Σε πληρη ετοιμοτητα το αεροδρομιο «Μεγας Αλεξανδρος» Χρυσουπολης

Πανέτοιμο να υποδεχτεί τους επιβάτες των αεροπορικών γραμμών είναι το αεροδρόμιο Χρυσούπολης του νομού Καβάλας, εφόσον οι κτιριακές υποδομές αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό επαρκούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Οι δύο σεζόν που διαχωρίζουν τον αριθμό πτήσεων αλλά και την αυξημένη κίνηση του κόσμου είναι η χειμερινή και η καλοκαιρινή – θερινή περίοδος.

Η θερινή περίοδος αρχίζει τον Μάρτιο,
που αν και ονομάζεται θερινή –καλοκαιρινή δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τους μήνες τους καλοκαιριού. Στη χειμερινή περίοδο αυτήν την στιγμή διεξάγονται από το αεροδρόμιο της Καβάλας σταθερές – τακτικές πτήσεις στην Γερμανίας και συγκεκριμένα στην πόλη του Μόναχο και το Ντίσελντορφ. Η διοίκηση του αερολιμένα Χρυσούπολης ευελπιστεί ότι οι πτήσεις που προγραμματίζονται κατά καιρούς για μία εκ των δύο περιόδων θα μετατραπούν σε τακτικές και σταθερές πτήσεις για το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο αερολιμενάρχης κ. Παπαμιλτιάδης αναφέρει ότι «από τον Μάρτιο θα υπάρχουν άλλες πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως οι οποίες θα πηγαίνουν 3 προς την Στουτγάρδη και 2 προς την Κολονία. Στην συνέχεια έχουμε μία σειρά πτήσεων που προγραμματίζονται περίπου από τα μέσα Απριλίου και έχουμε πολλές πόλεις ως προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Βιέννη και η Πράγα».

Η δρομολόγηση κάποιας νέας αεροπορικής γραμμής απαιτεί ορισμένες προεργασίες έτσι ώστε τα αποτελέσματα αυτής να είναι προς όφελος της αεροπορικής εταιρίας. «Για να δρομολογηθεί ένα αεροσκάφος σε μία συγκεκριμένη διαδρομή, θα πρέπει να γίνει κάποια έρευνα αγοράς, επειδή όλες πλέον οι εταιρίες, που λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο του ιδιωτικού τομέα, θέλουν μία γραμμή, η οποία θα είναι κερδοφόρα, να έχει δηλαδή μία πληρότητα τέτοια, που να επιτρέπει την κερδοφορία της γραμμής. Επομένως και αν ακόμα δεχτούμε ότι κάποιες αεροπορικές εταιρίες ξεκίνησαν δοκιμαστικά κάποιες πτήσεις, όταν τα στοιχεία που είχαν στη συνέχεια δεν ήταν ευνοϊκά, διακόπηκαν».

Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κίνησης των επιβατών παρατηρείται στη χώρα της Γερμανίας και συγκεκριμένα σε πόλεις, όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο. Επίσης η χώρα της Γερμανίας ως προορισμός επιλέγεται και από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, γεγονός που οφείλεται στον μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Όσο για τα προβλήματα που τυχόν να υπάρχουν στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» ο αερολιμενάρχης κ. Παπαμιλτιάδης αναφέρει ότι «οι υποδομές του αεροδρομίου είναι εξαιρετικά καλές και ο περιορισμός υφίσταται μόνο από την χωρητικότητα του αεροσταθμού, που κι αυτός είναι μεγάλος και καινούριος και επιτρέπει σε ετήσια βάση να εξυπηρετούμε 1,5 εκατομμύριο κόσμο. Μέχρι στιγμής σε πτήσεις που κάνουμε σε full σεζόν είναι 500 χιλιάδες επιβάτες δηλαδή είναι πολύ μακριά από την πραγματική μας ικανότητα. Όσο για το θέμα του προσωπικού θα ήθελα να αναφέρω ότι μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ελλείψεις. Αν θέλαμε να πάμε σε περαιτέρω ανάπτυξη και μεγαλύτερη λειτουργία σε χρόνο του αεροδρομίου, τότε θα έλεγα ότι έχουμε ανάγκη από κόσμο. Τα αιτήματα αυτά είναι κατατεθειμένα και γνωστοποιημένα στην διοίκηση» κατέληξε ο κ. Παπαμιλτιάδης.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.