«Τα προβληματα μας επιδεινωνονται ακομη περισσοτερο»

Τα εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζομένων επιδεινώνονται ολοένα και περισσότερο.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει στην μείωση των μισθών, του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης με την ακρίβεια να καλπάζει, ενόσω το Ταμείο Πρόνοιας Δ.Υ. αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του (το αμέσως επόμενο διάστημα ο αριθμός των αιτήσεων για εφάπαξ αναμένεται να φτάσει τις 20.000!) και παράλληλα ο χρόνος καταβολής της κύριας σύνταξης υπερβαίνει ήδη τους (7) επτά μήνες.

Νέα προβλήματα παρουσιάζονται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την περικοπή της δαπάνης για 90 και πλέον περιπτώσεις (αρκετές εκ των οποίων αφορούν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας) και η «κυβερνητική αμηχανία» προδίδει τις πραγματικές τους προθέσεις.

Η νέα «επιχείρηση εξυγίανσης» των δημοσιονομικών προβλημάτων, με τα επικείμενα νέα φοροεισπραχτικά «πακέτα», στην πλάτη των εργαζομένων και των συνταξιούχων για άλλη μια φορά, υποβαθμίζει πλέον ριζικά το επίπεδο διαβίωσή μας, γυρνώντας μας πολλές δεκαετίες πίσω.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συνδικάτα στο Δημόσιο σε μια σειρά χωρών (Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Λετονία, Ρουμανία κα) όπως και στην Ελλάδα είναι αντιμέτωπες με το ίδιο «κύμα» περικοπών και «σχεδίου» λιτότητας, δηλ. μείωση μισθών, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, περικοπή λειτουργιών και δραστηριοτήτων δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 14η Μάη έδειξε για άλλη μια φορά το δρόμο για πλήρη ανατροπή αυτών των πολιτικών και οι εργαζόμενοι ετοιμαζόμαστε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ»!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.