Σπειρα δραστων απηγαγε Μολδαβη

Προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή, ζήτησαν κι έλαβαν τα φερόμενα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται για την βίαιη απαγωγή Μολδαβής, έξω από καφετέρια της Κομοτηνής, το περασμένο Σάββατο. Στην ίδια υπόθεση φέρεται αναμεμειγμένος και ένας Ελληνοπόντιος, ο οποίος διαμένει στην Κομοτηνή.

Οι 12 δράστες, ηλικίας από 24 έως 46 ετών, με –την ογκωδέστατη-δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης με τις κατηγορίες της αρπαγής και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων. Ο 13ος δράστης, κάτοικος Καβάλας, του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά στους αστυνομικούς, αναζητείται ακόμη, από τις διωκτικές αρχές.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, ανέμεναν στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής τους οικείους τους, οι συγγενείς των δραστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης στην απαγωγή της αλλοδαπής συμμετείχαν 7 άτομα που προέρχονται από την Καβάλα, οι οποίοι μετά το συμβάν αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση με 2 αυτοκίνητα.

Με την συνεργασία των Διευθύνσεων της Ξάνθης, Καβάλας και της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας επιτεύχθηκε η σύλληψη 5 εκ των δραστών στο Πετροχώρι Ξάνθης, τριών στην Καβάλα και 4 στη Θεσσαλονίκη.

Η απαχθείσα βρέθηκε σε καλή κατάσταση, σε κατοικία των δραστών στο Ωραιόκαστρο, όπου είχε μεταφερθεί με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική της εκμετάλλευση.

Παράλληλα κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δέκα κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα χασίς, ένα αυτόματο πιστόλι 9 mm , άγνωστης προέλευσης, με εννέα φυσίγγια, ένα τσεκούρι κι ένα φτυάρι.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.