«Ο Πανθρακικος ειναι μια ομαδα που θελει να γραψει ιστορια»

«Είναι πολύ σκληρή κατηγορία η Β΄ Εθνική, εγώ θα έλεγα ότι είναι το δυνατότερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Και οι 18 ομάδες είναι ισοδύναμες, δεν μπορείς να προεξοφλήσεις ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου, ποιος θα είναι αυτός που θα πέσει, γενικώς είναι ένα πρωτάθλημα που κάθε αγώνας είναι ένας τελικός», δηλώνει ο κ. Θεόδωρος Σαββάκης, μέτοχος του Πανθρακικού και για τα σφυρίγματά της διαιτησίας σημειώνει: «Νομίζω ότι η διαιτησία και πέρσι ήταν αρκετά καλή. Έχουν γίνει βήματα προόδου και παίζουν νέοι διαιτητές. Αυτό είναι καλό γιατί έχουν στόχους να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα».

Πώς ξεκίνησε ο Πανθρακικός φέτος;

Η ομάδα ξεκίνησε τη δεύτερη χρονιά της στη Β΄ Εθνική και πιστεύουμε να πάμε καλύτερα από πέρσι. Στόχος μας να παίξει η ομάδα καλύτερο ποδόσφαιρο, να κάνουμε γιορτή το ποδόσφαιρο στην Κομοτηνή και να γευτούμε όσες πιο πολλές χαρές μπορούμε.

Ενισχύσατε την ομάδα όσο έπρεπε για να πετύχετε τους στόχους σας;

Ενισχύθηκε πάρα πολύ σε σχέση με την περσινή χρονιά και σε σχέση με τις άλλες ομάδες που είναι ανταγωνιστικές. Πιστεύουμε ότι οι καινούργιοι θα «δέσουν» με τους παλιούς και θα φτιάξουμε ένα σύνολο ικανό να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα.

Ο κ. Βασιλακάκης έχει την εμπιστοσύνη σας, η καρέκλα του προπονητή είναι ηλεκτρική λένε…

Τα αποτελέσματά του έχουν δείξει ποιος είναι, πώς δουλεύει και γι’ αυτό χαίρει της εμπιστοσύνης μας.

Έχετε και ως βοηθό τον Ζόραν Στοΐνοβιτς, με λαμπρή θητεία στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας…

Είναι πλέον Έλληνας, έχει πάρει ελληνικό διαβατήριο, ο Ζόραν είναι άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στα γήπεδα, που ξέρει την ομάδα μας, ήταν αυτός στον οποίο στηρίχτηκε η ομάδα στην πορεία που έκανε στη Γ΄ Εθνική, ήταν κοντά στην ομάδα και βοηθάει με τις γνώσεις του.

Θα συνεχίσετε να δίνετε την ίδια βαρύτητα και στις ακαδημίες;

Οπωσδήποτε! Οι ακαδημίες είναι ένα «κομμάτι» μας, το οποίο το δουλεύουμε. Δεν μιλάμε πολύ στα μέσα, γίνεται όμως πολύ σοβαρή δουλειά και αυτό θα φανεί στα επόμενα χρόνια, όταν και αυτά τα παιδιά θα επανδρώσουν τη μεγάλη ομάδα του Πανθρακικού.

Ταλέντα όμοια με αυτά που βγάζει η SCODA Ξάνθη θα έχουμε;

Καλύτερα ταλέντα! Έχουμε ήδη τρεις – τέσσερις παίκτες που είναι πολύ καλοί.

Η Β΄ Εθνική είναι τόσο σκληρή κατηγορία όσο λένε;

Είναι πολύ σκληρή, εγώ θα έλεγα ότι είναι το δυνατότερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Και οι 18 ομάδες είναι ισοδύναμες, δεν μπορείς να προεξοφλήσεις ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου, ποιος θα είναι αυτός που θα πέσει, γενικώς είναι ένα πρωτάθλημα όπου κάθε αγώνας είναι ένας τελικός.

Προβλέπονται και χτυπήματα κάτω από τη μέση;

Δεν το ξέρουμε αυτό. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα.

Είναι μια κατηγορία «βρώμικη», όπως λέγεται;

Τι να σας πω. Εμείς είμαστε ακόμη στους νέους παράγοντες, δεν έχουμε εμπειρία από αυτά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τον ρομαντισμό μας και τον ερασιτεχνισμό μας θα μπορέσουμε εμείς να τον περάσουμε στους άλλους κι όχι οι άλλοι τέτοιες «συνήθειες» σε μας.

Από τα σφυρίγματα της διαιτησίας τι προσδοκάτε;

Δικαιοσύνη. Νομίζω ότι η διαιτησία και πέρσι ήταν αρκετά καλή. Έχουν γίνει βήματα προόδου και παίζουν νέοι διαιτητές αυτό είναι καλό γιατί έχουν στόχους να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα.

Στο γήπεδό μας παίζουν έδρα;

Δεν θα το έλεγα, και μέσα και έξω έχουμε καλές διαιτησίες. Είναι ο άνθρωπος που σφυρίζει, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη τακτική ή «γραμμή». Έρχεται ο άλλος σφυρίζει έδρα, ο άλλος σφυρίζει τον αντίπαλο, είναι όπως τα βλέπει κανείς.

Τα έργα στο γήπεδο υλοποιούνται με τους ρυθμούς που πρέπει;

Προχωρούν αργά, αλλά γίνονται βελτιώσεις. Με πρωτοβουλία του Νομάρχη τελείωσαν τα έργα στα δικά μας αποδυτήρια, ακολούθως ο δήμος έφτιαξε τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων. Οι χλοοτάπητες είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο γήπεδο έχουν επέλθει βελτιώσεις και έχουμε μια άλλη εικόνα. Οι προβολείς, που είναι το σημαντικότερο κομμάτι που απομένει από τα έργα που είχαν εξαγγείλει, θα είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως μας είχαν πει.

Τι φιλάθλους θέλετε κοντά σας;

Φιλάθλους που να αγαπούν την ομάδα, πρώτα από όλα. Να γεμίζουν το γήπεδο, να δέχονται και την ήττα και τη νίκη. Να μην ψάχνουν να βρουν πράγματα πίσω από όλα όσα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα που θέλει να γράψει ιστορία και οι άνθρωποί του είναι με όρεξη και ρομαντισμό, πιστεύουν αυτό που κάνουν και θέλουν να πετύχουν.

Τα διαρκείας φεύγουν;

Τα διαρκείας δεν πουλήθηκαν καλά όπως πέρσι και εδώ γεννώνται ερωτήματα, αν αξίζει κάποιος να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, να κάνει κάτι. Η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη. Τα ακριβά εισιτήρια ήταν αυτά που έφυγαν πρώτα. Δεν έφυγαν τα φθηνά και έχουμε τα πιο φθηνά σε όλη την κατηγορία. Αυτό δεν το λέω σαν παράπονο, αλλά σαν παρότρυνση προς τον κόσμο, αυτό που δεν έκανε με τα διαρκείας να το κάνει κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Θα είναι οικονομική ένεση για μας και βοήθεια για την ομάδα.

Λέγεται ότι ο Πανθρακικός έχει τη δική του «παράγκα» και στηρίζει ή δεν στηρίζει πολιτικούς. Ισχύει όντως;

Καμιά σχέση! Ο Πανθρακικός είναι Πανθρακικός, εμείς είμαστε μια οικογένεια και όλη η πόλη είναι για μας η ομάδα μας. Αυτά τα λένε οι πικραμένοι ή κάποιοι που δεν αρέσκονται με την πορεία της ομάδας.

Η παραμονή και μόνο θα σας ικανοποιήσει ή βάζετε τον πήχη ψηλότερα;

Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, από εκεί και πέρα να σωθούμε και να πάμε ψηλότερα από πέρσι, το πόσο ψηλότερα δεν το ξέρουμε.

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.