Τα παιδια ζωντανεψαν το παραμυθι των Χριστουγεννων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δ.Π.Θ και την κ. Ζωή Γαβριηλίδου, διοργάνωσε χριστουγεννιάτικα εργαστήρια δημιουργικής γραφής για τους μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου από τις 6.00 έως τις 8.00 στο χώρο του 10ου νηπιαγωγείου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολλές ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εκδηλώσεις. Στο «Πνεύμα των Χριστουγέννων» τα παιδιά αναζήτησαν το πνεύμα των Χριστουγέννων σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας τους. Στο «Χαμένο άστρο των Χριστουγέννων άκουσαν την αφήγηση μιας χριστουγεννιάτικης ιστορίας και έπειτα έπαιξαν με τις αισθήσεις τους αναζητώντας μέσα στο χιόνι το χαμένο αστέρι των Χριστουγέννων. Ακολούθησε μια μυστική χριστουγεννιάτικη συνταγή: Τα παιδιά άκουσαν την αφήγηση ενός παραμυθιού με τον ζαχαροπλάστη που του ‘κλεψαν τη μυστική συνταγή του και επιδόθηκαν σε ένα μοναδικό κυνήγι… συνταγής!

Η πιο αγαπημένη στιγμή ήταν όταν τα παιδιά κλήθηκαν να δώσουν το δικό τους τέλος σε ένα μισοτελειωμένο παραμύθι ή όταν ταξίδεψαν στην παραμυθοχώρα ή όταν έγραψαν γράμμα στον Αι-Βασίλη.

«Στο τμήμα αυτό της προσχολικής έχουμε ένα μάθημα που λέγεται δημιουργική γραφή. Δηλαδή πώς να βοηθούμε τα παιδιά να βγάζουν τη δημιουργικότητά τους και όταν είναι νήπια, επειδή δεν ξέρουν ακόμα να γράφουν, να την εκφράζουν με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ όταν είναι μεγαλύτερα να γράφουν. Έτσι λοιπόν, εδώ έχουμε πολλά και διαφορετικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Όπως για παράδειγμα, τα παιδιά αναζητούν μια μαγική συνταγή που έκλεψε ένας καλικάντζαρος, αναζητούν το πνεύμα των Χριστουγέννων, αφηγούνται τις προσωπικές τους εμπειρίες που απέκτησαν αυτή τη χρονιά και διακοσμούμε με αυτές ένα δέντρο» εξήγησε η κ. Ζωή Γαβριηλίδου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΔΠΘ και υπεύθυνη για το πρόγραμμα μιας γιορτής που ξεκλείδωσε τις πόρτες της φαντασίας των μικρών μαθητών, για να αποκαλύψει τη δημιουργικότητα και τις δυνατότητές τους και κυρίως να αποδείξει ότι τα παιδιά τελικά γνωρίζουν πώς να δίνουν ζωή στα παραμύθια.

Σ.Χ. – Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.