Σημαντικες δυνατοτητες εχει το παραολυμπιακο κινημα στην Ελλαδα

Γιώργος Φουντουλάκης «Είμαι αισιόδοξος, με τη βοήθεια των συνεργατών και των σωματείων ότι θα καταφέρουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να ανέβει το επίπεδο, γιατί έχουμε καλή “πάστα” αθλητών»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου, με την ευκαιρία του 2ου Διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο ΟΣΕΚΑ – Θράκη 2018 ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, κ. Γιώργος Φουντουλάκης, θέλοντας να δείξει τη στήριξη της Επιτροπής και της Ομοσπονδίας στην ανάπτυξη του αθλήματος, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ).
 
«Είναι μια καλή διοργάνωσή, ενώ πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για το άθλημα γιατί γίνεται μια προσπάθεια από όλους για να ανέβει κατηγορία στην Ευρώπη» σημείωσε ο ίδιος .
 
Γενικότερα πάντως η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες κάνει σημαντικές προσπάθειες για την ανάδειξη μιας σειράς από αθλημάτων.
 
Πριν από 2 εβδομάδες στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε το 2ο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάραμπάντμιντον, ένα νέο παραολυμπιακό άθλημα, το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Φουντουλάκης, είναι αρκετά δύσκολο γιατί απαιτεί πολλούς αγώνες για να κερδίσει κάποιος τη βαθμολογία ώστε να πάρει το χρυσό εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.
 
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδιο, με τη συμμετοχή 6 αθλητών. Το αγώνισμα αυτό, όπως και το παραμπάντμιντον, αλλά και άλλα αθλήματα όπως η ξιφασκία, χρειάζονται πολλούς αγώνες, και λόγω της γενικότερης οικονομικής στενότητας, η ομοσπονδία δεν έχει τη δυνατότητα να τους στείλει σε όσους αγώνες χρειάζεται, ώστε να πάρουν τους απαιτούμενους βαθμούς. Για αυτό και στηρίζονται σε χορηγίες, με μεγαλύτερη αυτή του ΟΠΑΠ, που χωρίς τη στήριξή του ο κ. Φουντουλάκης θεωρεί πως δεν θα είχαν τη δυνατότητα, όχι μόνο της παρουσίας στο εξωτερικό, αλλά ούτε καν της βασικής προετοιμασίας.
 
«Η βόρεια Ελλάδα πιστεύω ότι έχει ταλέντα, έχει αθλητισμό» σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν αθλητικοί σύλλογοι σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Σέρρες, Καβάλα αλλά και σε όλη τη Θράκη, και έτσι γίνεται πολύ καλή δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να γίνει η υπέρβαση και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.
 
 

Σημαντικές δυνατότητες για το Παραολυμπιακό κίνημα στη χώρα μας 

Άλλωστε ο κ. Φουντουλάκης θεωρεί πως το παραολυμπιακό αθλητικό κίνημά στη χώρα μας είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Παραολυμπιακούς στο Ρίο, όπου ανάμεσα σε 177 κράτη η Ελλάδα πήρε την 24η θέση.
 
Βέβαια όλα αυτά χρειάζονται και πόρους, και ενώ τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει ενδιαφέρον χορηγών, συνεχίζουν την προσπάθεια για προσέλκυση ακόμα περισσότερων, ώστε να κάνουν περισσότερες δράσεις και να συμμετέχουν σε όσους αγώνες χρειάζεται, καθώς, όπως πάντα, οι ανάγκες είναι σημαντικές.
 
Βέβαια τόνισε πως θα πρέπει να βοηθήσει και η πολιτεία σε αυτό, εκφράζοντας την άποψη πως αν θεσπιστεί νόμος με τον οποίο οι χορηγίες προς αυτούς εκπίπτουν από την φορολογία, θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
 
Άλλωστε η ένταξη αθλητών στο παραολυμπιακό κίνημα απαιτεί και προσπάθεια, και έχει και απαιτήσεις, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες καλύπτει όλες τις δαπάνες της συμμετοχής των μελών των 78 συλλόγων της στα αθλήματα που απαιτείται.
 
«Είμαι αισιόδοξος, με τη βοήθεια των συνεργατών και των σωματείων ότι θα καταφέρουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να ανέβει το επίπεδο, γιατί έχουμε καλή “πάστα” αθλητών, με προσόντα, πεισματάρηδες, που κάνουνε τεράστια προσπάθεια για να κερδίσουν κάποια διάκριση» κατέληξε o κ. Φουντουλάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.