Συγκεντρωση φαρμακευτικου υλικου για την Γαζα μεχρι τις 20 Αυγουστου

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική και αξιόλογη πρωτοβουλία προχωρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το δήμο Κομοτηνής, συμμετέχοντας ενεργά στην αποστολή βοήθειας στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Συγκεκριμένα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινά από σήμερα έως και τις 20 Αυγούστου τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού το οποίο θα αποσταλεί στη Γάζα.

 

Για το λόγο αυτό, καλεί τους συμπολίτες να επισκεφτούν τον φαρμακοποιό τους και να αγοράσουν όποιο φάρμακο θέλουν, από τη λίστα που δημιουργήθηκε, μετά από επικοινωνία του Συλλόγου με την πρεσβεία της Παλαιστίνης.

 

Εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου ν. Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος τόνισε πως όσοι συμπολίτες μας θέλουν να συνεισφέρουν μπορούν να επισκεφθούν τον φαρμακοποιό τους, ο οποίος θα τους καθοδηγήσει σχετικά με τα φάρμακα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή τη στιγμή και τα φάρμακα αυτά που θα αγοράσει θα κρατηθούν στην αποθήκη του συλλόγου, όπου θα γίνει η διαλογή τους και θα αποσταλούν συνολικά μέσω Πρεσβείας στη Γάζα.

 

Τα φάρμακα στα οποία εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ανάγκες, σύμφωνα με τις οδηγίες της πρεσβείας είναι αντιβιώσεις, αναλγητικά, αντιπυρετικά, ό,τι έχει σχέση με τον τέτανο, εμβόλια και οροί, γάζες και επιδεσμικό υλικό, ενώ υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα φάρμακα, για τα οποία εάν ζητηθεί μπορεί να σας καθοδηγήσει ο φαρμακοποιός.

 

Ο κ. Τσαπέκος υπογράμμισε πως η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από την ανάγκη των μελών του Συλλόγου να συνδράμουν με κάποιον τρόπο στην όλη κατάσταση που βρίσκεται εν εξελίξει αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη και κάλεσε όλο τον κόσμο της Ροδόπης να στηρίξει την προσπάθεια.

 

Οι συνενώσεις των φαρμακείων «μονόδρομος» για την επιβίωση

 

Με την ευκαιρία της συζήτησής μας, ρωτήσαμε τον κ. Τσαπέκο σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διεργασίες και ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις συνενώσεις φαρμακείων. Όπως δήλωσε στον «ΠτΘ» ο κ. Τσαπέκος η δυνατότητα συνενώσεων – συγχωνεύσεων φαρμακείων αποτελεί χρόνιο αίτημα των φαρμακοποιών της χώρας και μονόδρομος για την επιβίωση του κλάδου. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα «όνειρο πολλών ετών, καθώς έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα σήμερα ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να επιβιώσει. Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος εξ ανάγκης αν μπορούμε να το πούμε έτσι». Πάντως όπως ο ίδιος τόνισε απαιτείται αρχικά η δημιουργία ενός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου, αλλά και άλλες διεργασίες που μέχρι στιγμής τουλάχιστον παραμένουν σε θεωρητικό πλαίσιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.