Ν. Κουρκουτας: «Η Ροδοπη χρειαζεται ανθρωπους που αγαπουν αυτην και οχι τον εαυτο τους»

Ανάμεσα στους ανθρώπους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της «Νέας Κοινωνίας», μια προσωπική επιλογή του Μιχάλη Αθανασιάδη, είναι και ο Νίκος Κουρκούτας, ο οποίος λόγω σπουδών και από αγάπη για τα παιδιά διδάσκει το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας, ενώ παράλληλα, λόγω καταγωγής -από την Γλυφάδα του Δήμου Αιγείρου, – είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης.

Η γη είναι για το βιοπορισμό και για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση, ενώ μέσα από την παιδεία περνούν οι ευαισθησίες και τα σχέδια του Νίκου Κουρκούτα. «Μέσα από τη σχέση μου με τη φύση έχω το πλεονέκτημα να μεταφέρω στους μαθητές μηνύματα για το περιβάλλον, για τη φύση που δεν την γνωρίζουν ζώντας στην πόλη. Δημιουργείται στα παιδιά, μ’ αυτόν τον τρόπο, η οικολογική συνείδηση και ως ένα βαθμό γνωρίζουν τη σημασία της υπαίθρου για τη Ροδόπη. Η Ολυμπιακή Παιδεία έχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, γι’ αυτό και πολλές δράσεις των μαθητών είναι προσανατολισμένες προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως είναι οι υπαίθριες ποδηλατοδρομίες, οι περίπατοι στην ύπαιθρο, η ορειβασία».

Ο κ. Κουρκούτας, έχοντας διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Αγροτών Ροδόπης, γνωρίζει τα προβλήματα που τους ταλανίζουν, όπως επίσης το ρόλο τους στην οικονομία της περιοχής. «Η οικονομία της Ροδόπης εξαρτάται άμεσα από το αγροτικό εισόδημα, άρα όσο αυτό συρρικνώνεται τόσο αυξάνονται οι αρνητικές συνέπειες σ’ αυτήν. Ο κόσμος της αγοράς, ειδικά στην Κομοτηνή, γνωρίζει καλά πότε έχουν οικονομικές αδυναμίες οι αγρότες».

Κοντά στον Μιχάλη Αθανασιάδη, τον οποίο εκτιμά για τη συγκροτημένη πολιτική του σκέψη, οραματίζεται μία ουσιαστική συνεργασία με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που μοιράζονται τα ίδια σχέδια για το Νομό Ροδόπης, ανεξάρτητα από κομματικές ταμπέλες. «Χρειάζεται να παραμεριστεί η μιζέρια, οι όποιες κοντόφθαλμες πολιτικές και οι άνευ ουσίας αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Όλα τα ανθρώπινα έργα καταστρέφονται όταν υπεισέρχεται ο εγωισμός. Μέσα από καλή συνεργασία και γνώση των προβλημάτων θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε τη σωστή αντιμετώπισή τους». Ενισχύοντας την άποψη ότι η αυτοδιοίκηση είναι πρόσωπα κι «όχι προσωπικές πολιτικές», υποστηρίζει ότι «οι σωστοί άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν μπροστά για να προκόψει ο τόπος μας» και διακρίνει κάποια απαραίτητα χαρακτηριστικά για τους υποψηφίους της αυτοδιοίκησης: «Πρέπει να διαθέτουν τα αυτονόητα: γνώση των προβλημάτων, υπευθυνότητα, εργατικότητα, πνεύμα συλλογικότητας και νομιμότητας, αμεροληψία Η Ροδόπη χρειάζεται ανθρώπους που αγαπούν αυτήν και όχι τον εαυτό τους».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.