Μειωμενες επιχορηγησεις, αυξημενα τα λειτουργικα προβληματα στα σχολεια του Δημου Αιγειρου

Με αναφορά που κετέθεσε στις 21 Νοέμβρη στη Βουλή η βουλευτής Χρύσα Μανωλιά αναφέρεται στο θέμα των μειωμένων επιχορηγήσεων στα σχολεία του Δήμου Αιγείρου με αποτέλεσμα τα λειτουργικά προβλήματα να είναι αυξημένα. Σε σχετικό δελτίο τύπου τονίζονται τα εξής:

«Έχουν περάσει τρεις μήνες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα σχολεία του Δήμου Αιγείρου αντιμετωπίζουν σοβαρές λειτουργικές δυσκολίες εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής. Αιτία είναι η απαράδεκτα χαμηλή επιχορήγηση του Δήμου Αιγείρου από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Την προβληματική αυτή κατάσταση διαπίστωσε και η βουλευτής κ. Χρύσα Μανωλιά στις επισκέψεις της σε σχολεία του Δήμου και στις συνανήσεις που είχε με το Δήμαρχο Αιγείρου κ. Λίτσο και με γονείς και κηδεμόνες των σχολείων.

Για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής και στην επίλυση των σχετικών προβλημάτων στο Δήμο Αιγείρου, η κ. Μανωλιά έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας σχετική Αναφορά, στην οποία αναφέρονται και ενδεικτικά στοιχεία της τραγικότητας της κατάστασης και της ανάγκης άμεσης έκτακτης επιχορήγησης, όπως ζητούν ο Δήμαρχος κ. Λίτσος, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Διδασκόντων και οι Μαθητικές Κοινότητες:

Επιχορηγήσεις Δήμου Αιγείρου από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων

Έτος Επιχορήγηση

2003 34.238 €

2004 24.786 €

2005 5.192 €

2006 5192 €

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.