Σημαντικη επιδεινωση του καιρου αναμενεται απο το Σαββατοκυριακο

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση, ενώ αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί το Σάββατο. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και το βράδυ στα κεντρικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση από τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Χαρακτηριστικό του καιρού την Κυριακή θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ χιόνια αναμένονται και πάλι στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ιδίως τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται από το μεσημέρι βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Έτοιμη η νομαρχία Ροδόπης

Σε επιφυλακή ο μηχανισμός αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της περιοχής μας, ενόψει αναμονής εμφάνισης έντονων καιρικών φαινομένων. Η επιδείνωση ξεκίνησε από την Παρασκευή ενώ σήμερα Σάββατο θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως την Κυριακή το πρωί όπου θα σημειωθεί παγετός. Έχουν ήδη ειδοποιηθεί από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Ροδόπης οι επιμέρους υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να προβούν στις επιβαλλόμενες προκαταρκτικές ενέργειες.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.