Σε «οικογενειακη επιχειρηση» μετετρεψαν την καλλιεργεια ναρκωτικων ενας πατερας με τους γιους του στη Δραμα

Συνελήφθησαν στις 6-12-2014 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, έξι άτομα, ηλικίας 63, 29, 29, 29, 25 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, πώλησης, κατοχής, παρασκευής και προμήθειας ναρκωτικών, καθώς επίσης ένας 30χρονος, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία.

 

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με καλλιέργεια και πώληση ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες, καθόσον διαπιστώθηκε – διακριβώθηκε η καλλιέργεια φυτών κάνναβης, η κατοχή, η πώληση, η παρασκευή και η προμήθεια ναρκωτικών από αυτούς.

 

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι των τριών δραστών ηλικίας, 63, 29 και 23 ετών (πατέρας και 2 υιοί), εντός της οποίας εντοπίσθηκαν επίσης οι δύο δράστες ηλικίας, 30 και 25 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 2 συστήματα υδροπονικής καλλιέργεια φυτών κάνναβης, αποτελούμενα από εξαερισμό, θέρμανση, χρονοδιακόπτη και ειδικό φωτισμό, στα οποία καλλιεργούσαν 12 φυτά κάνναβης, ύψους από 10 έως 70 εκατοστά

• 5 νάιλον συσκευασίες και 2 βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.673,6 γραμμαρίων

• 1 μεταλλικό σκεύος με κατεψυγμένο χασισέλαιο, βάρους 2.762 γραμμαρίων

• 1 πλαστικό δοχείο με χασισέλαιο, βάρους 70,5 γραμμαρίων

• 3 κομμάτια κέικ εμποτισμένα με χασισέλαιο, συνολικού βάρους 181,7 γραμμαρίων

• 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη

• 1 φαρμακευτικό δισκίο

• το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ

• 1 ζυγαριά ακριβείας

• 2 κουτιά, 1 μπουκάλι και 2 συσκευασίες με λίπασμα, εντομοκτόνο και γεωπονική ορμόνη

 

Κατά την έρευνα στην παραπάνω οικία, ο 30χρονος δράστης, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να εξαφανίσει στοιχεία για την υπό διερεύνηση υπόθεση, πέταξε από το παράθυρο, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 750 γραμμαρίων.

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίσθηκαν στα σπίτια των δραστών ηλικίας 29, 29 και 25 ετών, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9,4 γραμμαρίων, ενώ προέκυψε ότι και οι τρεις δράστες προμηθεύονταν ναρκωτικά από τον 29χρονο, που καλλιεργούσε φυτά κάνναβης στην οικία του.

 

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

 

Τρεις συλλήψεις Γεωργιανών στους Κήπους για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπές

 

Δύο από τους δράστες κατείχαν διάφορα νομίσματα και ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία όπως προέκυψε είχαν κλαπεί από 2 οικίες και 1 κατάστημα σε πόλη της Γερμανίας

 

Συνελήφθησαν στις 7-12-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 43, 32 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπές.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι δύο δράστες, ηλικίας 32 και 23 ετών, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα. Εκεί κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, μία άδεια κυκλοφορίας, ένα μισθωτήριο συμβόλαιο και μία κάρτα διεθνούς ασφάλισης αμφιβόλου γνησιότητας. Επίσης, κατά τον ενδελεχή έλεγχο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος:

• 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

• 3 ηλεκτρονικές συσκευές

• 1 κινητό τηλέφωνο

• 4 επετειακά νομίσματα Γερμανίας και Ρωσίας

• 1 επετειακό ρολόι με ενσωματωμένο νόμισμα Γερμανίας

• 7 ομφαλοί κλειδαριάς με τα αντίστοιχα κλειδιά

 

Ακολούθως, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αξιωματούχου του FRONTEX, προέκυψε ότι τα παραπάνω νομίσματα – ηλεκτρονικές συσκευές, είχαν κλαπεί από δύο οικίες και ένα κατάστημα σε πόλη της Γερμανίας.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν τα παραπάνω κλοπιμαία, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας και το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, ο 43χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Εκεί κατά τον ενδελεχή έλεγχο από τους αστυνομικούς, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Ιταλίας, ως όχημα κλεμμένο, καθώς επίσης ότι η άδεια κυκλοφορίας που κατείχε και επέδειξε ο δράστης είναι πλαστή.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, η πλαστή άδεια κυκλοφορίας και το χρηματικό ποσό των 345 ευρώ και 100 δολαρίων Αμερικής.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.