Ο Ερυθμος Σταυρος λειτουργει με τον κοσμο

Στην πόλη της Κομοτηνής λειτουργεί το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τις υπηρεσίες και το πρόγραμμα του οποίου μίλησε σήμερα στον ΠτΘ η υπεύθυνη και εκπαιδεύτρια του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής κ. Ειρήνη Παπάζογλου.

«Το περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής προσφέρει αγωγή υγείας, δηλαδή επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα υγείας όπως:

1.Πρώτες Βοήθειες 2. Υγιεινή Διατροφή, 3. Περιβάλλον και Υγεία 4. Περιποίηση Ηλικιωμένων 5. Φροντίδα Μητέρας και Βρέφους.

Αυτά τα σεμινάρια απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν κάποια πράγματα για την υγεία, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή το επίπεδο γνώσεων. Τα σεμινάρια της συνολικής διάρκειας 12 ωρών γίνονται στο Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κομοτηνή.

Το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής συνεργάζεται με σχολεία, με υπηρεσίες, με σχολές, δηλαδή σε περίπτωση που απευθύνεται κάποιος στο Τμήμα, τα σεμινάρια μπορούν να γίνονται και εκτός του χώρου του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Επίσης στο Τμήμα γίνεται εκπαίδευση εθελοντών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία, πολύτιμες για τον εαυτό τους, για την οικογένειά τους και για τους συνανθρώπους τους.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής, η υπεύθυνη του Τμήματος κ. Ειρήνη Παπάζογλου, ανέφερε τα εξής: «Διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις, καθιερωμένο όμως είναι το «Γεύμα της Αγάπης» που προσφέρεται κάθε Χριστούγεννα σε άπορους. Γιορτάζουμε με μια εκδήλωση και την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού»
.

Σημειώνουμε ότι το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής λειτουργεί με ένα επαγγελματικό στέλεχος, το Δ.Σ. και το Σώμα των Εθελοντών. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του τμήματος Ε.Ε.Σ. κ. Ε.Παπάζογλου, «το Σώμα των Εθελοντών έχει δικό του Συμβούλιο στην Εφορία των Εθελοντών και προσφέρει υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Το Τμήμα μας είναι παντού στην ανάγκη και βοηθάει σε ό,τι μπορεί, δηλαδή τρόφιμα, ρούχα, επισκέψεις στα ιδρύματα κ.τ.λ. Εξάλλου, συνεργαζόμαστε με το πρόγραμμα του Δήμου «Βοήθεια στο σπίτι» που το προσφέρουν οι εθελοντές».

Σχετικά με την στήριξη που προσφέρεται στο Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής από την πλευρά των φορέων της περιοχής η κ. Παπάζογλου ευχαρίστησε το Δήμο Κομοτηνής για την στήριξή του και σημείωσε ότι «μας στηρίζει πάρα πολύ σε κάθε μας ενέργεια. Επίσης, είχαμε τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσον αφορά τον εξοπλισμό του γραφείου μας. Γίνεται συνεργασία με την Κοινωνική Πρόνοια, με την Αντικαρκινική Εταιρεία, με τον ΕΟΠ (Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας)».

Σημειώνουμε ότι στο γραφείο του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής είναι ανοιχτό από τις 10 έως τις 1 το μεσημέρι και μέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και προσφέρει για όσους ενδιαφέρονται τις υπηρεσίες, όπως να κάνει ένεση, να πάρει πίεση κ.α.

Όπως τόνισε η κ. Ε.Παπάζογλου, «ο Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί με τον κόσμο. Όσο περισσότερος κόσμος έρχεται να προσφέρει, τόσο πιο πολύ έργο γίνεται».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.