Στον αποηχο της νικης η κοπη της βασιλοπιτας της ΝΟΔΕ

Ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της ετήσιας εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Ροδόπης του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ σε ξενοδοχείο της πόλης.

Στην εκδήλωση στην οποία «δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο», παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αχμέτ Ιλχάν, τοπικά στελέχη του κόμματος από τους χώρους της αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού, της οικονομίας αλλά και φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μέλη της τοπικής Ν.Δ.

Στην προσωπικότητα του κ. Γιάννη Ιωαννίδη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος τόνισε ότι ως άνθρωπος απέδειξε πως το «βορειοελλαδίτικο πείσμα μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά… Αυτό το πείσμα τώρα από τα γήπεδα του μπάσκετ το μεταφέρει και μέσα στο κοινοβούλιο». Ο κ. Στυλιανίδης εξήρε το ήθος και την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του κ. Ιωαννίδη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσία του στην νομαρχιακή εκδήλωση του κόμματος.

Στην μαχητικότητα και τον δυναμισμό του βουλευτή της Ν.Δ αναφέρθηκε κι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος ταυτόχρονα σημείωσε και το έργο του Υφυπουργού Εξωτερικών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της Θράκης.

Την ικανοποίησή του για την παρουσία και «των τριών εκλεκτών μελών του ελληνικού κοινοβουλίου» εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Δημήτρης Κοτσάκης.

Παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης χαρακτήρισε την συνύπαρξη «της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας» στη Θράκη ο κ. Γ.Ιωαννίδης γεγονός που όπως υποστήριξε καταδεικνύεται και μέσα από τη συνεργασία των δύο βουλευτών της Ν.Δ στη Ροδόπη. Ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι, «αυτό είναι το όραμα του πρωθυπουργού ο οποίος θέλει στη Θράκη, να μην υπάρχουν όλα τα προβλήματα του παρελθόντος, να μην υπάρχει ο κατατρεγμός της περιφέρειας και ειδικά της Θράκης που συνέβαινε επί 20 χρόνια, και αυτό το αποδεικνύει ότι μετά από 48 χρόνια μπαίνει στην κυβέρνηση ένας βουλευτής της Ροδόπης. Ο ίδιος ανέφερε ειδικότερα πως ο αναπτυξιακός νόμος δίνει τα περισσότερα κίνητρα κι αυτό συνιστά μια καλή ευκαιρία ώστε και με συνδρομή των τοπικών φορέων και των βουλευτών «να αναπτυχθεί η Θράκη ώστε να γίνει ένα παράδειγμα πλέον περιφέρειας».

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ. Ιωαννίδη, με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κοινοβουλίου, σε ερώτημα δημοσιογράφου για τυχόν ειδήσεις που να αφορούν τη γυναίκα. «Όπως είπε ο Ντε Γκωλ τότε για τη Γαλλία, δε χρειαζόμαστε γυναίκες που είναι γαζώτριες και εργάτριες, χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα γυναίκες οι οποίες θα είναι μητέρες οι οποίες θα μεγαλώσουν τα αυριανά μας παιδιά, γιατί η υπογεννητικότητα είναι ένα τρομερό φαινόμενο το οποίο υπάρχει στην Ελλάδα. Και γι’ αυτό το λόγο ευχής έργο είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε τα οικονομικά ώστε να δώσουμε πλέον στη γυναίκα του σπιτικού, αυτή η οποία είναι ήρωας, που μεγαλώνει τα παιδιά της, να της δίνουμε ορισμένα χρήματα για να αισθάνεται ασφάλεια και να μην αναγκάζεται πολλές φορές να βγαίνει προς εργασία και να βάζει υποχρεωτικά πλέον σε δεύτερη μοίρα τα παιδιά, να τα μεγαλώσει η γιαγιά ή κάποιο άλλος, αυτό εμένα είναι το όνειρό μου. Εάν τυχόν γίνει αυτό θα αισθάνομαι πολύ ήσυχος γιατί πάλι θα ξαναγυρίσουμε στα πρότυπα της οικογένειας που ήταν παλιά».

Ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο αθλητισμός είναι πιο αξιοκρατικός από την πολιτική ενώ στον πολιτικό στίβο δεν είναι ανεπτυγμένη η ομαδικότητα.

Στις ομιλίες τους οι βουλευτές κ.κ Στυλιανίδης, Ιλχάν και Ιωαννίδης αναφέρθηκαν στο έργο της κυβέρνησης της Ν.Δ αναλύοντας και ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Ενώ κατά την εκδήλωση έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ροδόπης.

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.