Πορεια διαμαρτυριας απο τους Κυπριους φοιτητες της Κομοτηνης στην επετειο ανακηρυξης του ψευδοκρατους

Έφτασαν στο Τουρκικό προξενείο, όπου επέδωσαν ψηφίσματα για την συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου

Πορεία με αφορμή την 36η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους του Ντενκτάς πραγματοποίησαν στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου Κύπριοι φοιτητές από Κομοτηνή και Ξάνθη.
 
Όπως κάνουν κάθε χρονιά ξεκίνησαν από την Παλιά Νομική την πορεία τους μέσα στην Κομοτηνή, καταλήγοντας στο Τουρκικό Προξενείο όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Μπροστά από το προξενείο για ακόμα μια φορά βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη, που δεν επέτρεψε στην πορεία να φτάσει μέχρι αυτό, ενώ η ανάρτηση των ψηφισμάτων έγινε ξανά σε πίνακα που είχε τοποθετηθεί για αυτό το σκοπό έξω από την περίφραξη του κτιρίου, κάτι το οποίο για ακόμα μια χρονιά αποδοκίμασαν οι εκπρόσωποι της πορείας.
 
Ψηφίσματα ανάρτησαν η Φοιτητική Ένωση Κυπριών Κομοτηνής (ΦΕΚΚΟΜ), η Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης και ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, ενώ η πορεία έκλεισε όπως πάντα, με τον Εθνικό ύμνο από τους Κύπριους φοιτητές, που τον απήγγειλαν με την πλάτη γυρισμένη προς το προξενείο.

Δίκαιη λύση και αποχώρηση της Τουρκίας ζητούν οι Κύπριοι

Στο ψήφισμά που ανάρτησε η ΦΕΚΚΟΜ σημειώνεται πως η αδιάλλακτη Τουρκία συνεχίζει για 45 χρόνια να κατέχει σχεδόν 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με την πολιτική της αλλαγής του δημογραφικού χαρακτήρα, με τη μαζική μεταφορά εποίκων που συνεχίζεται με ένταση μέχρι σήμερα, την προσφυγοποίηση του ενός τρίτου του πληθυσμού στην ίδια του την πατρίδα, τη μη διακρίβωση ακόμα της τύχης όλων των αγνοουμένων, τον σφετερισμό και το ξεπούλημα των Ελληνοκυπριακών περιουσιών, τις απαράδεκτες και παράλογες απαιτήσεις που προβάλλει για αναγνώριση του ψευδοκράτους και των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής, θέτοντας έτσι εμπόδια σε οποιαδήποτε πρόοδο προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μιας δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και δημοκρατικής λύσης στο Κυπριακό μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ, χωρίς διακρίσεις με βάση τη φυλετική καταγωγή ή τη θρησκεία.

«Αγωνιζόμαστε γιατί η Κύπρος μας είναι ΕΝΑ κράτος και όχι δύο. Γιατί η Λευκωσία μας είναι ΜΙΑ και όχι δύο. Ο Απόστολος Ανδρέας και όλες οι λεηλατημένες εκκλησίες μας, περιμένουν τις καμπάνες της Ανάστασης. Γιατί δικαιούμαστε να ξέρουμε τι έγιναν οι αγνοούμενοι μας και τα σπίτια των γονιών μας στα οποία θέλουμε να ζήσουμε ξανά. Τα κατεχόμενα σχολεία μας θέλουν παιδικές Ελληνικές φωνές και τραγούδια στις αυλές τους. Γιατί θέλουμε να ταξιδεύουμε από την Αμμόχωστο μέχρι την Καρπασία, την Κερύνεια και τη Μόρφου χωρίς να παίρνουμε την άδεια κανενός. Γιατί στον Πενταδάκτυλο δεν θέλουμε να βλέπουμε την τουρκική σημαία» καταλήγουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.