Τα πεντε προταγματα Στυλιανιδη για την αναπτυξη της Θρακης

Η τοποθέτηση του βουλευτή Ροδόπης στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δράττοντας την ευκαιρία να καταθέσει προς τη νέα κυβέρνηση πέντε προγραμματικούς στόχους, ζητώντας την να τους υιοθετήσει.
 
Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες της Ροδόπης «για την αδιατάρακτη αγάπη και την αδιάκοπη εμπιστοσύνη τους» εκλέγοντάς τον ξανά βουλευτή Ροδόπης, ο ίδιος σταχυολόγησε τρία πεδία, στα οποία καλούνται να αναμετρηθούν τόσο η Κυβέρνηση, όσο και το πολιτικό σύστημα γενικότερα. Το πρώτο είναι η ανασυγκρότηση του Κράτους και ο επαναπροσδιορισμός του σχέσεις Κράτους-Πολίτη μέσα σε ένα στέρεο περιβάλλον αποκατάστασης της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Το δεύτερο είναι η επανεκκίνηση της Πραγματικής Οικονομίας με στόχο την παραγωγή φρέσκου πλούτου για τη χώρα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους πολίτες. Και το τρίτο η ενίσχυση της Εσωτερικής και της Εξωτερικής Ασφάλειας της χώρας που θα επαναφέρει την Ελλάδα σε διεθνείς πρωταγωνιστικούς ρόλους και θα αξιοποιήσει τις αρετές των Ελλήνων όπως και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας και του Έθνους μας.
 
«Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι να συνεννοηθούμε μεταξύ μας» ξεκαθάρισε ο ίδιος για να επισημάνει πως «η κυβέρνηση μας σήμερα φιλοδοξεί όχι απλά να ξεκινήσει μία νέα περίοδο αλλά να εγκαινιάσει μία νέα εποχή». 

«Θα δώσω τον καλύτερο Επιστημονικό και Πολιτικό μου εαυτό» 

Ο κ. Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη αναθεώρηση του Συντάγματος επισημαίνοντας πως το Σύνταγμα «είναι η συνθετική έκφραση της διαχρονικής αλλά και της Σύγχρονης Εθνικής και Πολιτιστικής μας ταυτότητας που είναι απαραίτητη σε ένα συνεχώς και απρόβλεπτα μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον» γι’ αυτό και διευκρίνισε πως «οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ιστορική ευθύνη, αυτή την ευκαιρία να την προσεγγίσουν με το βλέμμα στραμμένο όχι στις επόμενες εκλογές αλλά στις επόμενες γενιές». Ευχαρίστησε δε και από το βήμα της βουλής τον πρωθυπουργό «για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, προτείνοντάς μου να αναλάβω την προεδρία της Επιτροπής Αναθεώρησης Συντάγματος» δεσμευόμενος ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι «θα δώσω τον καλύτερο Επιστημονικό και Πολιτικό μου εαυτό». 

Οι πέντε στόχοι για τη Θράκη 

Για το κλείσιμο της τοποθέτησής του ο κ. Στυλιανίδης επεφύλαξε ειδική αναφορά για τη Θράκη επισημαίνοντας προς το σώμα πως «πρέπει να γνωρίζετε ότι όπως αποδεικνύει η ιστορία αυτή η γη της ακριτικής Ελλάδος μπορεί αν δεν προσέξουμε να πυροδοτήσει το μεγαλύτερο ίσως σύγχρονο Εθνικό ζήτημα, μπορεί όμως με τις σωστές συνετές πολιτικές να σηκώσει και στην πλάτη της την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας, την αποκατάσταση της οικονομικής εξωστρέφειας προς νέες αγορές, την Εγγύηση της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, την κατοχύρωση της ενεργειακής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων και φυσικά τη θωράκιση της Σύγχρονης Δημοκρατίας με την εδραίωση του Μοντέλου Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα».
 
Σε αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε 5 προγραμματικούς στόχους, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους υιοθετήσει. 

  1. Την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με στόχο την αναβάθμισή του σε Πόρους, διδάσκοντες, υποδομές και κυρίως φοιτητές γιατί αυτό αποτελεί και την πιο επιτυχημένη διαχρονική και διακομματική επένδυση της πολιτείας για την πνευματική και δημογραφική θωράκιση της Θράκης.
  2. Την άμεση στήριξη των αγροτών μας που υπέστησαν ολική καταστροφή από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ταχεία ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών.
  3. Την άμεση καταβολή των 300 εκατομμυρίων που οφείλει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κράτος στις βιομηχανίες της περιοχής από το 12% επιδόματος εργασίας των εργαζομένων και έγινε αιτία πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μετακομίσουν σε γειτονικές χώρες εκτινάσσοντας την ανεργία.
  4. Την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των καθέτων αξόνων με στόχο τη στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη 4 εποχών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και αγοράς.
  5. Τη διεκδίκηση της μεταφοράς του κέντρου διοίκησης και εκπαίδευσης της frontex από την Πολωνία στη Θράκη στις υποδομές των Σχολών Αστυνομίας ώστε οι 10.000Ευρωπαίοι Συνοριοφύλακες να εκπαιδεύονται στο Πεδίο και έτσι να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικές επιπτώσεις στο αίσθημα Ασφάλειας της τοπικής Κοινωνίας και την Ανάπτυξη της τοπικής Οικονομίας. 

«Θα σας επισκεφτώ σύντομα με σαφείς πρακτικές προτάσεις ώστε να δρομολογήσετε την υλοποίησή τους» επεσήμανε απευθυνόμενος προς τους υπουργούς ο κ. Στυλιανίδης κλείνοντας την τοποθέτησή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.