Tα περισσοτερα χρηματα απο ολα τα ΠΕΣΥ της χωρας, αναλογικα στην ΑΜ-Θ

Παρά τα προβλήματα, που με την μορφή ανοιχτών πληγών ταλανίζουν το σύστημα της Υγείας στην Περιφέρεια, που πήραν δραματική τροπή με τον πρόσφατο θάνατο του νέου που χρειάστηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετά το ατύχημα που είχε στη Σαμοθράκη, υπάρχουν και αισιόδοξες ειδήσεις που δημιουργούν το πλαίσιο, ώστε στο μέλλον το σύστημα να λειτουργήσει με πιο αξιόπιστο, ασφαλή και ποιοτικό τρόπο για τους πολίτες.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει τους περισσότερους πόρους αναλογικά στον χώρο της Υγείας σε σχέση με όλες τις άλλες Ελληνικές Περιφέρειες.

Από το Γ΄ ΚΠΣ για το ΠΕΣΥ της ΑΜ-Θ έχουν προβλεφθεί συνολικά 16 δις δραχμές, από τα οποία τα 13 δις προέρχονται από τον τομέα της Υγείας και τα 3δις από τον τομέα της Πρόνοιας.

Βασική και οριστική επιλογή είναι η χρηματοδότηση του Νέου Νοσοκομείου της Καβάλας με 9 δις από το ΠΕΠ και 2 δις από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης θα διατεθούν 6 δις για την ολοκλήρωση των υποδομών στο νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που φιλοδοξεί να προσδώσει αίγλη και αξιοπιστία στο χώρο των παροχών Υγείας για όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας.

Τέλος θα διατεθούν 2 δις για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ θα δαπανηθούν άλλα 4 δις στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Κεντρικός στόχος του ΠΕΣΥ ΑΜ-Θ σύμφωνα με τον Πρόεδρό του Στράτο Χασάπη, «είναι να συμβάλλει στον προγραμματισμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης της περιφέρειας σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τις πραγματικές, πληθυσμιακές, επιδημιολογικές και γεωγραφικές ανάγκες της περιοχής. Ο έλεγχος της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας αλλά και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, θα είναι τέτοιος που θα εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης στους πολίτες της Περιφέρειας».

«Φιλοδοξία και άμεση προτεραιότητα», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ «είναι η βελτίωση της καθημερινότητας της λειτουργίας των υπηρεσιών, με στόχο την ίση μεταχείριση των πολιτών και την ικανοποίηση των αναγκών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.