Οχτω υπαλληλοι, για δεκαδες υποθεσεις!

Mε οχτώ μόνο υπαλλήλους και χωρίς μηχανοργάνωση, μέσα σε ένα απέραντο χαρτοβασίλειο, οι υπάλληλοι του τελωνείου της Κομοτηνής προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να εξυπηρετήσουν φορτηγά και εμπορεύματα που καθημερινά δημιουργούν ατελείωτες ουρές έξω από τις νέες εγκαταστάσεις, περιμένοντας τον εκτελωνισμό τους.

Ασφαλώς, τα νέα γραφεία, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο που βρίσκεται και το ΣΔΟΕ στο τρίτο χιλιόμετρο Κομοτηνής- Ξάνθης, προσφέρουν πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας από ότι το πεπαλαιωμένο κτίσμα της περιοχής του σταθμού που πρόσφατα εγκαταλείφθηκε μετά από πολλές δεκαετίες.

Οι τελωνιακοί υπάλληλοι βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Αλεξανδρούπολη με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη για μείζονα θέματα που αφορούν τον κλάδο τους.

Όπως τονίζει σήμερα στον ΠτΘ ο προϊστάμενος του τελωνείου Κομοτηνής Κώστας Φουντουκίδης, στην Αλεξανδρούπολη διαπιστώθηκε ότι το τελωνείο Κομοτηνής παρουσίασε αύξηση των εσόδων του, στο σύνολο του εννεαμήνου Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου κατά 16%.

Ο κύριος Φουντουκίδης αναφέρεται στις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και τονίζει ότι το υπάρχον προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι από τους υπάρχοντες υπαλλήλους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Γι΄ αυτό καθίσταται αναγκαία η πρόσληψη νέου προσωπικού που θα καλύπτει τις ανάγκες και θα μπορεί να ανταποκριθεί στον αυξημένο φόρτο εργασίας που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά στην εμπορευματική κίνηση του τελωνείου, αυτή τονώνεται αυτήν την περίοδο από τις εξαγωγές των βαμβακιών, κυρίως προς τη Τουρκία, ενώ υπάρχουν πάντοτε οι εισαγωγές των πρώτων υλών για τις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες της περιοχής, εξαγωγές παράγωγων προϊόντων που επανεξάγονται σε τρίτες χώρες και βέβαια οι εξαγωγές των προϊόντων των μεταποιητικών εταιριών.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.