Σε λειτουργια ξανα οι σιδηροδρομικες μπαρες στην π. οδο Ξανθης

Έφυγε η προειδοποιητική πινακίδα το πρωί της Παρασκευής

Πριν από αρκετά χρόνια, ο Θανάσης Βέγγος, παραβίασε ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το αυτοκίνητό του διερχόμενο τραίνο.
 
Ευτυχώς κατέληξε απλά με τραύματα, και για αυτό, ως παθόντας έκανε μια διαφήμιση για τον ΟΣΕ, ως προειδοποίηση για την διέλευση από αυτές, στην οποία καταλήγει «διάβαση τραίνου, φυλασσόμενη ή αφύλαχτη, άλτ! Κλαρίνο».
 
Αυτή τη διαφήμιση θυμηθήκαμε μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε με το θέμα της πινακίδας στην ισόπεδη διάβαση στην παλιά Εθνική Οδό Ξάνθης που προειδοποιούσε για τη μη λειτουργία της μπάρας.
 

Η πινακίδα αυτή το πρωί της Παρασκευής έφυγε, με τις προειδοποιητικές μπάρες της διάβασης να λειτουργούν κανονικά, μιας και ο μηχανισμός της, (ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που είχε πρόβλημα και έχει σταλεί στην Αθήνα για επαναπρογραμματισμό), τοποθετήθηκε θέτοντας ξανά το σύστημα σε λειτουργία.
 
Η όλη φασαρία που δημιουργήθηκε κατέδειξε αρκετά πράγματα, τόσο ότι «και ο άγιος φοβέρα θέλει» το οποίο μας ανέφερε συμπολίτης μας, όσο και το γεγονός ότι πολλοί περνούσαν «αέρα» από τη διάβαση, είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε πινακίδα.
 
Και κλείνουμε με την εξής απορία: αν η διάβαση είχε χαλάσει, και δεν είχε τοποθετηθεί πινακίδα, θα το καταλάβαινε κανένας, ή απλά θα συνέχιζαν όλοι να περνούν έτσι, χωρίς καν να επιβραδύνουν, όπως πρέπει να κάνουμε σε όλες τις διαβάσεις, φυλασσόμενες και αφύλαχτες; Θα το καταλαβαίναμε βέβαια, μόνο αν χτυπούσε κανένα τρένο αυτοκίνητο, τότε όμως θα ήταν αργά… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.