Μια πορεια για την ειρηνη

Με την απαίτηση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν, να καταδικαστεί ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια διοργανώθηκε πορεία από τη Νεανική Δράση για την ειρήνη, το παράρτημα Ροδόπης του ΠΕΑΕΑ, τον Αγροτικό Σύλλογο Σαπών και την Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης.

Η πορεία άρχισε από την οδό Βενιζέλου στην Κομοτηνή για να συνεχιστεί στην πλατεία Ειρήνης με συνθήματα όπως «Μπους, σε ξέρουμε καλά! Ο μπαμπάς σου σκότωνε στο Ιράκ παιδιά», «Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή: Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί», «Προβοκάτορες δεν είναι οι λαοί, είναι η νέα τάξη, οι Αμερικανοί».

«Διοργανώνεται σήμερα από την Επιτροπή Ειρήνης την ΠΕΑΕΑ, τον Αγροτικό Σύλλογο Σαπών και την Νεανική Δράση για την ειρήνη η εκδήλωση στους δρόμους της πόλης μας με σκοπό να διαδηλώσουμε ενάντια σε όλες τις ενέργειες των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης κ. Πέτρος Τεπερίδης, κάνοντας και μια αποτίμηση των γεγονότων. «Εκτιμούμε ότι ήδη βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός νέου άδικου πολέμου, ο οποίος δεν έχει σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η οποία εμφανίζεται ως η αφορμή και η αιτία των βομβαρδισμών που γίνονται από τις Η.Π.Α. και τους Άγγλους με την αμέριστη συμπαράσταση των συμμάχων, οι οποίοι διαθέτουν τους εναέριους χώρους για τη διέλευση των αεροπλάνων Αμερικανών και Άγγλων έχοντας δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να προστρέξουν σε οποιοδήποτε κάλεσμα για βοήθεια τους ζητηθεί. Είναι η απαρχή κάποιων ενεργειών, πολεμικών δραστηριοτήτων με σκοπό τον έλεγχο κάποιων ενεργειακών πόρων, του τόξου του πετρελαίου, τη δημιουργία νέων εστιών διαμαχών. Οι όποιες ενέργειες θα αφήσουν πίσω μόνο προβλήματα στους λαούς των συγκεκριμένων περιοχών, την κατάργηση των ελευθεριών τους, πόνο και δυστυχία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τεπερίδης απευθύνοντας έκκληση σε «κάθε άνθρωπο δημοκράτη, ανθρωπιστή και ειρηνιστή να αντιδράσει σε αυτό που γίνεται σήμερα».

Ο κ. Τεπερίδης σημείωσε ότι τάσσεται κατά της όποιας τρομοκρατίας, αναζήτησε όμως κι έναν ορισμό της λέξης. «Ποιοι είναι στ’ αλήθεια οι τρομοκράτες; Ποιοι είναι αυτοί, που ίδρδυσαν την Αλ-Κάιντα, ποιοι εκπαίδευσαν τον Μπιν Λάντεν και με ποιο σκοπό; Είναι ευκαιρία όλοι οι συμπολίτες μας να ανατρέξουν στο παρελθόν, για να δουν πώς δημιουργούνται όλα αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά, πιστεύοντας στην γρήγορη δικαίωσή του.

Την αντίθεσή του με τον πόλεμο που ξεκίνησαν οι Η.Π.Α. έρχεται να δηλώσει και ο φοιτητής κ. Παναγιώτης Δάλας επισημαίνοντας, παράλληλα, το σκοπό της πορείας: «Ο πόλεμος αυτός δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Αφγανιστάν, αλλά εναντίον όλων των λαών, σύμφωνα και με τον πρόεδρο των Η.Π.Α., ο οποίος δήλωσε ότι αρχίζει ένας δεκαετής πόλεμος. Εμείς θέλουμε να καταδικάσουμε και τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την συμμετοχή της. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, είναι νόμιμα τα αντίποινα της Αμερικής σε βάρος του λαού του Αφγανιστάν, ενώ ο Υπουργός κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι η Αμερική νομιμοποιείται να χτυπήσει το Αφγανιστάν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δάλας, τονίζοντας την αντίθεσή του στον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς, καθώς και στην συνέχεια παρόμοιων πράξεων αντίδρασης.

Ν.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.