Ροντελιντα του Χεντελ στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Η μπαρόκ όπερα του George Frideric Handel «Rodelinda» με την βραβευμένη με Grammy διάσημη Αμερικανίδα υψίφωνο Renee Fleming, μεταδόθηκε από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου σε ζωντανή μετάδοση από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νεας Υόρκη.
Η Renee Fleming, με έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους της καριέρας της, ερμήνευσε κάποιες από τις πιο όμορφες άριες του ρεπερτορίου της. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πρωταγωνιστήσει σε 200 παραστάσεις από 21 διαφορετικές όπερες, στη Metropolitan Opera, σε μια ευρεία ποικιλία ειδών ρεπερτορίου. Ο ρόλος της Rodelinda είναι ο μοναδικός ρόλος του είδους μπαρόκ που έχει ερμηνεύσει.
Στο πλευρό της η Stephanie Blythe και ο κόντρα-τενόρος Andreas Scholl. Την ορχήστρα διηύθυνε ο Harry Bicket, εξειδικευμένος στο ρεπερτόριο Μπαρόκ. Το Λιμπρέτο είναι του Nicola Haym.

Το Μέγαρο Μουσικής δημιούργησε σταθερό κοινό

Το Μέγαρο Μουσικής έχει δημιουργήσει ένα σταθερό κοινό το οποίο παρακολουθεί σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Στάθης Κεφαλίδης: «Μεγαλώνει το ενδιαφέρον του κόσμου για την περιοχή μας λόγω του μεγάρου. Ο πολιτισμός σε περιόδους κρίσης είναι ένα εργαλείο το οποίο αναβαθμίζει την κοινωνία, δίνει ελπίδα και μετατρέπει την δημιουργικότητα σε επιχειρηματικότητα.
Θέλουμε να δώσουμε βήμα σε καλλιτέχνες από όλη την περιφέρεια για να δείξουν τη δημιουργικότητά τους. Ένα παράδειγμα είναι η EcoArt Band, θα ακολουθήσει η Ορχήστρα Δωματίου Θράκης με την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στις 18 Δεκεμβρίου. Για την νέα χρονιά, πέρα από τις προγραμματισμένες προβολές της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκη, θα φιλοξενήσουμε τον Σταμάτη Κραουνάκη σε μια μοναδική συναυλία».

EcoArt Band στο διάλλειμα

Στο διάλειμμα της όπερας εμφανίστηκε για πρώτη φορά ολόκληρη EcoArt band που τμήμα της γνωρίσαμε στις 29 Οκτωβρίου.
Η EcoArt band που αποτελείται από Κομοτηναίους καλλιτέχνες, με κατοχυρωμένη την πατέντα κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά, κάνει την πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση, με ένα μουσικό πρόγραμμα διάρκειας 20 λεπτών με Mozart, Vivaldi, Villa Lobos κ.α.
Η μπάντα είναι δημιουργία του Χρήστου Τσόνια (κατασκευαστή των μουσικών οργάνων) και του συνθέτη και μουσικού Δημήτρη Σβυντρίδη ο οποίος έχει και τη μουσική επιμέλεια.
Στον ΠτΘ, μίλησαν ο Χρήστος Τσόνιας, κατασκευαστής των οργάνων και ο Παντελής Καραματσουκης, πιανίστας, δηλώνοντας την χαρά τους για την πρώτη ολοκληρωμένη εμφάνιση της EcoArt band. Ο κ. Τσόνιας μάλιστα αναφέρθηκε και σε κάποιες εμφανίσεις της EcoArt band, που θα γίνουν με τη νέα χρονιά και θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

 

Η EcoArt band αποτελείται από τους μουσικούς:
Δημήτρη Σβυντρίδη (κιθάρα από χαρτί και μια από τζην ύφασμα)
Φώτη Ζανελάρη (βιολί από τζην ύφασμα και ένα βιολί από χαρτί)
Δέσποινα Λεωντζάκου (βιολοντσέλο από χαρτί)
Φωτεινή Τσιαλίκη (Grand piano υβριδικό από χαρτί και ύφασμα)
Μαρία Περπερίδου (Φωνή – τραγούδι)
και Παντελή Καραματσούκη (συνεργάτη, στις μουσικές εμφανίσεις στο πιάνο)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.