Προγραμμα ενισχυσης ΜΜΕ παροχης υπηρεσιων

Τη δυνατότητα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών παρέχει δράση του επιχειρησιακού προγράμματος «ανταγωνιστικότητα», μέσω της χρηματοδότησης ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων προϋπολογισμού έως και 100.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενημερώθηκαν προχθές τα μέλη του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης στη διάρκεια ημερίδας που συνδιοργάνωσαν η ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ, το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΑΜΘ και το ΕΒΕ.


Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ κ. Παναγιώτη Αρχοντίκη, από τη δράση μπορούν να επωφεληθούν όλες οι υφιστάμενες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (φαρμακεία, φροντιστήρια, γυμναστήρια μηχανικοί, κτλ) αρκεί να το δηλώσουν έως τις 14 Οκτωβρίου. Τα προτεινόμενα για ένταξη σχέδια θα πρέπει να έχουν προϋπολογισμό από 25.000 έως 100.000 ευρώ. Επιλέξιμες, για ένταξη στο πρόγραμμα, ενέργειες είναι η αισθητική και λειτουργική βελτίωση των χώρων της επιχείρησης, η αγορά και εγκατάσταση πάγιου εξοπλισμού, άυλες επενδύσεις, όπως συμμετοχή σε εκθέσεις, προβολή καθώς επίσης η αγορά μεταφορικού μέσου (κόστους έως 20.000 ευρώ). Το πρόγραμμα έχει μια πιλοτική εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στην διεύθυνση http://62.1.212.85/ipiresies/Entypo Antagwnistikotitas.zip η οποία πρέπει να προηγηθεί της κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών στη ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ στην Κομοτηνή.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, υπολογίζεται ότι θα εγκριθούν (με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον εκ μέρους των επενδυτών) περί τα 300 επενδυτικά σχέδια, ύψους 18 εκ. ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 200 εκ. ευρώ. «Είναι αρκετά σημαντικό για το νομό μας και για την περιφέρεια μας να πετύχουμε μια μεγάλη προσέλκυση επενδυτών ώστε να μη χάσουμε τα αυξημένα αυτή τη στιγμή κονδύλια που δίδονται για την περιφέρεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρχοντίκης.

Ο Προϊστάμενος της ΔΕΣΜ-ΟΣ κληθείς να σχολιάσει την μικρή ανταπόκριση επιχειρηματιών στις ημερίδες ενημέρωσης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέφερε ότι απαιτείται επιμόρφωση των επιχειρηματιών «για το πώς θα πρέπει να ενημερώνονται σωστά ώστε να βρίσκουν τελικά τα προγράμματα. Γιατί τα προγράμματα συνήθως δεν γίνονται για τους συμβούλους γίνονται για τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς όμως έχουμε καταντήσει ο ενδιάμεσος κρίκος να χειραγωγεί την αγορά».

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.