Στοχος η διασφαλιση της οικονομικης αυτοτελειας του ΠΑΣΟΚ

Αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ η αποστολή ενός φακέλου προς όλους τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος με στόχο να τους δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την έκδοση της κάρτας του Κινήματος.

Στόχος της όλης διαδικασίας όπως αυτή επεξηγείται σήμερα στον ΠτΘ από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νομού Ροδόπης κ. Νικολέττα Πετκίδου και κ. Κώστα Χουβαρδά είναι η διασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας του Κινήματος αλλά και η διαχείριση η οποία θα βασίζεται στη διαφάνεια.

Όπως υποστηρίζουν ο κ. Χουβαρδάς και η κ. Πετκίδου «αυτός ο φάκελος είναι σημαντικός για πέντε ζητήματα. Το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι η κάρτα μέλους. Στην εξωτερική σελίδα υπάρχει μια επιστολή του κ. Ραγκούση. Μέσα υπάρχουν δύο δίπτυχα. Στο πρώτο είναι τυπωμένα τα στοιχεία που έχει το Κίνημα αυτή τη στιγμή στην κατοχή του. Ενδεχομένως, κάποιο στοιχείο να είναι λάθος ή να ελλείπει. Όποιο στοιχείο είναι λάθος ή λείπει συμπληρώνεται στη δεύτερη σελίδα. Πίσω, υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο. Δηλώνουμε την ιδιότητά μας, εάν είμαστε μέλη ή φίλοι. Εάν επιθυμούμε να αποκτήσουμε e-mail από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, έτσι ώστε να ενημερώνονται τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος για όλα τα νέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δηλώνουμε εάν θέλουμε να γίνουμε εκλογικοί αντιπρόσωποι για τις επερχόμενες εκλογές ή ευρωεκλογές. Δηλώνουν οι ετεροδημότες εάν θέλουνε να μετακινηθούνε -από ποιον δήμο προς ποιον δήμο. Για να έχει το κάθε μέλος την κανονική κάρτα θα πρέπει να είναι οικονομικά ενημερωμένος και άρα θα πρέπει να τακτοποιήσει τη συνδρομή του. Υπάρχουν τέσσερις τρόποι όσον αφορά την ετήσια συνδρομή προς το κίνημα. Αναφέρονται αναλυτικά, π.χ. εάν κάποιος είναι αγρότης, μετανάστης συνταξιούχος του ΟΓΑ ή νέος κάτω των δεκαοκτώ ετών, η ετήσια συνδρομή είναι 12 ευρώ. Να σημειώσω ως προς τον αγρότη ότι αν είναι ζευγάρι η συνδρομή είναι έξι ευρώ για τον καθένα. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι ΙΚΑ, φοιτητές, σπουδαστές πρέπει να καταβάλλουν μια ετήσια συνδρομή της τάξεως των 24 ευρώ τον χρόνο. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλουν 36 ευρώ το χρόνο. Οι δήμαρχοι και Νομάρχες 300 ευρώ το χρόνο. Στην ετήσια συνδρομή συμπεριλαμβάνονται οι βουλευτές και ευρωβουλευτές, όπως και ο Πρόεδρος του Κινήματος».

Όπως υποστηρίζουν η έκδοση της κάρτας θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός δομημένου αρχείου μελών ενώ παράλληλα, εν όψει των ευρωεκλογών, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και το μέρος μετακίνησής τους και το εισιτήριό τους θα σταλεί απευθείας στο σπίτι».


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τη συνδρομή τους είτε μέσω του Ταχυδρομείου με ταχυπληρωμή, είτε μέσω της Νομαρχιακής Επιτροπής είτε μέσω Τραπεζών.

Στόχος η αυτονομία της πολιτικής

«Ως ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε στην αυτονομία της πολιτικής και για να υπάρξει και να μπορούμε να συζητήσουμε για αυτήν το κόμμα θα πρέπει να είναι εύρωστο και να μπορεί να πραγματώνει το Κίνημα όλες τις δραστηριότητές του. Με αυτό τον τρόπο ακολουθούμε και παραδείγματα άλλων σοσιαλιστικών κομμάτων όπως του Ισπανικού, του Γερμανικού αλλά και του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας. Ένα σύγχρονο κόμμα οφείλει να προσφέρει στα μέλη του σύγχρονες υπηρεσίες, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ξεκινάμε λοιπόν μια προσπάθεια προκειμένου τα μέλη μας να αποκτήσουν μια κάρτα. Όσοι δεν πληρώσουν δεν διαγράφονται απλά δεν είναι ενεργά μέλη», τονίζει ο κ. Χουβαρδάς ενώ από την πλευρά της η κ. Πετκίδου συμπληρώνει ότι «αυτό σημαίνει ότι εάν προκύψουν εσωκομματικές εκλογές δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν».

Μήνυμα η πολιτική διαφάνεια

Πολλά ελέχθησαν και γράφτηκαν για τη διαφανή χρηματοδότηση των κομμάτων. Ο τρόπος αυτός όπως υποστηρίζουν η κ. Πετκίδου και ο κ. Χουβαρδάς αποτελεί τρόπο διαφανούς χρηματοδότησης «και το κυρίαρχο μήνυμα είναι αυτό. Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να περάσει στην κοινωνία τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Ούτως ή άλλως έχει αποφασισθεί κεντρικά στο διαδίκτυο να αναρτώνται όλες οι οικονομικές πράξεις του κινήματος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται αυτή η προσπάθεια. Και σε αυτή τη λογική λέμε «λίγα από τους πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Και όλα αυτά με ένα απόλυτα διαφανή τρόπο όπως με τον ίδιο τρόπο τακτοποιούμε το κόμμα έτσι ακριβώς θα κυβερνήσουμε και τη χώρα. Ήδη με την ανάρτηση των οικονομικών πράξεων στο διαδίκτυο, πράξη που συνιστά διαφάνεια, και όλο αυτό σημαίνει διαφάνεια στα οικονομικά ώστε το Κίνημα να είναι αυτοδύναμο οικονομικά και να μπορεί να δραστηριοποιείται όπως θέλει. Ένα κόμμα εύρωστο είναι πολύ σημαντικό. Θέλει δύναμη από τα μέλη του και τα μέλη που συνεισφέρουν μπορούν να συμμετέχουν οπότε και η συμμετοχική δημοκρατία γίνεται πράξη».

Έκδοση πιστωτικής κάρτας

«Μέσα στον φάκελο υπάρχει μια πιστωτική κάρτα προσωρινή που ισχύει μέχρι τις 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, μέσα στα έντυπα υπάρχει μια έρευνα στην οποία μπορούν να απαντήσουν όλοι και να επιλέξουν αν θέλουν να αποκτήσουν πιστωτική κάρτα, σαν αυτές που κυκλοφορούν οι διάφοροι φορείς, με την επιγραφή του ΠΑΣΟΚ. Αυτή δεν θα έχει κόστος και αυτοί που θα την αποκτήσουν θα μπορούν να πληρώνουν τη συνδρομή τους μέσω αυτής».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.