«Τα δοκαρια στο γρασιδι περιμενουν τα παιδια»

Έχοντας αντιληφθεί ότι η διάλυσή ενός γκρουπ στο απόγειο της δημοτικότητας και επιδραστικότητας του δεν αποτελεί και τη σοφότερη κίνηση, οι ΠΥΞ ΛΑΞ επανασυνδέθηκαν, αποφάνθηκαν σε έκταση δύο CD’s ότι «Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά» και βρίσκονται ήδη σε περιοδεία στα στάδια και τα θέατρα της Ελλάδας, για να αποδείξουν του τίτλου το αληθές.

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έχουν, εδώ και καιρό, αναγγείλει τη διάλυσή τους. Το σημαντικότερο και δημοφιλέστερο ίσως συγκρότημα,που ανέδειξε το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, έδειχνε να φτάνει στο όρια της κοινής τους πορείας,λόγω εσωτερικών κυρίως ανταγωνισμών.Στο πείσμα του κανόνα οι ΠΥΞ ΛΑΞ επέστρεψαν όλοι μαζί με πολλά, καλά και καινούργια τραγούδια.
…Το δημοφιλές συγκρότημα επανακάμπτει έπειτα από απουσία ενός χρόνου και δίνει το παρόν στα συναυλιακά δρώμενα της χώρας. Μερικοί από τους σημαντικότερους σταθμούς της περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα είναι:το δημοτικό γήπεδο Αλεξανδρούπολης στις 5 Σεπτεμβρίου, το δημοτικό θέατρο Κομοτηνής στις 6 του μηνός, την επόμενη ημέρα το θέατρο Νέας Καρβάλης στην Καβάλα και, τέλος, το θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης στις 8 τρέχοντος.
Διαψεύδοντας τις αναγγελίες περί διάλυσης οι ΠΥΞ ΛΑΞ ακούγονται και πάλι με καινούργια τραγούδια, στα ραδιόφωνα, στους δρόμους, στις συναυλίες, στους χώρους της μουσικής.
Ένα διπλό cd είναι η νέα σοδειά της μπάντας πλούσια σε φαντασία, σε έμπνευση, σε εμπειρίες και σε μουσικές. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας που φθάνει σε εξαιρετικές στιγμές ως τραγουδοποιός, ο Μάνος Ξυδούς που μοιάζει να είναι η ψυχή της μπάντας και ο Μπάμπης Στόκας δείχνουν γι’ άλλη μια φορά και μάλιστα τώρα, ώριμοι όσο ποτέ, ότι μπορούν όχι μόνο να συγκινήσουν (γεγονός σπάνιο στις μέρες μας) αλλά και να επικοινωνήσουν άμεσα με τον κόσμο φτιάχνοντας μικρά θαύματα.
Με έντονη ποιητική διάθεση, με τραγούδια εσωστρεφή, με φαντασία και όνειρο, με ιδιαίτερο μουσικό κλίμα και εμπνευσμένος μουσικούς, οι ΠΥΞ ΛΑΞ έφτιαξαν τον καινούργιο δίσκο τους.
«Τα δάκρυα της λιακάδας», «Ένας άνθρωπος που έγινε νησί», «Η πυξίδα», «Ο χαμένος καιρός», το «Μόνο για εκείνη μη μου λες» είναι τραγούδια που μπορούν να δώσουν τον λόγο στις επιθυμίες μας, στους φόβους μας, στα συναισθήματά μας. Στο «κινητό φεστιβάλ», που πραγματοποιεί το γκρουπ σε όλη την Ελλάδα, συνοδεύεται από τα «Σύννεφα με παντελόνια» ένα από τα πολλά υποσχόμενα νεανικά σχήματα.

Η συναυλία που διοργανώνεται την Πέμπτη στην Κομοτηνή είναι υπό την αιγίδα του Δήμου και της Δ.Ε.Π.Α.Κ., ενώ ταυτόχρονα η εφημερίδα και το ραδιόφωνο του Παρατηρητή της Θράκης Α.Ε. γιορτάζουν τα γενέθλιά τους.

Καλπάνης Μπάμπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.