Ο Γιαννης Τοπαλιδης προεδρος Δημοτικου Συμβουλιου Διδυμοτειχου

Το νεοεκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου εξέλεξε την Κυριακή σε ειδική συνεδρίαση το τριμελές Προεδρείο του, αλλά και τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής. Πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου αναδείχθηκε κατά πλειοψηφία ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης με 23 ψήφους, με Αντιπρόεδρο τον κ. Νίκο Παγωνάκη με 23 ψήφους και Γραμματέα τον κ. Χρήστο Γκοκάκη με 24 ψήφους. Από τον συνδυασμό «Δήμος των Αξιών» δεν κατατέθηκε υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα με την αιτιολογία ότι έτσι θα ασκεί καλύτερη αντιπολίτευση.

Η πλειοψηφούσα σύμβουλος κ. Σούλα Πουργιάζη κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Προσδοκώ και ελπίζω ότι θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας, για μια χρηστή Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου θα προέχει η εξυπηρέτηση του δημότη, επειδή όλοι θέλουμε ο τόπος αυτός να πάει μπροστά»

Γιάννης Τοπαλούδης, «Επιθυμούμε να έχουμε άριστη συνεργασία με όλους»

«Δεσμευόμαστε να τηρήσουμε κανόνες ισονομίας – ισοπολιτείας και ίσης μεταχείρισης απέναντι σε δημότες- συμβούλους και παρατάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος Πρόεδρος κ. Γιάννης Τοπαλούδης. «Επιθυμούμε να έχουμε άψογη συνεργασία με όλους. Ήδη από την πρώτη συνεδρίαση δώσαμε δείγματα γραφής. Πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Για το καλό του τόπου ο οποίος χρειάζεται αγώνα. Αγώνα ταχύτητας όχι μόνο του Καλλικράτη, αλλά γιατί τα προβλήματα της περιοχής μας είναι πολλά και δεν μπορούν να περιμένουν. Όχι άλλο χάσιμο χρόνου. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με φορείς και παρατάξεις για το καλύτερο», ενώ τέλος ευχαρίστησε όλους τους δημότες συμβούλους για την εμπιστοσύνη τους.
Ευχές εξέφρασαν με την σειρά τους ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου και οι αρχηγοί των συνδυασμών. Ο κ. Π. Πατσουρίδης εξήρε το άριστο επίπεδο διεξαγωγής των εκλογών επισημαίνοντας ότι από δω και πέρα χρειάζεται δουλειά και αγώνας αδιάκοπος για το καλό του τόπου μας. «Είμαι βέβαιος», τόνισε, «ότι το νέο προεδρείο θα φέρει εις πέρας τις απαιτήσεις- προκλήσεις που θα προκύψουν».

Μετά την εκλογή του προεδρείου ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αλλά και για την ανάδειξη Προεδρείου στις Δημοτικές κοινότητες Διδυμοτείχου και Ελληνοχωρίου. Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν κατά πλειοψηφία στη Δημοτική Κοινότητα Διδυμοτείχου αντιπρόεδρος η Πατσιουρίδου Φιλιώ, ενώ στη Δημοτική Κοινότητα Ελληνοχωρίου, πρόεδρος ο Στανελούδης Γιώργος και αντιπρόεδρος- Γκουτζιμίσης Παναγιώτης

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.