Συμμετοχη σε διεθνεις εκθεσεις τουρισμου

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού BIT – International Tourism Exchange στο Μιλάνο και C-B-R – Leisure and Travel του Μονάχου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν 22-25 Φεβρουαρίου και 22-26 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, είχε ως κύριο στόχο την προβολή της ευρύτερης περιοχής στο εξωτερικό, ως τουριστικό προορισμό.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΒΙΤ 2007 η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. συμμετείχε υπό την εθνική παρουσία του ΕΟΤ, μαζί με άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Θεσπρωτία, η Κρήτη, η Ρόδος, η Θεσσαλία κ.α.. Η αποστολή της Περιφέρειας απαρτιζόταν από τον κ. Γιώργο Σγούρο και την κ. Στέλλα Σπανού, εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ, τον κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, εκπρόσωπο της Νομαρχίας Καβάλας, την κ. Αναστασία Αναστασιάδου, εκπρόσωπο της Νομαρχίας Ξάνθης και την κ. Δήμητρα Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Α.Μ.Θ.

Την ημέρα των εγκαινίων, τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους και υποστήριξαν τη συμμετοχή της Περιφέρειας ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Ελλάδος, κος Αθανάσιος Οικονόμου, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μιλάνου, κος Μιχάλης Τερζήμπασης, καθώς και η Πρόξενος της Ελλάδας στο Μιλάνο Ιταλίας, κα Ναυσικά Βράϊλα μαζί με Ιταλούς αξιωματούχους του προξενείου.

Η έκθεση BIT αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις του εξωτερικού, με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τις 5.000. Οι εκθέτες προέρχονταν από 120 χώρες παγκοσμίως και σύμφωνα με τα φετινά στατιστικά στοιχεία, υπήρξε μια αύξηση της τάξεως του 4% στην προσέλευση κοινού σε σχέση με πέρσι. Ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε σε 150.000 άτομα, εκ των οποίων 108.000 ήταν επαγγελματίες και 15.000 τουριστικοί πράκτορες.

Η παρουσία την Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην έκθεση CBR του Μονάχου, παράλληλα με την έκθεση ΒΙΤ, ήταν και πάλι υπό την εθνική παρουσία του ΕΟΤ. Την αποστολή της Περιφέρειας αποτελούσαν η κ. Νίκη Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., η κ. Κατερίνα Καρατσώλη, εκπρόσωπος της Νομαρχίας Ξάνθης, ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της Νομαρχίας Καβάλας, ο κ. Παναγιώτης Μαμής, εκπρόσωπος της Νομαρχίας Ροδόπης, η κ. Φανή Τερζή, εκπρόσωπος της Νομαρχίας Δράμας, η κ. Παρασκευή Δαστερίδου, εκπρόσωπος της Νομαρχίας Έβρου και η κ. Γιώτα Παπά, εκπρόσωπος του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Α.Μ.Θ.

Στην έκθεση CBR συμμετείχαν 1564 εκθέτες από 65 χώρες του κόσμου και σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε ο ΕΟΤ, η προσέλευση του κόσμου φέτος ήταν αυξημένη κατά 5%, καθώς την έκθεση επισκέφτηκαν 115.000 άτομα, τα οποία την αξιολόγησαν από άριστη έως καλή.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. επισκέφτηκαν ο Διευθυντής του ΕΟΤ Γερμανίας κ. Ηλίας Γαλανός, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μονάχου κ. Σταύρος Σταθουλόπουλος και η Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο κ. Άννα. Κόρκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα ελληνικά περίπτερα πέρασαν τα μέλη του λυκείου Ελληνίδων Μονάχου και παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.