Συλληψεις για διακινηση λαθρομεταναστων

Στις 09-09-01 και στις 02.45 στο 14ο χιλιόμεντρο της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής συνελήφθη από άνδρες του Τ.Σ.Φ. Φερών ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος του Παναγιώτη 46 ετών, κάτοικος Ελευσίνας, διότι κατελήφθη να οδηγεί το υπ’ αριθμ. ΥΥΕ – 7184 ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο μάρκας SCANIA, με το οποίο μετέφερε τριάντα οκτώ (38) λαθρομετανάστες υπηκόους Ιράκ. Επίσης, στις 03.30 συνελήφθησαν στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Ιωάννης του Αναστασίου, 23 ετών, οδηγός του υπ’ αριθμ. ΒΟΗ-7203 ιδιωτικής χρήσης επιβατικού ενοικιασμένου αυτοκινήτου και ο συνεπιβάτης του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος του Γεωργίου, 26 ετών, κάτοικοι Ασπροπύργου, οι οποίοι προηγούνταν για να έλεγχουν το δρομολόγιο.

-Οι πινακίδες που έφερε το φορτηγό ανήκουν σε άλλο φορτηγό μάρκας FIAT, ενώ ο οδηγός του στερείται άδειας οδήγησης.

Οι αλλοδαποί εισήλθαν στην Ελλάδα στις 08-09-01, μέσω του ποταμού Έβρου από την περιοχή Φερών με πλαστική λέμβο και με την βοήθεια δύο Τούρκων, οι οποίοι τους οδήγησαν σε προσυνεννοημένο σημείο φόρτωσής τους στην περιοχή Μαναστηρακίου και επέστρεψαν στην Τουρκία.

Οι συλληφθέντες διακινητές έλαβαν ως προκαταβολή (1.000.000) δρχ. από Ιρακινό, κάτοικο Αθηνών και μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς θα ελάμβαναν άλλα (4.000.000) δρχ.

Κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητα, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και (44.600) δρχ.Στις 09-09-01 και ώρα 08.30 στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής συνελήφθησαν οι Τούρκοι υπήκοοι OZDEMIR MUSTAFA του AHMET, ετών 25, και η σύζυγός του YAMAN SEHER του ABDULA, 22 ετών, κάτοικος Γαλλίας, διότι μετέφεραν με το υπ’ αριθμ. 935 AJL 911 ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο πρώτος τον αδελφό αυτού ERKAN 22 ετών, ο οποίος είχε εισέλθει λάθρα στη χώρα μας και τον παρέλαβαν πλησίον του Συνοριακού σημείου των Κήπων, ύστερα από συνεννόηση.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε

Όλοι οι ανωτέρω με τις δικογραφίες που σχηματίζονται σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.