Οι δημοτικες εκλογες ερχονται σαν αινιγμα μπροστα μας

Άρχισε πια η αντίθετη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Την περασμένη βδομάδα οι εξελίξεις για το δήμο Κομοτηνής ήταν πολύ σημαντικές. Για την ώρα έχουμε την υποψηφιότητα 6 διαφορετικών συνδυασμών για το δήμο Κομοτηνής, και συγκεκριμένα με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Πετρίδης, με τη ΝΔ ο Δημήτρης Κοτσάκης, με το ΣΥΡΙΖΑ ο Σταμάτης Μαρούδας, με το ΚΚΕ ο Νίκος Φακιρίδης, ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Σπάρτακος» και ο ανεξάρτητος συνδυασμός της μειονότητας «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» με επικεφαλής την Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Με αυτήν την εικόνα των υποψηφίων, οι εκλογές για το δήμο Κομοτηνής φαίνονται αρκετά πολύπλοκες. Κανένας συνδυασμός δεν μπορεί να πάρει το 51% των ψήφων. Παρόλο που τονίζεται ότι ο συνδυασμός του Γιώργου Πετρίδη που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, δεν υπάρχει δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές την πρώτη εβδομάδα.

 

Από την άλλη, από την πλευρά της μειονότητας, ως τελευταία εξέλιξη, ανακοινώθηκε ο ανεξάρτητος συνδυασμός με επικεφαλής τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου, φαίνεται πως θα δυσκολέψει περισσότερο την πορεία του συνδυασμού του Γιώργου Πετρίδη. Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου που τόσα χρόνια υπηρέτησε στην περιοχή μας με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και συνεχώς υπερασπίσθηκε τα συμφέροντα και τις απόψεις του κόμματος αυτού, τώρα με την ριζική αλλαγή της τοποθέτησής της έρχεται αντιμέτωπη με το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα βλάψει τον συνδυασμό του Πετρίδη.

Εδώ και αρκετούς μήνες η κ. Μουσταφάογλου προσπαθούσε να σχηματίσει συνδυασμό, θέτοντας υποψηφιότητα για το δήμο Ιάσμου, αλλά όπως έδειξαν οι εξελίξεις δεν βρήκε το απαραίτητο ενδιαφέρον στον Ίασμο και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από αυτή την υποψηφιότητα. Η παραίτησή της έγινε την ώρα που οι αρμόδιοι για τον ανεξάρτητο συνδυασμό έκαναν τα τελευταία σχέδια για τον επικεφαλής του συνδυασμού και με μια πρότασή τους δέχθηκε κατευθείαν και έγινε πρόεδρος. Γιατί άραγε πήρε μια τέτοια απόφαση η κα. Μουσταφάολγου;

Τόσα χρόνια κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ, έλεγε ότι η μειονότητα επωφελούνταν από όλα τα δικαιώματα, τώρα έρχεται και λέει το αντίθετο, ότι η μειονότητα στερείται από όλα τα δικαιώματά της. Ενώ στην υπηρεσία της ως Αντινομάρχης, όλα τα χρόνια καλούσε τη μειονότητα ως Μουσουλμανική Μειονότητα, τώρα έρχεται ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού και κάνει λόγο για Τούρκικη Μειονότητα.

Την απόφασή της αυτή αφήνουμε στους αναγνώστες μας να την κρίνουν αλλά αυτό που πρέπει να ρωτήσουμε είναι ότι δεν πρέπει η κ. Μουσταφάογλου να ζητήσει συγνώμη από όλους αυτούς που πήρε ή υποσχέθηκε να πάρει στο συνδυασμό της στο δήμο Ιάσμου και τους άφησε στη μέση του δρόμου ξαφνικά;

Η πορεία ενός άλλου συνδυασμού, του κ. Κοτσάκη, φαίνεται να είναι ακόμα δυσκολότερη στις εκλογές. Τα τελευταία 4 χρόνια που ήταν στο δήμο, δεν κατάφερε να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες στην κοινωνία της πόλης. Από την άλλη προσπαθεί να κερδίσει βαθμούς κάνοντας ξαφνικές δραστηριότητες, όπως η συμφωνία με το δήμο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας. Φαίνεται πως ο κ. Κοτσάκης υπολογίζει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί την δεύτερη βδομάδα και έτσι θα εφαρμόσει το ίδιο σχέδιο που εφάρμοσε πριν τέσσερα χρόνια.

Ο συνδυασμός του Σταμάτη Μαρούδα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως πάλι θα πάρει τους ίδιους περίπου ψήφους με τις προηγούμενες εκλογές, χωρίς καμιά ιδιαίτερη διαφορά ή αλλαγή. Ενώ οι συνδυασμοί του Νίκου Φακιρίδη και ο συνδυασμός «Σπάρτακος» δεν φαίνεται να έχουν δύναμη.

Με όλες αυτές τις τελευταίες εξελίξεις, οι εκλογές στο δήμο Κομοτηνής, αναμένεται να αποτελέσουν κόντρα μεταξύ του Γιώργου Πετρίδη και του Δημήτρη Κοτσάκη.

Πηγή: Εφημερίδα Bόlten

 

Μετάφραση: Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ
[email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.