Ολοι οι ασφαλισμενοι με την ιδια συνταγη

Νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων ξεκίνησε από χθες 1 του Νοέμβρη σύμφωνα με υπουργική απόφαση που επιτρέπει σε όσους φαρμακοποιούς θέλουν να λειτουργούν τα φαρμακεία τους τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και το Σάββατο. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιδρώντας σε αυτό έχει καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μιλώντας για το θέμα στον «ΠτΘ» ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος χαρακτηρίζει την υπουργική απόφαση «επικίνδυνη γιατί ταιριάζει απόλυτα σε μελλοντικά σχήματα που θα δημιουργηθούν στην αγορά φαρμάκου», διευκρινίζει ότι κανένας φαρμακοποιός της Ροδόπης δεν έκανε αίτηση για να ενταχθεί στο νέο σύστημα, ενώ παρουσιάζει και το νέο πρόγραμμα που θα ισχύσει για το μέλλον με την αύξηση των ανοιχτών φαρμακείων την Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο για την εξυπηρέτηση του κοινού. Ο κ. Τσαπέκος κάνει λόγο επίσης για άνοιγμα του επαγγέλματός τους ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των φαρμακείων, καθώς και να ταχθεί υπέρ της εξυγίανσης που γίνεται στο χώρο των φαρμάκων. Τέλος δηλώνει ότι αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του Συλλόγου γιατί θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ανανέωση.

Κανένας φαρμακοποιός από τη Ροδόπη δεν εντάχθηκε στο νέο σύστημα

ΠτΘ: Γιατί προσφύγατε στο ΣτΕ προκειμένου να ακυρώσετε την υπουργική απόφαση Λοβέρδου για το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στην χώρα;
Α.Τ.:
Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και όχι ξεχωριστά ο καθένας σύλλογος. Η υπουργική απόφαση που εξεδόθη σε ΦΕΚ πλέον στις 20/10 δεν αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων, αλλά δίνει τη δυνατότητα, σε όποιον θέλει, πέραν των διανυκτερευόντων και εφημερευόντων φαρμακείων να ανοίγει τις απογευματινές ώρες τη Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο.

ΠτΘ: Όπως διαβάζω την υπουργική απόφαση κάνει λόγο για 30% των φαρμακείων που θα λειτουργούν τη Δευτέρα, 30% την Τετάρτη και 30% το Σάββατο.
Α.Τ.:
Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη υπουργική απόφαση ο κάθε φαρμακευτικός σύλλογος θα εκδίδει ένα ωράριο και από εκεί και πέρα θα μπορεί όποιος θέλει, αρκεί να το δηλώσει, να είναι ανοικτά και πλέον των εφημερευόντων φαρμακείων.

ΠτΘ: Αυτό πρακτικά γιατί σας ενοχλεί;
Α.Τ.:
Το θεωρούμε πολύ επικίνδυνο, γιατί ταιριάζει απόλυτα σε μελλοντικά σχήματα που θα δημιουργηθούν στο χώρο του φαρμάκου. Κατ’ αρχήν να πω ότι μέχρι τις 20/10 που ήταν η προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή όσοι φαρμακοποιοί θέλουν σε αυτό το κατ’ εξαίρεση ωράριο, δεν δήλωσε κανείς, εδώ στην Ροδόπη. Εμείς, όμως, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κλίμα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, αυξήσαμε τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Το Σάββατο για παράδειγμα θα είναι 7 τα φαρμακεία αντί για 4 που ήταν μέχρι τώρα. Προσθέτουμε δηλαδή 2 φαρμακεία μέχρι τις τρεις το μεσημέρι και 1 μετά, που σημαίνει ότι μέχρι τις τρεις το μεσημέρι θα είναι ανοιχτά τα 6 από αυτά και μετά θα κλείνουν και θα ανοίγει ένα άλλο.

Αύξηση των ανοιχτών φαρμακείων τη Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο

ΠτΘ: Αυτό ισχύει για όλες τις πόλεις;
Α.Τ.:
Όχι, μπορεί κάπου να ανοίγουν πέντε φαρμακεία. Αυτό ο νόμος το αφήνει ελεύθερο στην δικαιοδοσία του συλλόγου που είναι υπεύθυνος για να βγάλει τις υπηρεσίες. Εμείς θεωρούμε ότι τα 6 φαρμακεία το πρωί του Σαββάτου, που δεν λειτουργεί ούτε το ΙΚΑ ούτε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, είναι αρκετά για να καλυφθούν οι ανάγκες του κόσμου. Το φαρμακείο πουλά φάρμακα και αν η κυβέρνηση δεν θέλει να αυξηθεί η κατανάλωση του φαρμάκου, ας πάψει να το βλέπει ως εμπορικό κατάστημα. Δεν είναι ένα κατάστημα που πουλά καλλυντικά. Εκείνα τα έχουμε, γιατί έτσι καθιερώθηκε παλαιότερα, όπως τα έχουν και άλλα καταστήματα, και δεν υποχρεώνουμε κανένα να έρθει να τα πάρει από εμάς. Απλώς θεωρούμε ότι γνωρίζουμε καλά το αντικείμενο του φαρμάκου και απλά τα έχουμε στο χώρο μας.

ΠτΘ: Τις Κυριακές τι θα ισχύσει;
Α.Τ.:
Θα λειτουργούν 2 φαρμακεία από 1 που υπήρχε μέχρι τώρα και στις οκτώ θα μπαίνει ένα τρίτο.

ΠτΘ: Την Δευτέρα και την Τετάρτη τα απογεύματα;
Α.Τ.:
Τη Δευτέρα και την Τετάρτη μένουν 2 φαρμακεία μετά τις 2:30 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ και στη συνέχεια κλείνουν αυτά και ανοίγει ένα άλλο φαρμακείο που θα διανυκτερεύει.

ΠτΘ: Αυτά όλα παρά την υπουργική απόφαση Λοβέρδου;
Α.Τ.:
Δεν λέει πουθενά η υπουργική απόφαση ότι τα φαρμακεία πρέπει να είναι 30% ή 10%. Ο υπουργός έκανε κάτι πιο «προχωρημένο», είπε όποιος θέλει, ουσιαστικά απελευθέρωσε το επάγγελμα.

ΠτΘ: Με άλλα λόγια, έτσι όπως εσείς εφαρμόζετε την απόφαση, ο φαρμακευτικός σύλλογος, θα αποφασίζει «ποιοι θα θέλουν να ανοίξουν!».
Α.Τ.:
Εμείς έχουμε υποχρέωση σαν σύλλογος να βγάλουμε τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Θεωρούμε ότι αυτά τα φαρμακεία είναι αρκετά για να καλυφθεί ο κόσμος. Δηλαδή τη Δευτέρα θα υπάρχουν 3 επιλογές, το απόγευμα 2 και το βράδυ άλλη μία για να καλυφθούν οι ανάγκες.

ΠτΘ: Αν κάποιος συνάδελφός σας θέλει να ανοίξει και δεν βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου θα παρανομεί;
Α.Τ.:
Αν είχε δηλώσει κάποιος συνάδελφος μέχρι τις 20/10 ότι θέλει να ενταχθεί σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που λέει ότι εκτός των εφημερευόντων και διανυκτερευόντων θα είναι συνεχώς ανοικτός, και όχι όποτε θέλει, δηλαδή καθ΄ όλη την εβδομάδα πρωί και απόγευμα και το Σάββατο από το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ, θα μπορούσε να το κάνει. Είναι απάνθρωπο όμως αυτό, δεν μπορεί ένας φαρμακοποιός να είναι όλη μέρα με τον υπάλληλό του, δεν γίνεται να καλυφθεί αυτό το ωράριο. Κάποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ανοίγουν την ώρα αιχμής, δηλαδή το απόγευμα από τις 6 έως τις 8 αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να ανοίγει όλο το ωράριο.

ΠτΘ: Στην Κομοτηνή άνοιξαν τον τελευταίο καιρό πέντε καινούργια φαρμακεία και άλλα πέντε συστεγάσθηκαν. Αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της απελευθέρωσης του νέου νόμου;
Α.Τ.:
Αυτό έγινε σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίσθηκε το Μάρτη του 2011.

ΠτΘ: Υπάρχει περιθώριο να ανοίξουν και άλλα;
Α.Τ.:
Αυτό θα γίνει αν από την απογραφή που έγινε φέτος αποδειχθεί ότι έχει αλλάξει ο πληθυσμός της Κομοτηνής. Η αναλογία είναι χίλιοι κάτοικοι ένα φαρμακείο.

ΠτΘ: Αυτό σημαίνει ότι αν η Κομοτηνή έχει 50.000 κατοίκους αντιστοιχούν 50 φαρμακεία.
Α.Τ.:
Αν όμως έχει 55.000 θα ανοίξουν άλλα πέντε.

ΠτΘ: Το ίδιο συμβαίνει και στην ύπαιθρο του νομού;
Α.Τ.:
Η ίδια αναλογία είναι παντού.

Οι 12.500 φαρμακοποιοί δεν θα υπάρχουν τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια, θα γίνουν επτά ή οκτώ χιλιάδες

ΠτΘ: Το άνοιγμα του επαγγέλματός σας βοηθά την οικονομία και τον καταναλωτή ή είναι ατελέσφορο τελικά αυτό που συμβαίνει;
Α.Τ.:
Κατ΄ αρχήν, για να μιλήσουμε ειλικρινά, η διαφορά για να φανεί πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος. Δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν τα πράγματα. Προσωπικά θεωρώ στο θέμα των υπηρεσιών ο φαρμακοποιός θα πρέπει να δώσει βαρύτητα. Αναγνωρίζω ότι υστερούμε σε πολλά σημεία και θα έπρεπε να επιταχύνουμε την διαδικασία ακόμη και της επιμόρφωσης των παλαιότερων συναδέλφων, να βελτιώσουμε την υπηρεσία που παρέχουμε στον ασθενή, αλλά όσον αφορά στο οικονομικό μέρος εκεί τα πράγματα είναι δραματικά και αυτό δεν το λέμε έτσι, εξάγεται από τα νούμερα που δίνει το ίδιο το υπουργείο.
Η δαπάνη του 2009 στο φάρμακο μέσα από το φαρμακείο ήταν 5, 1 δις ευρώ. Σύμφωνα με όσα λέει το υπουργείο το 2012 θα μειωθεί αυτό στα 2,1 δις ευρώ περίπου, δηλαδή κάτω από το ήμισυ. Αν προσθέσουμε σε αυτό ότι σύμφωνα με το νόμο του Μαρτίου θα επιστρέφουμε 8% επί του τζίρου στα ταμεία, το γεγονός ότι πολλά φάρμακα έχουν αλλάξει το ποσοστό τους και φθάνουν στο 50% κέρδους του παλιότερου ποσοστού, -μιλάμε περίπου 230 ακριβά φάρμακα, -αν υπολογίσουμε επίσης ότι ανοίγουν καινούργια φαρμακεία, όλο αυτό το πακέτο και η οικονομική ανεπάρκεια από την πλευρά των πολιτών δεν μπορεί μαθηματικά να μην οδηγεί στο κλείσιμο πολλών φαρμακείων.
Τα 12.500 φαρμακεία στην Ελλάδα με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, εκ των οποίων κάποιες καλώς έχουν διαμορφωθεί, όπως είναι η μείωση των τιμών των φαρμάκων, άλλες κακώς όμως, όπως για παράδειγμα η επιβολή του νέου ανοιχτού ωραρίου, ή η περικοπή όλου του φάσματος του ποσοστού κέρδους που οδηγείται σε ισοπέδωση, θα έχει σαν αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να εκτελούμε μια συνταγή και να παίρνουμε ένα ευρώ κέρδος!
Αν είναι δυνατόν να ρισκάρω τη ζωή του ασθενή, τη ζωή μου, της οικογενείας μου κάνοντας ένα λάθος, γιατί δεν θα έχω την δυνατότητα να έχω υπάλληλο, ή επειδή δεν θα έχω την οικονομική δυνατότητα να έχω ένα φαρμακείο πραγματικά παροχής υπηρεσιών. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν κατέβει πολύ χαμηλά. Μια απλή διαίρεση αν κάνει κάποιος το 2,4 ή το 2,1 που λέει ο υπουργός με τα 12.500 φαρμακεία θα δει ότι τα κέρδη σε ένα φαρμακείο μεικτά θα είναι λιγότερα από 3000 ευρώ το μήνα. Με αυτά τι να πληρώσει ο φαρμακοποιός; Το ενοίκιο, το κεφάλαιο, τον υπάλληλο, τα φάρμακα στο ράφι; Πολλά φαρμακεία, δεν λέω όλα, τα αδύνατα και αυτά που θα είναι στο μέσο όρο θα έχουν μεγάλο πρόβλημα και θα κλείσουν. Θα επιβιώσουν τα κεντρικά τα μεγάλα και εκείνα που θα πάρουν την δουλειά από αυτά που θα κλείσουν. Οι 12.500 φαρμακοποιοί δεν θα υπάρχουν τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια, θα γίνουν επτά ή οκτώ χιλιάδες.

ΠτΘ: Ίσως αυτό όμως να συνιστά και μια εξισορρόπηση της ελεύθερης αγοράς, να μείνουν δηλαδή τόσα όσα σηκώνει η κατανάλωση και η κάθε τοπική κοινωνία.
Α.Τ.:
Σωστά το λέτε αρκεί όμως να έχει προηγηθεί μια υγιής μεταχείριση των πραγμάτων. Όταν υπήρχε μια διογκωμένη αγορά, για την οποία ευθύνεται η πολιτεία, αφού στον ίδιο βαθμό και τα δύο κόμματα έκαναν τιμολόγηση φαρμάκων φουσκώνοντας τις τιμές των εταιρειών με διπλάσια και τριπλάσια αξία σε σχέση με την πραγματική, η αγορά διογκώθηκε πλασματικά και τώρα είμαστε εγκλωβισμένοι στα «εγκλήματα» αυτών των πολιτικών.
Αν υπήρχε υγιής μεταχείριση στο θέμα του φαρμάκου δεν θα φθάναμε σε αυτό το επίπεδο κατανάλωσης και δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά φαρμακεία, διότι τα φαρμακεία ακολουθούν την κατανάλωση. Τώρα όμως που θα κληθούμε με τα μισά να επιβιώσουμε, κάποιοι θα κλείσουν, δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτό που είπατε πριν είναι σωστό. Η αγορά βρίσκει το ρυθμό της, όταν όμως είναι εκ των άνω χειραγωγημένη και κατευθυνόμενη και σε εγκλωβίζει, τότε νοιώθεις αδικημένος.

Υποστηρίζουμε την εξυγίανση που γίνεται στο χώρο των φαρμάκων

ΠτΘ: Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθώς και η μείωση σε τιμές εκατοντάδων φαρμάκων έχει βοηθήσει εκ των πραγμάτων τους συναλλασσόμενους πελάτες σας, ώστε να ανταποκρίνονται ευκολότερα στην αγορά των φαρμάκων;
Α.Τ.:
Σίγουρα το φθηνότερο φάρμακο είναι πολύ θετικό για τους ασφαλισμένους. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση προχωράει, βέβαια έχει πολλά προβλήματα. Εμείς θέλουμε να προχωρήσει και οι φαρμακοποιοί είμαστε οι πρώτοι που τη στηρίζουμε. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι πολλά φάρμακα έχουν βγει εκτός λίστας και τα πληρώνουν οι ασθενείς και αυτό θα έλεγα ότι ισοφαρίζει το κέρδος από τη μείωση της τιμής των φαρμάκων. Είναι περίπου στα χίλια φάρμακα που έχουν βγει εκτός λίστα και πλέον τα πληρώνει κάθε ασφαλισμένος και αυτό ισοφαρίζει κάπως τα οφέλη από τη συμμετοχή που μειώθηκε λόγω της μείωσης των τιμών των φαρμάκων. Πάντως, γίνεται μια εξυγίανση στο κλάδο των φαρμάκων και την υποστηρίζουμε. Αυτή την ώρα είμαστε πολλοί, δεν υπάρχει χώρα με τόσα φαρμακεία, το λέμε και το φωνάζουμε.

Είμαστε υπέρ της ένωσης των ταμείων

ΠτΘ: Οι σχέσεις σας με τα ασφαλιστικά ταμεία σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις τους απέναντί σας ποια είναι;
Α.Τ.:
Το ταμείο με τα προβλήματα ήταν, είναι και θα είναι ο ΟΠΑΔ. Τα υπόλοιπα μεγάλα ταμεία εντός δύο μηνών καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους, ειδικά το ΙΚΑ πιο γρήγορα απ΄ όλα. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μικρών ταμείων όπως το ΤΣΑΥ, των Νομικών, της ΔΕΗ που καθυστερούν πάρα πολύ τις πληρωμές τους. Είναι μικρά ταμεία βέβαια, δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση μεγάλη, αλλά δεν παύουν να είναι πρόβλημα. Από την 1η Νοεμβρίου τα τρία μεγάλα ταμεία, ΟΠΑΔ, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ενώνονται και πλέον λέγονται ΕΟΠΥΥ,(Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας).

ΠτΘ: Αυτό τι πρακτική διαφοροποίηση θα έχει για τον ασφαλισμένο που θα έρχεται να εκτελεί συνταγές;
Α.Τ.:
Πρακτικά καταργείται το ατομικό του βιβλιάριο, θα βγαίνουν οι συνταγές ηλεκτρονικά από τους γιατρούς ή συνταγές τύπου ΙΚΑ. Πλέον, θα υπάρχει μια συνταγή για αυτά τα ταμεία και από 1/1/2012 μπαίνει και ο ΟΓΑ και οι ασφαλισμένοι αυτών των ταμείων θα έχουν ένα ταμείο, όσον αφορά στην υγεία τους.

ΠτΘ: Δηλαδή όταν οι ασφαλισμένοι θα έρχονται να εκτελούν στο φαρμακείο συνταγή δεν θα πρέπει να προσκομίζουν και το βιβλιάριό τους;
Α.Τ.:
Θα έχουν το βιβλιάριό τους αλλά δεν θα γράφονται τα φάρμακα στο συνταγολόγιο.

ΠτΘ: Εσείς από πού θα τα βλέπετε για να τα εκτελείτε;
Α.Τ.:
Θα υπάρχει πλέον η ηλεκτρονική συνταγή και είναι πλέον υποχρεωμένοι όλοι οι γιατροί να την εκδίδουν ηλεκτρονικά και όταν για κάποιο λόγο αυτό θα είναι αδύνατο, θα έχουν το μπλοκάκι του ΙΚΑ που θα το πάρουν από το φορέα τους ώστε να υπάρχει μια συνταγή για όλα τα ταμεία. Αυτό βέβαια δεν αφορά στον ασφαλισμένο αλλά στο γιατρό. Ο ασφαλισμένος θα πάει στο γιατρό και θα δει την διαδικασία που έχει αλλάξει.

ΠτΘ: Άρα πρακτικά δεν πρόκειται να μπερδευτεί ο κόσμος με την καινούργια διαδικασία;
Α.Τ.: Όχι απλά ενώνονται τα ταμεία για να δημιουργηθεί ένας ενιαίος λογαριασμός.

ΠτΘ: Συμφωνείτε με αυτή την προσπάθεια εξυγίανσης του συστήματος;
Α.Τ.:
Βεβαίως και είμαστε υπέρ. Έπρεπε εδώ και χρόνια να γίνει αυτό, να υπάρχει ένας φορέας υγείας για να μπορούμε να τον ελέγχουμε, όχι να λέει άλλα ο ΟΓΑ, άλλα το ΙΚΑ, άλλα ο ΟΑΕΕ.

Το φαρμακείο της γειτονιάς θα κλείσει

ΠτΘ: Είστε αισιόδοξος για την διαμόρφωση των συνθηκών της αγοράς στο μέλλον στον χώρο του φαρμάκου;
Α.Τ.:
Όσον αφορά τον τομέα των τιμών των φαρμάκων, έπρεπε να γίνει και πολύ σωστά η κυβέρνηση το κάνει και μάλιστα μαθαίνω ότι γίνεται πολύ δουλειά όσον αφορά στην εξυγίανση των νοσοκομείων, γιατί ήταν πολύ διογκωμένη η κατάσταση. Ήταν υπερτιμολογημένη. Όσον αφορά στα δικά μας θέματα, θεωρώ, μετά από πολύ σκέψη, ότι η κυβέρνηση θα παραδοθεί και θα δώσει την αγορά του φαρμάκου σε μεγάλους επιχειρηματίες και θα φύγει από τα δικά μας χέρια. Αυτό το φοβάμαι πάρα πολύ, γιατί κομμάτι- κομμάτι, νόμος – νόμος που βγαίνει είναι ραμμένος για τέτοιου επιπέδου επιχειρηματίες.

ΠτΘ: Λέτε ότι σε βάθος χρόνου θα εκλείψει το φαρμακείο της γειτονιάς;
Α.Τ.:
Ναι φοβάμαι ότι θα εκλείψει. Η όποια κυβέρνηση θα κοιτάξει να έχει λογιστικά οφέλη, οικονομικά οφέλη και μόνο. Για παράδειγμα θα βάλει δύο μεγάλα μάρκετ στην Κομοτηνή όπου θα λειτουργούν μέσα σε αυτά τρία μεγάλα φαρμακεία κοιτάζοντας αποκλειστικά μόνο το οικονομικό όφελος. Όμως, το δημόσιο συμφέρον δεν αφορά μόνο το οικονομικό όφελος αφορά και στο πού θα βρει ένας παππούς από χωριό το φάρμακό του και τι ώρα θα το βρει, πώς θα το βρει και αν θα δείξει ενδιαφέρον ο επιστήμονας φαρμακοποιός για αυτόν τον ασθενή, αν θα λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργούμε και πιστεύω ότι το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αν θα δανείσει ένα φάρμακο την ώρα που δεν το έχει ο ασφαλισμένος. Θεωρώ ότι τα μεγάλα καταστήματα θα λειτουργήσουν πολύ αυστηρά και ο πολίτης θα ζημιωθεί από αυτό.

 

Αποχωρώ από πρόεδρος μετά από 13 χρόνια

Τυπικά είμαι ακόμη πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ροδόπης. Μετά από 13 χρόνια θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ανανέωση αν και έχω ακόμη δύο χρόνια θητεία θεωρώ ότι ήταν ώρα να υπάρξει ανανέωση και ήδη δήλωσα την αποχώρησή μου από τη θέση του προέδρου και κάποια στιγμή θα γίνει διοικητικό συμβούλιο για να εκλέξουμε το νέο πρόεδρο. Είχα άλλα δύο χρόνια, αλλά από την τελευταία φορά που είχαμε εκλογές το προετοίμαζα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.