Μετρο «Συμμετοχη γεωργων σε συστηματα

Η Διεύθυνση Γεωργίας Έβρου της Νομαρχίας Έβρου ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων- Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων &. Υποδομών καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Μέτρο «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων» που εντάσσεται στον Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Το Μέτρο, αφορά στη στήριξη παραγωγών που θα εντάξουν το σύνολο ή μέρος των εκμεταλλεύσεων τους στα συστήματα της Βιολογικής παραγωγής, της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική παραγωγή (AGRO 2) και της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας του χοίρειου κρέατος (AGRO3).

Σκοπός αυτών των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων μέσα από την παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές ως προς τις διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων καθώς και τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών με την επίτευξη προστιθέμενης αξίας για τα πρωτογενή γεωργικά προϊόντα και τη βελτίωση των δυνατοτήτων διάθεσής τους στην αγορά.

Το μέγιστο ετήσιο χορηγούμενο ποσό ανά εκμετάλλευση ανέρχεται σε 3000 Ευρώ επί πέντε χρόνια. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι γεωργοί (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που θα εντάξουν τις εκμεταλλεύσεις τους στα παραπάνω συστήματα ποιότητας του ΟΠΕΓΕΓΠ, υποβάλουν Ενιαία. Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) και ελάχιστη απαιτούμενη εργασία/εκμετάλλευση O,5 ΜΑΕ για μεμονωμένους δικαιούχους και 0,25 ΜΑΕ για δικαιούχους-μέλη ομάδων παραγωγών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.