«Ο σοσιαλισμος ειναι αναγκαιος και επικαιρος»

«Γιατί ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μας» ήταν το θέμα της πολιτικής εκδήλωσης που οργάνωσαν ενόψει του 17ου Συνεδρίου του κόμματος, η Επιτροπή περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ και το Συμβούλιο περιοχής ΑΜΘ της ΚΝΕ, το περασμένο Σάββατο, στο αμφιθέατρο της παλιάς νομικής σχολής.

Η εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν και μέλη του τουρκικού κομμουνιστικού κόμματος (ΤΚΡ) περιελάμβανε ποιητικό αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη και τον Ν. Χικμέτ και συναυλία από μουσικό συγκρότημα της Τουρκίας.


Για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού μίλησε ο ευρωβουλευτής του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Θανάσης Παφίλης.

«Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος, αναγκαίος, όσο ποτέ άλλοτε. Ο καπιταλισμός αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ανθρωπότητας και οδηγεί σε μια πλήρη βαρβαρότητα» τόνισε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ο ίδιος αναδεικνύοντας την σημασία και την επικαιρότητα του σοσιαλισμού εστίασε στην αναγκαιότητα άλλης μορφής οργάνωσης της κοινωνίας, «με δικαιότερο σύστημα και με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες». Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι «όσο πιο γρήγορα φτάσουμε στο σοσιαλισμό τόσο λιγότερο αίμα θα απωλέσει η ανθρωπότητα».

Σε ό, τι αφορά το 17ο Συνέδριο του κόμματος, ο κ. Παφίλης σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα επεξεργαστεί θεωρητικά ζητήματα, αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους «θα εμπνεύσει το λαό ακόμη περισσότερο, για την συγκρότηση ενός μετώπου όλων των καταπιεσμένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων που συντρίβονται κυριολεκτικά από την επέλαση του καπιταλισμού και του κεφαλαίου, ώστε να δρομολογηθεί μια μεγάλη κοινοτική συμμαχία η οποία θα φέρει μια κοινοτική ανατροπή που θα θέσει τον άνθρωπο στο κέντρο των εξελίξεων».

Ο κ. Παφίλης υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις Ν. Δ και ΠΑΣΟΚ συντάσσονται πλήρως με τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, «συμμετέχουν άμεσα είτε έμμεσα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σπρώχνουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες». Σχολίασε επίσης ότι οι εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα και σε σχέση με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, κρούουν το καμπανάκι του συναγερμού για τον ελληνικό λαό « ο οποίος πρέπει να συσπειρωθεί, να αγωνιστεί για να αποκρούσει αυτή την επιθετική πολιτική που έτσι ή αλλιώς είναι αναγκασμένοι να κάνουν εκείνοι που έχουν μάθει να κυβερνούν με τη βία και την τρομοκρατία».

Στην πολιτική παρουσία του ΤΚΡ, εστίασε σε σχετικές δηλώσεις του το μέλος της ΚΝΕ Θ.Μπιζαϊντές επισημαίνοντας τον αγώνα που διεξάγουν για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού της Τουρκίας, «κάτω από δύσκολες συνθήκες». Ο ίδιος σχολίασε ότι η συμμετοχή τους στην εκδήλωση αναδεικνύει ότι η φιλία και αλληλεγγύη των λαών και ειδικότερα των βαλκανικών είναι «ο μόνος τρόπος για να διεξάγουμε τον αγώνα μας με τέτοιες προϋποθέσεις, ούτως ώστε να κριθεί πετυχημένος».

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.