Σ. Καζακης: «Φροντιζουμε να εξισορροπουμε την ποιοτητα με το αποτελεσμα»

ο μεγάλες συναυλίες, αφιερωμένες στη δεκαετία του ’60 και στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, ξεχωρίζουν απ’ το φετινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ιάσμου, που αισθάνεται την ανάγκη να παρέχει κάθε χρόνο και κάτι καλύτερο, αναζητώντας «μια πυξίδα και ένα σημείο προσανατολισμού για ένα ευοίωνο μέλλον».

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, κ. Σταύρος Καζάκης, απέναντι στις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση Ροδοπαίων και Ξανθιωτών, μεταφέρει: «Νιώθουμε την υποχρέωση να βελτιώνουμε κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις και μέσα από αυτές να προβάλλουμε τον Ίασμο. Μέσα απ’ την πείρα τόσων ετών εκτιμώ ότι καλύπτουμε τις απαιτήσεις του ντόπιου πληθυσμού, αλλά και των επισκεπτών μας. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν εναλλαγές στο πρόγραμμα και ταυτόχρονα να παρέχουμε στο κοινό νέα ερεθίσματα, παρατηρώντας πού ανταποκρίνεται θετικότερα, τι ζητάει εντονότερα».

Για το οικονομικό μέρος των εκδηλώσεων ο κ. Καζάκης σημειώνει ότι προσπαθούν να ισορροπούν ανάμεσα στις επιθυμίες τους και στις οικονομικές τους δυνατότητες: «Πολλές φορές η προσδοκία μας ξεπερνά τα περιθώρια που έχει μια τοπική κοινωνία για ν’ ανταποκριθεί σε παρόμοια αιτήματα. Με κριτήριο τη δαπάνη φροντίζουμε να εξισορροπούμε την ποιότητα με το αποτέλεσμα. Τα έξοδά μας θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα των εκδηλώσεων».

Το αίτημα της Δημοτικής Αρχής του Ιάσμου για οικονομική ενίσχυση απευθύνεται σε οποιονδήποτε μπορεί ν’ ανταποκριθεί. «Πέρισυ είχαμε τη στήριξη απ’ τις κατασκευάστριες εταιρείες της Εγνατίας. Κυρίως βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις».

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ιάσμου κερδίζουν κάθε χρόνο και περισσότερους θεατές – επισκέπτες, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους. «Η προσπάθεια που γίνεται απ’ όλους είναι σημαντική, ο χρόνος προετοιμασίας είναι μεγάλος και μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα.

Έχω την ευτυχία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεργάζομαι με την πλειοψηφία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου, με αποτέλεσμα η σχέση μας να μην βασίζεται σε μια ψυχρή οικονομική βάση. Είναι κοινό το ενδιαφέρον και από κοινού απορροφούμε τα θετικά και τ’ αρνητικά των εκδηλώσεων».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.