Ανοιχτα ζητηματα της Ροδοπης εθεσε στον Περιφερειαρχη ο Ιλχαν Αχμετ

Συμφωνήθηκε η συνεργασία για την αποτελεσματικότερη προώθηση έργων και προτεραιοτήτων

Με το νέο περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη και τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Παναγιώτη Χαλβατζή συναντήθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Από την συνάντηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα προέκυψε η αμοιβαία βούληση για επικοδομητική συνεργασία για την προώθηση των έργων και των προτεραιοτήτων για την Περιφέρεια και ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Μεταξύ αυτών, η λειτουργία των δικτύων διανομής για το Φράγμα Ιασίου, η προώθηση προγράμματος αναδασμών στην περιοχή του Δήμου Αρριανών αλλά και σε όλο το νομό όπου υπάρχουν σήμερα εκκρεμότητες, το Φράγμα Κομψάτου και η χρηματοδότηση του , τα Σχέδια Βελτίωσης και η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των λοιπών περιφερειακών ενοτήτων πέραν του Έβρου.

Τονίστηκε η ανάγκη για ταχύτητα βήματα στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, πράγμα που αφορά ιδιαίτερα το νομό Ροδόπης σε μια εποχή ενίσχυσης του γεωστρατηγικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης.

Ειδική αναφορά έγινε από τον βουλευτή Ροδόπης στην πρόταση του για την στρεμματική ενίσχυση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, που πέρασε και στο πόρισμα της Διακομματικής για την Θράκη.

«Η διοίκηση της Περιφέρειας και των Δήμων έχει συνέχεια ανεξάρτητα από τις εκάστοτε αιρετές τους ηγεσίες και είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο και τις επαφές και γνωριμίες μου στην Αθήνα για να συνδράμω και την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας και τον εξαίρετο φίλο Τάκη Τοψίδη, όπου και όπως μπορώ. Συμφωνήσαμε να είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για όλα τα μείζονα και σημαντικά που αφορούν τον λαό και τον τόπο μας» επεσήμανε σε δήλωσή του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.