήνες και τις τοπικές επιτροπές, ένα δευτεροβάθμιο επίπεδο οργάνωσης σε επίπεδο Δήμου με την δημοτική οργάνωση, με τη δημοτική συνέλευση, τη δημοτική επιτροπή και το συντονιστή της δημοτικής οργάνωσης.

Ένα τριτοβάθμιο που θα είναι η νομαρχιακή οργάνωση με τον τρόπο που λειτουργεί αλλά εμπλουτισμένη και με θεματικές οργανώσεις οι οποίες είναι ανάλογες με τους τομείς κοινοβουλευτικής δράσης και με τους διάφορους υποτομείς.

Από εκεί και πέρα για πρώτη φορά δημιουργείται μία οργάνωση τέταρτης βαθμίδας σε επίπεδο περιφέρειας στην οποία καθορίζεται ποιοι θα συμμετέχουν και πως θα λειτουργεί με το περιφερειακό συμβούλιο, με την περιφερειακή συνέλευση στην οποία θα υπάρχουν οι πέντε θεματικές οργανώσεις με τους διαφόρους τομείς και υποτομείς στους οποίους διάφορα στελέχη από όλη την περιφέρεια θα συνδράμουν στην παραγωγή πολιτικών θέσεων και πολιτικής σκέψης αλλά και στον έλεγχο των πεπραγμένων σε επίπεδο περιφέρειας.

ΠτΘ: Σε μία περίοδο κύριε Αθανασιάδη, που ο κόσμος δεν ασχολείται πολύ με τα κόμματα και με την πολιτική, εσείς βάζετε φιλόδοξο στόχο να έρθετε εγγύτερα στην κοινωνία;

Μ.Α.:
Για εμάς αυτό αποτελεί ένα κέντρισμα. Επειδή ο κόσμος δεν ασχολείται με την πολιτική, λέμε ότι εμείς πρέπει να συγκινήσουμε τον κόσμο. Για να μπορέσεις να κινήσεις την κοινωνία, θα πρέπει κατά κύριο λόγο να την συγκινήσεις με τη συμπεριφορά σου, με τη λειτουργία σου και πάνω από όλα πρέπει να αρθρώσεις ένα πλαίσιο λειτουργίας ώστε αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική να μπορούν να καταθέτουν τις σκέψεις, το μεράκι τους, την ενεργητικότητά τους.

Θεωρώ ότι αυτό το πλαίσιο δημιουργείται πλέον μέσα στη ΝΔ και από εκεί και πέρα εναπόκειται σε όλους εμάς που θέλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με την πολιτική να καταθέσουμε τη δική μας ενεργητικότητα και δράση μέσα στην οργάνωση της ΝΔ.

ΠτΘ: Πότε θα ανοίξει ο κύκλος των συζητήσεων για τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές; Μήπως τα τελευταία γεγονότα πάγωσαν κάπως τις διαδικασίες ή τα πράγματα θα κυλήσουν κανονικά όπως έχει προβλεφθεί από το χρονοδιάγραμμα που πιθανώς να υπάρχει;

Μ.Α.:
Δεν θεωρούμε ότι έχουν παγώσει οι διαδικασίες αυτές. Άλλωστε ο Πρόεδρος του κόμματος μας στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή είχε τονίσει ότι δεν γίνεται τέτοιου είδους συζήτηση σε ότι αφορά θέματα δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κόμμα δεν εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ήδη εδώ και ένα μήνα έχει γίνει μία επιτροπή εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης υπό τον κ. Τζαννετάκη στην οποία συμμετέχουν αξιολογότατα στελέχη της παρατάξεως μας, γίνονται διάφορες συζητήσεις, πιστεύω ότι πιθανότατα στη σύγκλιση της νέας Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει, να έχουμε κάποιες καινούριες σκέψεις και εκ μέρους του Προέδρου και εκ μέρους αυτής της επιτροπής εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΠτΘ: Πάντως κινητικότητα υπάρχει σε αυτό το επίπεδο με δεδομένο ότι απέχουμε μόνο 12 μήνες από την εκλογική αναμέτρηση.

Μ.Α.:
Και όχι μόνο σε αυτό το επίπεδο. Υποχρέωσή μας είναι να έχουμε κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα ξέχωρα από αυτά τα οποία συμβαίνουν στο εξωτερικό τα οποία παρακολουθούμε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Νομίζω πως εμείς θα πρέπει να αντλήσουμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να δούμε και τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρας μας, ο τόπος μας, η κοινωνία μας έτσι ώστε να δώσουμε λύσεις. Αυτό είναι το βασικό που μας ενδιαφέρει.

ΠτΘ: Έχετε την αίσθηση ότι έχει αργήσει στο Νομό Ροδόπης η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά την κινητικότητά της στα θέματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν δήμοι ή νομαρχίες που να τις ελέγχει η Νέα Δημοκρατία, και άρα εκ των πραγμάτων θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή μια ζύμωση για πρόσωπα για σύνθεση ψηφοδελτίων;

Μ.Α.:
Θεωρώ ότι δεν έχουμε αργήσει υπό την έννοια ότι ως νομός δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά τις διαδικασίες αυτές. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες υπάρχουν από μέρους του κόμματος.

Δεν μπορούμε εμείς επισήμως να ανοίξουμε διαδικασίες τη στιγμή που το κόμμα δεν έχει καθορίσει ποιες θα είναι αυτές οι διαδικασίες, και ποιος θα είναι ο τρόπος ανοίγματος αυτών των διαδικασιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται συζητήσεις μεταξύ των στελεχών μας, ότι δεν υπάρχει προβληματισμός και ότι δεν συζητάμε μεταξύ μας για αυτά που πιστεύουμε ότι κατά τον καλύτερο τρόπο πρέπει να πράξουμε για να μπορέσουμε μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση να βοηθήσουμε την τοπική μας κοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων της.

ΠτΘ: Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καραμανλής είπε ότι σύντομα θα έρθει στην περιοχή μας. Γνωρίζετε πιθανή ημερομηνία ελεύσεως του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας;

Μ.Α.:
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Ωστόσο το ενδιαφέρον του Προέδρου του κόμματος για την περιοχή της Θράκης είναι δεδομένο και ιδιαίτερα για την περιοχή της Ροδόπης. Είναι ένα πραγματικό, ουσιαστικό ενδιαφέρον, προσωπικό και νομίζουμε πως με το καλύτερο δυνατό τρόπο θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής μας.

ΠτΘ: κ. Αθανασιάδη σας ευχαριστούμε πολύ.

Μ.Α.:
Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Δάμων Δαμιανός

Άννα Πατρωνίδου


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.