Συλληψη διακινητη λαθρομεταναστων

Την 16.10.2001 και ώρα 18.00 στην Αγροτική Περιοχή Πόρου – Φερών, άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν 44 υπηκόους Ιράκ για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας καθόσον στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εισήλθαν λάθρα στη χώρα την 15.10.2001 και ώρα 21.00, από την παρέβρια περιοχή Φερών, με βάρκα, με τη βοήθεια ενός υπηκόου Τουρκίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ενός υπηκόου Ιράκ αγνώστων λοιπών στοιχείων και ενός Έλληνας, ο οποίος τους διαπεραίωσε από την Τουρκική όχθη στην Ελληνική και στη συνέχεια τους οδήγησε πεζή σε αρδευτικό κανάλι πλησίον της στάσης ΟΣΕ στον Πόρο, όπου τους απέκρυψε με σκοπό την 16.10.2001 να τους μεταφέρει με φορτηγό στην Αθήνα. Οι λαθρομετανάστες για τη μεταφορά τους κατέβαλαν στην Κων/πολη 2.000 δολάρια ΗΠΑ ο καθένας.

Όπως διαπιστώθηκε ο Έλληνας είναι ο Μαργιόλας Γεώργιος, 43 ετών, τεχνίτης πλακιδίων, κάτοικος Φερρών, ο οποίος αναγνωρίσθηκε με τη δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης θα παραπεμφθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξ/πολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.