Στο δρομο της λαικης συμμαχιας

Το 2,05% άγγιξε το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΚΕ στο νομό Ροδόπης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Νομαρχίας Ροδόπης.

Πριν από τις 7.00 το βράδυ άρχισαν να προσέρχονται στο Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Κομοτηνή τόσο τα στελέχη, όσο και οι οπαδοί του κόμματος για να δώσουν παρόν ακόμα και την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων, ακολουθώντας το δρόμο της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.

Σχολιάζοντας το γενικό κλίμα που επικρατούσε γύρω στις 10.00 το βράδυ της Κυριακής, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Ροδόπης κ. Νίκος Φακιρίδης μετέφερε τα εξής:

«Δεν ξέρω τι περίμενε ο κόσμος, εν πάση περιπτώσει εμείς από την εμπειρία της εκλογικής μάχης σε συνθήκες έντονης δικομματικής πόλωσης ξέρουμε ότι η άνοδος και σε συνδυασμό με το δυσμενή συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς ότι δεν είναι εύκολη μεγάλη άνοδος ενός κομμουνιστικού κόμματος με τις θέσεις που αυτό διατυπώνει με θέσεις ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή με την ιμπεριαλιστική νέα τάξη στην ουσία.
Πρέπει να πούμε ότι δεν αναμέναμε και μεγαλύτερη άνοδο. Είναι νωρίς ακόμα για να προσεγγίσουμε αντικειμενικά την πραγματικότητα», τονίζοντας ότι και με το 1% παραπάνω στο ΚΚΕ η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν αλλάζει δραματικά.

Μια ενίσχυση της πολιτικής δύναμης που στηρίζει τα προβλήματα και ανοίγει δρόμο για την προοπτική αποτελεί η άνοδος του ΚΚΕ, κάτι που υποστήριζε το κόμμα σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

«Το θέμα είναι αυτή η προοπτική ποια θα είναι, εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η συζήτηση ανάμεσα στις δυνάμεις που ριζοσπαστικοποιούνται και θα ριζοσπαστικοποιηθούν και για μας αυτή η προοπτική είναι ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, δηλαδή ένας δρόμος που θα έρχεται σε σύγκρουση αντικειμενικά με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκφραστών, των κυρίαρχων και των δευτερευόντων.

Ο κόσμος που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ή ο κόσμος που υπερψήφισε τη Ν.Δ. φεύγοντας απ’ το ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο με τη Ν.Δ., αλλά στην πραγματικότητα γρήγορα θα διαψευσθεί.

Δεν σημαίνει δηλαδή ότι συμφωνεί με τις θέσεις της Ν.Δ. και δίνει το ελευθέρας στην εφαρμογή όσων ανακοινώθηκαν προεκλογικά και πολύ περισσότερο όσων δεν ανακοινώθηκαν και θα τα δούμε στην πράξη». Με βάση την πολιτική πρόταση που διατύπωσε το ΚΚΕ και προεκλογικά θα συνεχίσει και πάλι τον αγώνα του γιατί πρώτα απ’ όλα εκτιμά ότι οι εκλογές είναι ένας σταθμός του πολιτικού και οικονομικού αγώνα που διεξάγει όσο για την επαύριο των εκλογών ο κ. Φακιρίδης επισημαίνει «από αύριο κανονικά στο δρόμο που έχουμε χαράξει και που έχουμε αποφασίσει να περπατήσουμε στο πλαίσιο, το οποίο διατυπώσαμε και προεκλογικά.

Και οπωσδήποτε και τοπικά εκτιμάω ότι θα υπάρχει μια άνοδος που θα παρακολουθεί την πανελλαδική άνοδο έστω και αν είναι μικρή άνοδος ή λίγο μεγαλύτερη.

Είναι ένα θετικό στοιχείο που σου δίνει μια καλύτερη βάση και μια καλύτερη δύναμη, καλύτερα περισσότερα όπλα σ’ αυτή την προσπάθεια που κάνουμε». Παρακάτω αναφέρονται τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2004 όπως έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδο Ν. Ροδόπης για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας:

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.