Τα ελληνοπουλα τρεφονται ανθυγιεινα στη Β. Ελλαδα

Τα ελληνόπουλα που ζουν στη Βόρεια Ελλάδα δεν μπορούν να θεωρηθούν ως τα πιο παχύσαρκα της Ευρώπης η διατροφή τους όμως κάθε άλλο παρά υγιεινή είναι. Οι τυρόπιτες, τα τοστ, αναψυκτικά με ανθρακικό έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των παιδιών ηλικίας 11-14 ετών ενώ ακολουθούν τα μπισκότα και τα κρουασάν, η πίτσα και τα χάμπουργκερ ενώ στις τελευτές θέσεις βρίσκονται τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα που έκαναν επιστήμονες του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε ένα δείγμα 5.000 μαθητών στη Βόρεια Ελλάδα ηλικίας 11-14 ετών.

Στην έρευνα συγκρίθηκαν οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών στην Ελλάδα και την Αγγλία και διαπιστώθηκε ότι τα ελληνόπουλα καταναλώνουν περισσότερο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και γενικότερα λιπαρές τροφές σε σχέση με την Αγγλία. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι στην Ελλάδα τα παιδιά καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Από την έρευνα προκύπτει ακόμη ότι τα παιδιά που ζουν στα χωριά τρώνε περισσότερα γαριδάκια, πατατάκια, σοκολάτες αλλά και φρούτα και λαχανικά σε σχέση με τα παιδιά που ζουν στα αστικά κέντρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.