Παρουσιαση του βιβλιου «Η Κομοτηνη και ο ευρυτερος χωρος»

Στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης, προσκεκλημένος της Αδελφότητας Κομοτηναίων Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής κ. Αλέξανδρος Καζαντζής, παρουσίασε την τελευταία έκδοση της Εταιρείας που έχει τίτλο, «Η Κομοτηνή και ο ευρύτερος χώρος (παρελθόν – παρόν – μέλλον)» και περιλαμβάνει τα πρακτικά του Συνεδρίου που οργάνωσε πέρυσι η Εταιρεία με το ίδιο θέμα.

Τον ομιλητή παρουσίασε η πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Ανθούλα Δαλακάκη –Συμεώνογλου και παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ. Σ. και πολλοί Κομοτηναίοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να ενημερωθούν στα θέματα του τόπου μας .

Ο κ. Καζαντζής διέτρεξε περιληπτικά τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον ευαίσθητο ακριτικό χώρο μας και επεσήμανε ότι η παρούσα έκδοση αποτελεί ένα καλό πλαίσιο βάσης δεδομένων που καλύπτει όλο το φάσμα των ζητημάτων, των ιστορικών στοιχείων, των σύγχρονων προκλήσεων και των μελλοντικών απαιτήσεων. Η συζήτηση που ακολούθησε έδειξε το αυξημένο ενδιαφέρον όλων για την Κομοτηνή, τη Ροδόπη και τη Θράκη γενικότερα με την κατάληξη, ότι χρέος όλων είναι να συμβάλλουν στην προστασία, την ανάδειξη, και ανάπτυξη του τόπου που την έχει ανάγκη.

Στην εκδήλωση μεταξύ των προσκεκλημένων παραβρέθηκαν οι Τάσος Τσερκέζης, Ιωάννης Φωτιάδης, Γεώργιος Γεωργίου, ο καθηγητής πανεπιστημίου, Δ. Μπάρμπας, ο οδοντίατρος, Δ. Μιχαλόπουλος, ο Άρης Μανούδης, ο Θ. Αθανασίου και άλλοι πολλοί. Εκ μέρους της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών προσφέρθηκαν αναμνηστικά και 50 τόμοι των πρακτικών του Συνεδρίου για να διατεθούν στα μέλη της Αδελφότητας Κομοτηναίων Θεσσαλονίκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.