Πρωτη σε ψηφους η Νικη Μουστακα

Το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Ξενία έγιναν οι εκλογές στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής με σημαντική προσέλευση των μελών καθώς ψήφισαν 353 άτομα. Η απερχόμενη πρόεδρος Νίκη Μουστάκα έλαβε τις περισσότερες ψήφους και τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε εάν θα παραμείνει στο τιμόνι του σωματείου.

 

Είναι σημαντικό ότι πολλά από τα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες έμειναν και συζήτησαν μέχρι αργά όπως και πολλές ήταν οι κυρίες που παρέμειναν και στην καταμέτρηση των ψήφων δείχνοντας ενδιαφέρον για την πορεία του συλλόγου. Να σημειωθεί ότι τέθηκαν 4 νέες υποψηφιότητες.

Η κ. Μουστάκα μίλησε με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας στον ΠτΘ. «Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 5.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 8.00 το βράδυ. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πρωτοφανής. Έχουν ψηφίσει περισσότερα από 350 μέλη μας, αν και τα μέλη μας είναι πολλά, ανέρχονται σε 950. Βέβαια, δεν είναι όλα τα μέλη μας ενεργά καθώς ορισμένες κυρίες είναι ηλικιωμένες ενώ κάποιες άλλες κατοικούν εκτός Κομοτηνής.
Με εντυπωσίασε ευχάριστα το γεγονός ότι ο κόσμος αναγνωρίζοντας το έργο μας βγήκε να μάς μιλήσει με την ψήφο του και υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλα άτομα. Έχουμε τέσσερα νέα μέλη ως υποψήφιες τα οποία εύχομαι να επιτύχουν γιατί το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να ανανεώνεται».

 

Η κ. Μουστάκα κατέβηκε υποψήφια μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στη Φιλόπτωχο και κατόπιν «πιέσεων» που δέχτηκε από μέλη της Φιλοπτώχου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. «Η κούραση είναι πολύ μεγάλη αλλά η ικανοποίηση που λαμβάνουμε από αυτό που προσφέρουμε κι αυτό που μπορούμε να δώσουμε δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ρόλο. Αυτό που δίνει η Φιλόπτωχος το ένιωσα μόνο στην αντιδημαρχία κοινωνικής πρόνοιας».

 

Η Φιλόπτωχος ξεκίνησε τη δράση της στις αρχές του περασμένου αιώνα. «Οι κυρίες μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή δημιούργησαν το Σωματείου Κυριών και Δεσποινίδων της Φιλοπτώχου Κομοτηνής και από εκεί κι έπειτα καταργήθηκε κάποια στιγμή το σωματείο επί δικτατορίας, έγινε εκ νέου ένα άλλο καταστατικό και μέχρι τώρα λόγω των άξιων μελών του Δ.Σ. η Φιλόπτωχος κατάφερε να προσφέρει ένα πλούσιο κοινωνικό έργο».
Η ίδια μετρά 15 χρόνια στη Φιλόπτωχο και περνάει όπως και η κάλπη έδειξε στην τέταρτη διετία ως μέλος του Δ.Σ.

Στόχοι

Αναφορικά με τους στόχους που θέτουν στην επόμενη θητεία, η κ. Μουστάκα περιέγραψε. «Οι στόχοι είναι πάντα μεγάλοι και σπουδαίοι και είναι ανάλογοι με τα προβλήματα καθώς οι οικονομικές δυσκολίες των ανθρώπων μας κάνουν ν’ αγχωνόμαστε. Υπάρχουν πολλά άτομα που ζητούν καθημερινά τη βοήθειά μας. Ευτυχώς, τα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής μέσα από εκδηλώσεις, από τις προσφορές των συμπολιτών μας αλλά και μέσα από κάποια προγράμματα που πήρε η Φιλόπτωχος και ο μισθός του υπευθύνου προγράμματος (Νίκη Μουστάκα) έμενε στη Φιλόπτωχο.

 

Η αγωνία μας είναι να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας κι αυτά τα δυο κρίσιμα χρόνια που έρχονται» τόνισε.

 Έλαβαν

Βαλαβάνη – Σαμαρά Πίτσα 93
Βαφειάδου Ροδούλα 90
Δημητριάδου -Παπακυπριανού Δέσποινα 170 (4)
Ζιώγα Ελένη 142
Καρανδρέου-Λαντζουράκη Συρματούλα – Τούλα
Κουκάκη – Μπαμπασίδου Ιωάννα 102
Λιπορδέζη Σούλα 137
Μουστάκα Ελπινίκη – Νίκη 228 (1)
Μπάρμπα Θεοδώρα – Δώρα 134
Ναθαναηλίδου Δώρα 92
Σιβρίδου Αναστασία – Σούλα 95
Τζαμπαζίδου- Τσένη Κυριακή – Λούλα 118
Τζελέπη -Τριαρίδου Δήμητρα 207 (2)
Τσιμπερίδου Ερμιόνη 202 (3)
Χατζηγιάννη – Ζηκίδου Μαίρη 111

Ψήφισαν 353 από τα 950 μέλη.
Από το ψηφοδέλτιο εκλέγονται οι 12 πρώτες. Στη διαδικασία όσες συμμετείχαν είχαν δικαίωμα από μία έως 12 ψήφους.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.