Συλληψη για ναρκωτικες ουσιες

Για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη χθες στις 12.00 στο σπίτι του από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής ο Αλέξανδρος Παρασίδης του Κων/νου, 42 χρονών, εργάτης, κάτοικος Κομοτηνής.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης, κ. Χρήστος Μπραντζουκάκης σε σημερινές του δηλώσεις έκανε λόγο για αύξηση στους θανάτους από ναρκωτικά. «Φέτος μόνο καταμετρήθηκαν 200 θύματα, νέοι άνθρωποι, από χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, ευαισθητοποιημένο στο θέμα της δίωξης κατάφερε χθες ένα βαρύ πλήγμα κατά της εμπορίας των ναρκωτικών με τη σύλληψη ενός 42χρονου άντρα. Με μεγάλη θρασύτητα είχε μετατρέψει το σπίτι του σε στέκι τοξικομανών, παρασκεύαζε ενέσιμες δόσεις για τοξικομανείς, που πήγαιναν στο σπίτι, έναντι 10.000 δραχμών».

Ο συλληφθείς εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Κομοτηνή από το Μενίδι Αττικής, από όπου προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες. «Θα γίνουν προσπάθειες να φτάσουμε σε σημαντικότερους εμπόρους, αλλά υπάρχουν δυσκολίες γιατί δεν δίνουν ονόματα και τηλέφωνα», σημείωσε ο κ. Μπραντζουκάκης.

Μ.Α.

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Δ/νσης Ροδόπης περιγράφει το περιστατικό της σύλληψης και το τί ακολουθεί: Συγκεκριμένα μετά από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών που περιήλθαν στην υπηρεσία μας, παρουσιάσθηκε σ’ αυτόν αστυνομικός σαν τοξικομανής και αγόρασε 0,7 γραμμάρια ηρωίνης σε χάρτινη συσκευασία (φυξάκι), αντί του χρηματικού ποσού των 10.000 δραχμών. Στη συνέχεια μετά από νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν α) 3 γραμμάρια ηρωίνης, β) 13,7 γραμμάρια ημικατεργασμένης ινδικής κάνναβης (χασίς) σε τρίμματα κορυφάδων (φούντα), γ) 605 γραμμάρια κορυφάδες ινδικής κάνναβης, νωπές προς επεξεργασία, δ) 7,3 γραμμάρια κιτρικό οξύ για την παρασκευή ενέσιμων δόσεων ηρωίνης, ε) 3 σύριγγες, στ) χάπια ιδιοσκευάσματος hipnosedon, ζ) κορυφολογημένα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης και η) 30.000 δραχμές προσερχόμενες από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ο δράστης κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του εξύβρισε απρόκλητα και απείλησε τον Αστυνομικό που του παρουσιάσθηκε σαν τοξικομανής με ακατανόμαστες φράσεις.

Οι ναρκωτικές ουσίες, οι σύριγγες, το κιτρικό οξύ, το χρηματικό ποσό, τα κορυφολογημένα δενδρύλλια και τα ναρκωτικά χάπια κατασχέθηκαν, ενώ ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης με τη δικογραφία που θα σχηματισθεί σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής που ενεργεί την προανάκριση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.