Συνεργασια και προσοχη

Να είναι πιο προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα προστασίας και να συνεργάζονται με τα πυροσβεστικά σώματα συμβουλεύει τους πολίτες, γενικότερα και τους αγρότες της περιοχής μας, ειδικότερα ο Πύραρχος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής κ. Στέφανος Ακριτίδης μέσα από την επικοινωνία του με τον ΠτΘ.

Επίσης, κάνει λόγο για αυξημένες εκδηλώσεις πυρκαγιών, με λιγότερες ζημιές ευτυχώς που σημειώθηκαν το έτος 2004.

Όχι ιδιαίτερα επώδυνο για την περιοχή μας ήταν το τριήμερο έντονων καιρικών φαινομένων που πέρασε, σύμφωνα με τον Πύραρχο, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής κ. Στέφανο Ακριτίδη, ο οποίος στη σχετική του ενημέρωση ανέφερε ότι «εμείς το περάσαμε με ορισμένες πτώσεις κορμών δέντρων στους δρόμους, με ορισμένες εκδηλώσεις πυρκαγιών, ιδιαίτερα, σε τζάκια μονοκατοικιών και σε παροχές βοήθειας σε αντλήσεις υδάτων από διάφορα υπόγεια».

Για αμέλεια των αγροτών που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές σε περιουσίες τρίτων προσώπων έκανε λόγο ο κ. Ακριτίδης, αναφερόμενος στο φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες 2-3 μέρες. «Οι αγρότες βάζουν φωτιά στα καλάμια σε διάφορα κανάλια, φεύγουν και μετά ειδοποιούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Δεν παίρνουν τα μέτρα τους και ενδέχεται απ’ αυτό το πράγμα να προκύψουν ζημιές σε περιουσίες τρίτων προσώπων».

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συνεργάζονται με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία είτε με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου ή Σαπών είναι η έκκληση που απευθύνει στους αγρότες ο κ. Ακριτίδης. «Όταν θέλουν να κάψουν κάτι, καλό είναι αυτό να γίνεται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία», είπε τονίζοντας ότι «η συνεργασία δεν κάνει κακό, ωφελεί όλους».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού μας που αφορούν τα συμβάντα που είχαν γίνει το έτος 2004, ο κ. Ακριτίδης μίλησε για αυξημένες εκδηλώσεις πυρκαγιών, ενώ παράλληλα ανέφερε και το ευχάριστο γεγονός που έχει να κάνει με τις λιγότερες ζημιές που έχουν παρατηρηθεί.

«Η χρονιά που μας πέρασε είχαμε αυξημένες εκδηλώσεις πυρκαγιών και στις τρεις υπηρεσίες του νομού σ’ έναν αριθμό περίπου 25%. Οι ζημιές όμως ήταν πολύ λιγότερες κι αυτό διότι είχαμε αναπτύξει όλες τις δυνάμεις μας στην ύπαιθρο και είχαμε μικρότερο χρόνο επέμβασης στα συμβάντα. Αυτό είναι ευχάριστο το ότι δεν είχαμε μεγάλες ζημιές», είπε ενώ πιστεύει ότι η συνεργασία των αγροτών με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες μπορεί να συμβάλλει στη μείωση και του αριθμού των εκδηλώσεων των πυρκαγιών «ούτως ώστε να μην έχουμε και άσκοπες κινήσεις».

Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής είναι ανοιχτή στη συνεργασία με τον πολίτη για να τον βοηθήσει ανά πάσα στιγμή.

«Είμαστε εδώ γιορτές, Κυριακές, νύχτες, μέρες για τον κόσμο, γι’ αυτό και ακριβώς ζητάμε τη συνεργασία του. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Κομοτηνή, από 1η Ιουλίου ζητάω τη συνεργασία του κόσμου για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.