PRschool – Informatics Center
Το PRschool –Informatics Center ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν ένα χρόνο επί της Καρόλου Κουν 7 και Οδυσσέα Ελύτη, πίσω ακριβώς από το 3ο Γυμνάσιο με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά, νέους και ενήλικες να μάθουν ξένες γλώσσες, αλλά και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα από μία διαδικασία, η οποία δεν θα αποτελεί βάρος αλλά ευχάριστη εμπειρία. Η διεύθυνση, αλλά και μία ομάδα εκπαιδευτικών υψηλά καταρτισμένων προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εκπαίδευσης σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρωσικά και Τουρκικά. Με εφτά αίθουσες διδασκαλίας ξένων γλωσσών και δύο αίθουσες υπολογιστών το φροντιστήριο παρέχει ένα μέγιστο επίπεδο γλωσσικής εμπειρίας.
Ο ΠτΘ συζητά με την υπεύθυνη του Κέντρου κ. Τούλα Πιστικούδη για τους στόχους της νέας χρονιάς που ξεκινά…
ΠτΘ: κ. Πιστικούδη δεύτερος χρόνος λειτουργίας του Κέντρου σας. Ποιος είναι ο στόχος της νέας χρονιάς;
Τ.Π.: Στόχος μας είναι σαφώς η νέα χρονιά να είναι ακόμη περισσότερο εποικοδομητική από την προηγούμενη, να είμαστε ακόμη πιο κοντά στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες, γιατί πιστεύουμε ότι η διαδικασία μάθησης δεν έχει ηλικία. Και βέβαια η νέα χρονιά να φέρει ακόμη περισσότερες επιτυχίες.
ΠτΘ: Κάνοντας ένα απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς είστε ευχαριστημένη;
Τ.Π.: Η προηγούμενη χρονιά μας δικαίωσε. Τα αποτελέσματα των μαθητών μας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους μας εμπιστεύτηκαν την πρώτη χρονιά λειτουργίας μας.
ΠτΘ: Για τα τμήματα των Ρωσικών και Τουρκικών υπήρξε ανταπόκριση;
Τ.Π.: Είναι γεγονός ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που αρχικά μας εξέπληξε ευχάριστα, πάντα, όχι τόσο όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου όσο για τη στροφή του προς γλώσσες πέραν των καθιερωμένων. Τα τμήματα μας ήταν τόσο μαθητικά όσο και ενηλίκων.
ΠτΘ: Η εκπαίδευση ενηλίκων διαφοροποιείται από αυτή των ανηλίκων;
Τ.Π.: Αρχή μας είναι να παρέχουμε την ίδια ποιότητα εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές μας, ασχέτως ηλικίας. Η μόνη διαφοροποίηση που θα μπορούσα να σκεφτώ αφορά στη διάρκεια του κύκλου σπουδών, καθώς τα τμήματα ενηλίκων είναι ταχύρρυθμα.
ΠτΘ: Τα τμήματα που δημιουργείτε είναι ανοικτά ή κλειστά;
Τ.Π.: Ο μέγιστος αριθμός μαθητών περιορίζεται στα οκτώ άτομα ανά τμήμα. Βέβαια υπάρχουν και κλειστά τμήματα εφόσον το ζητήσει ο ενδιαφερόμενος.
ΠτΘ: Κατά την άποψή σας ποιο είναι το βασικό κριτήριο επιλογής για ένα Κέντρο εκμάθησης ξένων γλωσσών;
Τ.Π.: Πρωτίστως η σωστή δουλειά, η σωστή προσέγγιση των παιδιών, η σωστή επιλογή εκπαιδευτικού δυναμικού και γενικότερα ο τρόπος διδασκαλίας. Από εκεί και πέρα ο χώρος ενδείκνυται ώστε το μάθημα να γίνεται ευχάριστο. Τα παιδιά είναι πολύ φορτωμένα με το καθημερινό τους πρόγραμμα, οπότε πρέπει να τους παρέχουμε το κίνητρο, που θα λειτουργήσει ως αρωγός στην προσπάθειά μας να τα βοηθήσουμε να αγαπήσουν ο,τιδήποτε διδάσκονται μέσα στον χώρο αυτό.
ΠτΘ: Τι τμήματα θα λειτουργήσετε φέτος;
Τ.Π.: Συνεχίζουμε το πρόγραμμα σπουδών μας χωρίς αλλαγές.
ΠτΘ: Υπάρχουν και τμήματα για νήπια; Η συγκεκριμένη ηλικία είναι κατάλληλη για εκμάθηση ξένης γλώσσας;
Τ.Π.: Είναι η ιδανικότερη ηλικία. Είναι η ηλικία κατά την οποία τα παιδιά απορροφούν ευκολότερα γνώσεις και η ξένη γλώσσα τους γίνεται βίωμα. Όταν αγαπήσουν κάτι σε αυτή την πρώιμη φάση της ζωής τους, το ολοκληρώνουν με επιτυχία σε μία μεγαλύτερη ηλικία, όταν, δηλαδή, θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση κάποιου αναγνωρισμένου από το κράτος πιστοποιητικού στην εκάστοτε γλώσσα.
ΠτΘ: Λειτουργείτε και τμήματα υπολογιστών;
Τ.Π.: Υπάρχουν τμήματα υπολογιστών και συγκεκριμένα παραδίδονται μαθήματα ECDL, για εφήβους και ενήλικες και μαθήματα υπολογιστών για παιδιά από εννέα έως δώδεκα. Υπάρχουν τμήματα και για ενδιαφερόμενους που δεν θέλουν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση ECDL, αλλά ζητούν να εξοικειωθούν με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.
ΠτΘ: Όπως είναι γνωστό και από διάφορες έρευνες μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση, όσον αφορά τα ποσοστά γνώσης ξένων γλωσσών. Πόσο έχουν συμβάλλει σ’ αυτό τα κέντρα ξένων γλωσσών;
Τ.Π.: Δε θα μπορούσε κανένας φαντάζομαι να αμφισβητήσει τη συμβολή του θεσμού των κέντρων ξένων γλωσσών στο κομμάτι αυτό. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας μας διδάχθηκε και συνεχίζει να διδάσκεται την γλώσσα της επιλογής του στα κέντρα ξένων γλωσσών.
ΠτΘ: Έχετε ξεκινήσει συνεργασία με την εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» με την προσφορά κουπονιών. Πού αποβλέπετε με αυτή την κίνηση;
Τ.Π.: Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε ένα κίνητρο σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τον χώρο μας και από εκεί και πέρα είναι και μια κίνηση ευχαριστίας προς τον κόσμο που μας προτιμά.
ΠτΘ: κ. Πιστικούδη σας ευχαριστούμε πολύ.
Τ.Π.: Κι εγώ σας ευχαριστώ.
Α.Π.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
