Ο Αργυρης Πλεσιας Προεδρος Διοικουσας Επιτροπης του ΤΕΕ Θρακης

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, η οποία με τη σειρά της εξέλεξε το προεδρείο και τα μέλη της διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης εξελέγη ο κ. Αναστάσιος Αναγνώστου, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, αντιπρόεδρος ο Σταύρος Τσάγκος, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Γενικός . Γραμματέας ο Ζαχαρίας Τσαπνίδης, Πολιτικός Μηχ/κός

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-Θράκης εξελέγη ο Αργύρης Πλέσιας Πολιτικός Μηχ/κός αντιπρόεδρος ο Κων/νος Κατσιμίγας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Γεν.Γραμματέας ο Νικόλαος Παπαθανασίου, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός.

Μέλη:Γαλόπουλος Σπύρος, Πολιτικός Μηχανικός Γαλούσης Ευάγγελος, Πολιτικός Μηχανικός, Λαϊνάς Δημήτριος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Παρασκευόπουλος Πολυζώης Πολιτικός Μηχανικός, Πετρίδης Δημήτριος , Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Τοκαμάνης Αναστάσιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Από τη θέση του Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Κατσιμίγας σε δήλωσή του στον ΠτΘ τόνισε τα εξής:

«Τέσσερις περίπου μήνες μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και 1,5 μήνα μετά την τελική πράξη ανακήρυξης των εκλεγέντων, επιτεύχθηκε επιτέλους η συγκρότηση των οργάνων στο περιφερειακό τμήμα Θράκης.

Ύστερα από μακροχρόνιες, χωρίς ουσία, διαβουλεύσεις οι 42 παρόντες αντιπρόσωποι των μηχανικών της Θράκης εξέλεξαν διαπαραταξιακό προεδρείο τόσο στην αντιπροσωπεία, όσο και στη διοίκηση του τμήματος.

Οι εκλογές τον Νοέμβριο του 2003 πραγματοποιήθηκαν σε ένα κλίμα πόλωσης και εσωτερικών αντιπαραθέσεων, μεταξύ, αλλά και μέσα στις μεγάλες παρατάξεις, για λόγους πολιτικούς και τοπικιστικούς.

Το διαπαραταξιακό προεδρείο δεν υποδηλώνει την σε μια νύχτα ξαφνική συναίνεση των παρατάξεων.

Ήταν ενδεχομένως μια αναγκαιότητα, από την οποία είναι στο χέρι μας να προκύψουν χρήσιμα αποτελέσματα.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση επαναπροσδιορισμού του θεσμικού του πλαισίου και του ρόλου του.

Το φορτίο που αναλαμβάνουμε είναι βαρύ. Έχουμε χρέος σαν φορέας των 90.000 μηχανικών της Ελλάδας και των 1.400 της Θράκης να αναδειχθούμε ουσιαστικός τεχνικός σύμβουλος του κράτους, της περιοχής μας και του Λαού και να μη λειτουργήσουμε ως συντεχνία σε καθεστώς ανυποληψίας και διαπλοκής».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.